به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، پس از آن که منتخبین مجلس دهم شورای اسلامی در مرحله اول به صورت نسبتا مساوی از سراسر کشور در دو جناح اصلاح طلب و اصولگرا مجوز ورود به مجلس شورای اسلامی را گرفتند زمزمه هایی در خصوص جناحگرایی برای ریاست این دور از مجلس شورای اسلامی به گوش رسید.
با توجه به این که محمد رضا عارف توانست اکثریت آرا در میان اصلاح طلبان و اعتدالگرایان را به دست آورد فعالین این جناح گرایش زیادی در خصوص کاندیداتوری عارف به منظور ریاست مجلس دهم شورای اسلامی نشان دادند.
از آن سو هم علی لاریجانی به عنوان مقبول ترین شخص در میان اصولگرایان به منظور کاندیداتوری ریاست مجلس شورای اسلامی مطرح بوده است.
رقابت میان اصلاح طلبان، اعتدالگرایان و اصولگرایان در این خصوص افزایش یافت تا این که در هفته های گذشته مباحثی راجع به تعاملی بودن ریاست مجلس دهم مطرح شد.
کاظم جلالی، منتخب مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در حاشیه مراسم ختم والده محمدباقر نوبخت در جمع خبرنگاران در خصوص تلاش های منتخبین مجلس دهم به منظور تعیین رییس این مجلس گفت: ریاست مجلس به تصمیم نمایندگان مجلس بازمی گردد. ما فکر می کنیم باید مدلی را یافت که در آن مدل شکست وجود نداشته باشد و به نوعی با یک راه حل که عملا فرمت هر دو شخصیت بزرگوار حفظ شود با توجه به اینکه سرمایه های بزرگ کشور و نظام هستند به یک جمع بندی رسیده شود که مدیریت مجلس به صورت تعاملی بین مجلسی ها پیش برود.
وی ادامه داد: برخی ها مقداری شتاب زده اظهارنظر می کنند که این اظهارنظرها می تواند آسیب زا باشد، ما معتقدیم مجلس از ابتدا باید راه وحدت را آغاز کند و مردم نباید احساس کنند که ما بر روی کرسی های مجلس با هم درگیر هستیم و نباید از ابتدا در داخل مجلس تفرقه ای ایجاد شود که به کارآمدی مجلس آسیب برساند.
منتخب مجلس دهم خاطرنشان کرد: ما باید به این مسئله توجه کنیم که شرایط کشور شرایطی است که طبق تاکیدات مقام معظم رهبری باید نگاهمان را به اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل باشد و بر این اساس باید مجلسی را برپا کنیم که نگاهش کارشناسی، متعادل و همکاری با دولت برای حل مشکلات مردم باشد.
وی در خصوص دیدار 221 منتخب مجلس دهم با علی لاریجانی و میزان شانس وی برای ریاست مجلس دهم گفت: ما باید مدلی را پیدا کنیم که کسی در آن احساس شکست نکند و مجلس با یک وحدت و هدف کارآمدی در بخش اقتصاد پیش برود.
کاظم جلالی در ادامه در خصوص نشست سراسری فراکسیون امید در 18 اردیبهشت عنوان کرد: من فکر می کنم بحث فراکسیون ها باید با تشکیل مجلس شکست بخورد و در ابتدای هر مجلسی افرادی تلاش می کنند قبل از مجلس یارگیری کنند و جلساتی را تشکیل دهند اما این جلسات پایدار نمی ماند و ما بیشتر به این می اندیشیم که آرایش مجلس به گونه ای باشد که رقابت ها آسیبی به کار مجلس نرساند.
رییس مرکز پژوهش های مجلس نهم شورای اسلامی در خصوص تداوم حضور خودش در این سمت در مجلس دهم گفت: برای اظهارنظر در این خصوص زود است و طبیعی است من در مرکز پژوهش ها تا انتهای این مجلس قانونی هستم و برای این سمت در مجلس بعد باید هیئت رییسه مجلس تشکیل شده و در این مورد تصمیم گیری کند.
منتخب مردم تهران در مجلس دهم شورای اسلامی در خصوص ائتلاف و توجه لاریجانی و عارف به رایزنی ها گفت: این دو بزرگوار هم عاقل هستند هم بالغ و خودشان باید تصمیم بگیرند البته تماس هایی بین دو نفر بوده و آقای لاریجانی دو بار تماس تلفنی با آقای عارف به مناسبت های مختلفی برگزار کرده است.
محمدعلی وکیلی منتخب مجلس دهم شورای اسلامی در حاشیه مراسم ختم والده محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در جمع خبرنگاران، در خصوص انتخاب رئیس مجلس دهم گفت: مهمتر از مسئله انتخاب رئیس و نواب رئیس مجلس آینده، وظیفهای است که بر دوش منتخبان ملت است.
وی با بیان این که نمایندگان باید در مجلس دهم متناسب با اولویتها کار کنند و برخی مباحث حاشیهای در برابر مطالبات مردم ارزشی ندارد، افزود: منتخب مردم تهران در مجلس دهم تصریح کرد: رئیس مجلس آینده در فرمولی تابع یک مدالیته و با یک مدل تفاهمی تعیین میشود.
اما این اظهارات منتخبین مجلس دهم روز پنجشنبه به صورت جدی و با صراحت تمام از سوی محمد رضا عارف تکذیب شد.
عارف در آخرین سخنرانی خود در دانشگاه امیر کبیر در پاسخ به چند تن از دانشجويان مبني بر ضرورت پايداري عارف براي كسب كرسي رياست مجلس دهم و عقبنشيني كردن او در اين رقابت گفت: نميدانم در قاموس اصلاحطلبي عقبنشيني جايي دارد يا خير اما در چارچوب نظام ارزشهاي اسلامي آنجا كه كسي عقبنشيني كند اصلاحطلب نيست، البته تغيير آرايش و موقعيت و تصميم با توجه به شرايط در ذات گفتمان اصلاحطلبان وجود دارد؛ چون بناي ما اين است كه از منافع فردي عبور كنيم و كسي كه از منافع فردي خود در راستاي منافع جمعي كوتاه نيايد، اصلاحطلب نيست.
وي با تاكيد بر اينكه تصميم صحيح و به موقع گرفتن از اهميت بالايي برخوردار است، خاطرنشان كرد: در فضاي نااميدي شما دانشجويان ما بزرگترها را به جلو هل داديد و در آن شرايط تغيير در سيستم اداري كشور به عنوان اصل مد نظر قرار گرفت.
عارف با اشاره به اينكه در انتخابات رياستجمهوري ۹۲ در راستاي ادامه مسيري كه مردم براي تغيير در پيش گرفته بودند و براي اينكه اين حماسه پايدار بماند تصميمي گرفته شد كه آن را وظيفه خود ميدانستم تاكيد كرد: تصميمي كه گرفته شد اين بود كه بر اساس عقل و خرد جمعي يك نفر بماند و يك نفر كنار برود كه اين تصميم را بايد به حساب گفتمان بگذاريم و نه يك فرد خاص و من آن را وظيفه خود ميدانستم.
وي در پاسخ به سوال ديگري درباره عدم تحقق برخي شعارهاي اصلاحطلبان بهويژه در حوزه اقتصادي گفت: بخش زيادي از مشكلات از گذشته به ارث رسيده بود كه باعث عدم تحقق شعارهاي اصلاحات شد و بخشي از اين عدم تحقق به خاطر نبود همكاري مجلس با دولت بود.
وي با تاكيد بر اينكه پاسخ به مطالبات مردم نياز به مجلسي همسو و همراه با دولت دارد، گفت: اينكه موضوع وكيلالدوله بودن را مطرح ميكنند يك شوخي بيش نيست چرا كه مساله نظارت مجلس بر عملكرد دولت از اهميت بالايي برخوردار است.
وي با بيان اينكه نبايد نتيجه خرداد ۷۶، تير ۸۴ ميشد افزود: بايد آگاهانه گامبرداريم تا اتفاقات گذشته تكرار نشود. چرا كه تكرار آن ظلم به مردم و گفتمان مردمي است. پس حفظ اين گفتمان وظيفه ملي براي ماست و لطف نيست. چرا كه مردم براي فرد نيامدند بلكه براي گفتمان آمدند.
وي ادامه داد: در اين مورد كه گفته ميشود عارف كانديداي مجلس نشود يا بشود بايد بگويم كه عارف كيست كه خلاف نظر جمعي و راي مردم عمل كند؟ پس وظيفه امروز ما حضور جدي است تا مسيري كه در ۹۲ مردم رقم زدند را ادامه دهيم.
عارف خاطرنشان كرد: در فضاي رسانهاي ايجاد شده از رقيب گله ندارم اما از مدعيان تحليلگراي اصلاحطلب گله دارم چرا كه عدهاي تحليلگراي عافيتطلب ميگويند كه بايد بپذيريم حاكميت ما را در رده بالا راه نميدهد پس در همين رده پايينتر خود را حفظ كنيم.
عارف با طرح اين پرسش كه آيا حاكميت غير از خود ما هستيم؟ افزود: معتقدم بخش اصلي نظام را اصلاحات و بچههاي اصلاحطلب تشكيل ميدهند و از نظام جدا نيستيم كه بخواهيم سهم بگيريم. پس اينكه براي خودمان جايگاه پايين در نظر بگيريم ظلم در حق گفتمان اصلاحات و كشور است. عارف افزود: البته حرف آخر را مجلس ميزند و اگر دوستان ليست اميد به عهدي كه بستند پابرجا بمانند تكليف روشن است اما اگر معجزهاي رخ دهد بايد به خدا توكل كرد و بدانيد كه هر اتفاقي ميافتد انشاءا... خير و سلامت بوده است.
حالا با این تاکیدی که عارف برای حفظ رقابت در مجلس دارد به نظر می رسد کرسی ریاست این دوره از مجلس شورای اسلامی رقابتی بین اصلاح طلبان و اصولگرایان باشد.
نظر شما