سطح فنی مسابقات قرآن کریم در ایران نسبت به دیگر کشورها بالاتر است

خبرگزاری شبستان: حجت‌الاسلام محمدی گفت: سطح فنی مسابقات بین المللی قرآن ایران به شهادت داوران برتر از مسابقات دیگر کشورهاست.

به گزارش خبرنگار قرآنی خبرگزاری شبستان از سی ودومین دوره مسابقات بین المللی قران کریم، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه گفت: داورانی که در این مسابقات به داوری می‌پردازند و در مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها هم داوری دارند، شهادت می‌دهند که مسابقات ایران به لحاظ فنی از سطح بالاتری برخوردار است.

بنابراین گزارش و به نقل از ستاد خبری سی و دومین دوره مسابقات قرآن کریم، حجت‌الاسلام والمسلمین علی محمدی، نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه با حضور در برنامه گفت‌وگوی جمعه اخبار قرآنی که از شبکه قرآن سیما پخش شد، اظهار کرد: مسابقات بین‌المللی قرآن ایران به برکت انقلاب اسلامی، به برکت امام خمینی(ره) و خون شهیدان، اهتمام و عنایات خاص مقام معظم رهبری از امتیازاتی برخوردار است و تعداد شرکت‌کنندگان در این رویداد قرآنی، بیش از سایر مسابقات بین‌المللی قرآن است که در دیگر کشورها برگزار می‌شود.

وی افزود: در سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم نمایندگان بیش از ۷۳ کشور حضور دارند؛ ۱۳۰ حافظ و قاری در این دوره از مسابقات شامل ۵۷ قاری، ۵۷ حافظ و 16 حافظ روشندل حضور دارند. مسابقات بین‌المللی قرآن روشندلان نیز امسال برای اولین بار در نظام جمهوری اسلامی ایران تدارک دیده شده است و برگزاری این مسابقات نیز از افتخارات نظام است.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه ادامه داد: همچنین تنوعی که ما در مسابقات بین‌المللی قرآن داریم در مسابقات قرآن دیگر کشورها وجود ندارد و ما علاوه بر اینکه رقابت‌های رشته حفظ و قرائت را دنبال می‌کنیم برنامه‌های جانبی متعددی از جمله همایش بانوان فعال قرآنی را نیز داریم که این همایش یکشنبه، ۲۶ اردیبهشت‌ماه به منظور تجلیل از بانوان فعال و نمونه قرآنی برگزار می‌شود.

وی در ادامه گفت: برگزاری نمایشگاه قرآنی برای حاضران در مسابقات و همچنین توجه به مسائل فنی مسابقات قرآن از ویژگی‌های مسابقات بین‌المللی قرآن ایران است و داورانی که در این مسابقات به داوری می‌پردازند و در مسابقات بین‌المللی قرآن دیگر کشورها هم داوری دارند، شهادت می‌دهند که مسابقات ایران به لحاظ فنی از سطح بالاتری برخوردار است.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند «ما در حال حاضر پرچم‌دار عمل به قرآن هستیم»، گفت: ملت مسلمان ایران و نظام جمهوری اسلامی ایران به قرآن عمل کرده است و مهم‌ترین شاهد بر این ادعا، شهدای انقلاب اسلامی هستند که تعداد زیادی از آنها از قرآنیان بودند .

نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف درباره برگزاری سی و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن برای نخستین بار در مصلای امام خمینی(ره) عنوان کرد: قرآن و فعالیت‌های قرآنی برای عامه مردم است و این نوع مسابقات ملی و بین‌المللی قرآن دو جنبه تخصصی و عمومی دارد که در بحث تخصصی آن، حافظان و قاریان حضور پیدا کرده و به جنبه تخصصی مسابقات می‌پردازند و جنبه عمومی مسابقات نیز این است که عموم مردم حضور پیدا کرده و از این برنامه قرآنی بهره بگیرند.

وی ادامه داد: قرآن کریم برای قشر خاصی نازل نشده است و آیات متعددی داریم که قرآن کریم برای مردم نازل شده است و خواندن قرآن نیز به مردم سفارش شده است و این در صورتی محقق می‌شود که ما فضا و مکانی را برای مسابقات انتخاب کنیم که حالت مردمی باشد و به همین دلیل پس از بررسی‌های لازم به این نتیجه رسیدیم که مصلای امام خمینی(ره) برای برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن مناسب‌تر است.

رئیس سازمان اوقاف گفت: طی دو روزی که از برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن می‌گذرد، شاهد حضور خوب مردم در مصلای امام خمینی(ره) بوده‌ایم و از همه اقشار جامعه از جمله فرهیختگان، نخبگان، هنرمندان، ورزشکاران و همچنین خانواده‌های معظم شهدا به ویژه شهدای مدافع حرم در این برنامه حضور پیدا می‌کنند و روز گذشته تعداد زیادی از مردم که برای بازدید آمده بودند، بر روی زمین نشستند و این مسئله نشان دهنده آن است که برای مسابقات بین‌المللی قرآن، باید از چنین فضاهایی استفاده کنیم.

حجت الاسلام محمدی در ادامه گفت: سالهای گذشته که مسابقات بین‌المللی قرآن در سالن اجلاس برگزار می‌شد شاهد بودیم که مردم گله می‌کردند و عنوان می‌کردند که دسترسی به محل برگزاری مسابقات سخت است اما در مصلای امام خمینی(ره) هیچ محدودیتی نداریم. از همه کسانی که طی دو روز گذشته به مسابقات قرآن آمدند تشکر می‌کنم و از عموم مردم، جامعه قرآنی و همه علاقه‌مندان دعوت می‌کنم در این برنامه حضور پیدا کرده و از محضر قرآن استفاده کنند.

وی در ادامه گفت: ضمن تشکر از رسانه‌ها که توجه خاصی به مسابقات قرآن دارند انتظار داریم مجموعه دستگاه‌ها به این امر مهم قرآنی بپرازند چرا که قرآن برای شخص و سازمان نیست بلکه کتاب الهی برای همگان است و همگان هم دوست دارند که در برنامه‌های قرآنی حضور پیدا کنند. یکی از نکات مورد اتفاق تمام مسلمانان عالم و ملت مسلمان ایران قرآن کریم است و هر کس با هر نگرش و راه و روش فردی و سیاسی که باشد برای قرآن احترام قائل است.

حجت الاسلام محمدی با بیان اینکه مسابقات بین المللی قرآن امسال با شعار «یک کتاب، یک امت» برگزار می‌شود، گفت: یکی از توطئه‌هایی که دشمنان علیه اسلام، مسلمانان دارند ایجاد تفرقه و اختلاف است که همیشه به عنوان یک نقشه حساب شده در طول تاریخ اسلام استفاده کرده‌‌اند و استعمار پیر انگلستان پرچم‌ دار این قضیه بوده است به خصوص اختلاف شیعه و سنی و سایر فرقه‌های مذاهب که بین مسلمانان است در حالی که این نوع اقدام‌ها برخلاف تعالیم اسلام و قرآن است.

وی ادامه داد: ما در قرآن کریم چندین آیه داریم که مسلمانان را به اتحاد و وحدت دعوت کرده است وَاعْتَصِمُواْ بِحَبْلِ اللّهِ جَمِيعًا وَلاَ تَفَرَّقُواْ ؛ یعنی تمام مسلمانان عالم به حبل الله تمسک جویند و تفرقه و اختلافی با هم نداشته باشند. و یا شعار إِنَّ هَذِهِ أُمَّتُكُمْ أُمَّةً وَاحِدَةً ، هم کلام خدا است که خداوند تمام مسلمانان را امت واحد می‌داند و همچنین آیاتی داریم که ما را از اختلاف و تفرقه نهی کرده است.

رئیس سازمان اوقاف عنوان کرد: امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری در مقاطع مختلف به این موضوع پرداخته‌اند و بر اتحاد بین مسلمانان تأکید کرده‌اند و به این جهت  شعار یک کتاب، یک امت را با الهام از قرآن کریم انتخاب کرده‌ایم تا ضمن برگزاری مسابقات قرآن، به شعائر اسلامی نیز توجه داشته باشیم.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این بخش از سخنان خود گفت: تعدادی از میهمانانی که برای حضور در مسابقات بین‌المللی دعوت می‌کنیم وقتی وارد ایران اسلامی می‌شوند حالت خوف و نگرانی و اضطراب دارند و بعد از اینکه مشاهده می‌کنند دوستان ما به استقبال آنها ‌می‌روند تقاضا می‌کنند که ما با خانواده‌ یک ارتباطی برقرار کنیم و تماس داشته باشیم و می‌گویند قبل از اینکه بخواهیم به ایران بیاییم به قدری از ایران برای ما بد گفتند که  شما در آنجا امنیت جانی ندارید و اذیت می‌شوید اما زمانی که وارد ایران می‌شوند، می‌بینند که امنیت برقرار است و احترام و تکریم و محبت وجود دارد؛ برخلاف آنچه که در کشورشان تبلیغ می‌شد.

وی افزود: زمانی که وارد کشور ما می‌شوند و با مسئولان ما ارتباط برقرار می‌کنند به طور کلی آن نگاه منفی که نسبت به ایران داشته‌اند از بین می‌رود و زمانی که به کشور خودشان برمی‌گردند از امنیت و احترام و ادب مردم ایران می‌گویند که به نظرم یکی از مهم‌ترین دستاوردهای مسابقات بین‌المللی قرآن کریم همین است که تبلیغات دروغین دشمنان اسلام را از بین می‌برد.

رئیس سازمان اوقاف در ادامه به برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن ویژه روشندلان اشاره کرد و گفت: امسال اولین سالی است که مسابقات بین‌المللی قرآن ویژه روشندلان برگزار می‌شود و نظام جمهوری اسلامی اولین کشوری است که مسابقات قرآن ویژه روشندلان برگزار می‌کند و سازمان بهزیستی همکاری و مشارکت خوبی داشته است تا حافظان روشندل به صورت جداگانه در این دوره از رقابت‌ها، مسابقه داشته باشند.

وی ادامه داد:۱۶ نفر از حافظان روشندل با هم رقابت می‌کنند و مورد تشویق قرار می‌گیرند. امیدواریم مسابقات قرآن روشندلان در سالهای آینده نیز ادامه داشته باشد و در جهان اسلام به عنوان یک مدل و الگو تحقق پیدا کند.

حجت الاسلام محمدی در ادامه گفت: لازم می‌دانم از مسئولان و دستگاه‌هایی که در برپایی و برگزاری این مسابقه به ما کمک کرده‌اند تشکر کنم، از نهادهای دولتی، مجامع قرآنی و مجموعه ‌هایی که به این موضوع مهم قرآن علاقه‌مند هستم تشکر کنم. اما آن انتظاری که نسبت به شان و منزلت قرآن و اهتمامی که مقام معظم رهبری به قرآن می‌ورزند مسئولان ما هنوز به آن مقدار توجه ندارند.

وی یادآور شد: مقام معظم رهبری فرموده‌اند: «در دوران جمهوری اسلامی ایرانی و حاکمیت اسلام، یکی از برنامه‌های اصلی برای مسئولان کشور ترویج قرآن است، تلاوت قرآن، انس با قرآن و... است که یکی از مظاهر آن هم مسابقات بین‌المللی قرآن است.» ما هم انتظار داریم و می‌دانیم تمام مسئولان ما با هر سلیقه‌ای نسبت به قرآن علاقه‌مند هستند اما این علاقه باید به عمل تبدیل شود و از مسئولان تقاضا داریم برای تشویق میهمانان و دلگرمی و خداقوت به مجریان امر و همچنین دعوت به امر خیر، حضور پرشوری داشته باشند.

رئیس ستاد عالی هماهنگی مسابقات قرآن کشور در این بخش از سخنان خود به بحث موقوفات قرآنی اشاره کرد و گفت: مردم ما نسبت به موقوفات قرآنی توجه پیدا کرده‌اند اما هنوز فاصله قابل توجهی با نقطه مطلوب داریم.همانطور که اشاره شد محور تمام فعالیت‌های ما باید قرآن باشد به نظر می‌رسد یکی از اقداماتی که باید در حوزه وقف صورت گیرد ، ایجاد موقوفات قرآنی است.

وی ادامه داد: امیدواریم مردم اهتمام بیشتری به موقوفات قرآنی داشته باشند به این صورت که به شکل مشارکتی یا فردی برای فعالیت‌های قرآنی وقف کنند. هنوز مورد نیاز است و ضرورت دارد که به خصوص در برخی از شهرستان‌ها، فعالیت‌های قرآنی و موقوفات قرآنی جنبه پایداری داشته باشد و نیازمند کمک دولت نباشد

 

کد خبر 543504

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha