به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از شرق استان هرمزگان، در این همایش که از سلسله برنامه های جنبی کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) و ویژه سالروز ولادت فرخنده امام زین العابدین(علیه السلام) است، برنامه های متنوعی نظیر جمع خوانی صحیفه سجادیه، مولودی خوانی، مسابقه نقاشی ویژه کودکان و نوجوانان با موضوع زندگانی امام سجاد(علیه السلام)، اهدا هدایا به کسانی که نامشان سجاد بود، برگزار شد.
حجت الاسلام عباس ذاکری، ازکارشناسان مذهبی و استاد حوزه علمیه در این همایش با تبریک اعیاد شعبانیه به ویژه میلاد امام سجاد(علیه السلام)، به تشریح ابعاد مختلف دوران زندگانی علی بن الحسین(علیه السلام) پرداخت و گفت: پاسداری از اسلام ناب، پس از واقعه جانسوز کربلا، مهمترین رسالت سیدالساجدین بود.
وی با بیان اینکه زندگی امام سجاد(علیه السلام) به سه بخش «همراهی با سالار شهیدان از مدینه تا به هنگام شهادت در کربلا»، «رفتن به اسارت پس از شهادت پدر تا ورود به مدینه» و «حضور در مدینه تا شهادت» تقسیم می شود، افزود: امام سجاد(علیه السلام) به مصلحت الهی در واقعه کربلا به بیماری دچار شد تا رشته امامت و ولایت گسسته نشود و این بیماری تنها چند روز ادامه داشت و پس از آن، حضرت به مدت 35 سال عمر شریفشان به مبارزه و خدمت به خلف و عبادت و مناجات مشغول بود.
این کارشناس مذهبی عنوان کرد: واقعه کربلا با تمامی ابعاد عظیم آن در عصر عاشورا به اتمام رسید، اما ماموریت مهم رهبری امت اسلام از آن زمان بر عهده امام سجاد(علیه السلام) گذاشته شد که با همراهی عمه اش حضرت زینب(سلام الله علیها) در مجلس یزید با نطق آتشین خویش توطئه های دشمن را برملا کرد.
وی صدقه دادن پنهانی را از سنت های ارزنده امام سجاد(علیه السلام) برشمرد و گفت: آن حضرت بنده ها را می خرید و با تربیت دینی آنها، زمینه را برای تشکیل دانشگاه های امام باقر(علیه السلام) و امام صادق(علیه السلام) فراهم می نمود.
حجت الاسلام ذاکری افزود: با توجه به خفقان ایجاد شده توسط حکام بنی امیه در دوران امام سجاد(علیه السلام)، آن حضرت روش دعا را برای مبارزه برگزید و مسائل مهم اخلاقی و سیاسی را در قالب دعا ارائه می کرد.
وی به بعد عبادی شخصیت امام سجاد(علیه السلام) اشاره کرد و افزود: آن حضرت به خاطر نمازهای 1000 رکعتی به سیدالساجدین شهرت یافت؛ روایت شده که حضرت در هنگام وضو رنگ رخسار مبارکشان به زردی می گرایید و وقتی از حضرت درباره این حالتشان سئول شد، فرمودند: «آیا می دانید در پیشگاه چه کسی می خواهم بایستم».
این استاد حوزه با اشاره به آثار به جای مانده از امام زین العایدین(علیه السلام)، خاطرنشان کرد: صحیفه سجادیه که از آن به نام های اخت القرآن و زبور آل محمد(صلی الله علیه و آله و سلم) یاد می شود، اثری بی نظیر است که بهترین راه ارتباط با خالق هستی را به انسان می آموزد.
وی اضافه کرد: رساله حقوق آن حضرت نیز از دیگر آثار ارزنده امام سجاد(علیه السلام) است که برنامه ای جامع برای زندگی قانونمند است و در آن حقوق مختلف انسان در برابر خدا و دیگران به بهترین شکل ممکن ارائه شده است.
گفتنی است؛ کنگره بین المللی امام سجاد(علیه السلام) از شش سال پیش هرساله 25 محرم، مصادف با سالروز شهادت زین العابدین با حضور اندیشمندان داخلی و خارجی به میزبانی استان هرمزگان و به مرکزیت شهر بندرعباس برگزار می شود.
نظر شما