کمبود آب در بیرجند از هشدار به اخطار رسید/ خطر قطعی آب بیخ گوش برخی واحدهای صنعتی و دامی! 

خبرگزاری شبستان: نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس با اشاره به اینکه در زمینه آب، اکنون در استان کارد به استخوان رسیده است، گفت: بر وزارت نیرو فرض است و باید پروژه انتقال آب به استان را تسریع بخشند. 

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبي؛ خشکسالی و کمبود آب در خراسان جنوبی به خصوص مرکز استان این روزها خیلی جدی تر از گذشته شده و نقل همه محافل و مجالس شده شده و تقریبا هفته ای نیست که رسانه ها و روزنامه ها در این خصوص مطلبی را منتشر نکنند و حالا کاهش 36 درصدی بارندگی امسال نسبت به سالهای قبل در استان هم بر اهمیت خطر کمبود آب در این نقطه از کشور افزوده است.

 

انگار وعده های انتقال آب مسئولان به استان هم تاکنون در حد یک طرح موضوع باقی مانده و همتی برای اجرای طرح وجود ندارد و از ابتدای طرح موضوع تاکنون تنها جواب مسئولان در برابر این موضوع مهم یک جمله بوده است و آن هم اینکه «طرح انتقال آب به استان در حال بررسی است»، اینکه بررسی ها تا چه زمانی طول خواهد کشید و از کی قرار است عملیات انتقال آب به استان آغاز شود هنوز معلوم نیست اما آنچه مهم است اینکه اگر هم از همین امروز مسئولان موضوع انتقال آب به استان را کلنگ زنی کنند و عملیات اجرای طرح آغاز شود، شاید باز هم دیر باشد!

 

امروز هم جلسه شورای اداری شهرستان بیرجند در سالن جلسات فرمانداری بیرجند برگزار شد که محور اصلی صحبت های مسئولان هشدار و اخطار در خصوص کمبود آب و توصیه به مردم برای صرفه جویی بیشتر، حتی بیشتر از گذشته، انگار این بار موضوع خیلی جدی تر از قبل از است و از هشدار به اخطار رسیده است.

 

بیرجند با خطر فوق بحران آب مواجه است!

مهدي صفوی نژاد، مدیر امور آبفار شهرستان بیرجند در این جلسه با بیان اینکه از 324 روستای شهرستان بیرجند تعداد 114 روستا تحت پوشش شبکه آب روستایی است، گفت: 32 حلقه چاه آب در شهرستان وجود دارد که 5 مورد خشک شده و 2 مورد هم با کمبود آب مواجه است.

 

وی با اشاره به اینکه دشت بیرجند، سرایان و خضری در وضعیت فوق بحران هستند، ادامه داد: 45 درصد از انشعابات بیرجند از دشت بیرجند است که با خطر فوق بحران آب مواجه است و این یک زنگ خطر به تمام معنا است و اگر برنامه ای نداشته باشیم به مشکل قطعی کمبود آب مواجه خواهیم شد.

 

مدیر امور آبفار شهرستان بیرجند با بیان اینکه برای جلوگیری از قطعی آب باید یک سری وظایف را مسئولان و یک سری اقدامات را مردم انجام دهند، اظهارداشت: آنچه وظیفه ما است، بخشی مربوط به جلوگیری از هدر رفت آب است که باید انجام دهیم.

 

صفوی زاده گفت: در این خصوص تاکنون 15 کیلومتر تعویض شبکه داشته ایم و 19 واحد هم بهسازی و تعویض 50 کنتور آب انجام شده است.

 

وی با بیان اینکه آمار 5 ساله اخیر نشان می دهد که ما برخلاف بحران آب حرکت کردیم و هرچه خشکسالی بیشتر شده، مصرف آب هم بالاتر رفته است، گفت: سال 90 حدود 110 لیتر آب در روز به ازای هر نفر صرف می شد اما این رقم در سال 94 به 166 لیتر رسیده است.

 

مدیر امور آبفار شهرستان بیرجند با بیان اینکه متاسفانه واحدهای صنعتی ما دو برابر مصرف می کنند، افزود: امسال 36 درصد بارندگی نسبت به سال قبل کاهش داشته است که اگر نخواهیم صرفه جویی کنیم و روند مصرفی به همین میزان کنونی ادامه پیدا کند، شاید مجبور شویم برخی از واحدهای صنعتی و یا دامی را آب آنها را قطع کنیم.

 

صفوی زاده با بیان اینکه اکنون 98 روستای شهرستان بیرجند با تانکر آبرسانی می‌شود، گفت: با توجه به اینکه وضعیت انتقال آب به این استان به این زودی‌ها حل نخواهد شد لذا باید آنچه را که داریم را حفظ کنیم.

 

وی تاکید کرد: از ابتدای امسال مشترکین بالای 20 متر مکعب آب را به دهیاران معرفی کردیم که بررسی کنند موضوع را تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.

 

کارد کمبود آب در استان به استخوان رسیده است

حجت الاسلام سيدمحمد عبادی، نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس شورای اسلامی هم در این جلسه گفت: موضوع آب، یک موضوع مهمی است که اگر کشور و استان دست روی دست بگذارند، دیر خواهد شد.

 

وی با بیان اینکه بحث انتقال آب به این منطقه به این زودی ها قابل حل نیست و سالها طول می کشد، گفت: وزارت نیرو باید پروژه انتقال آب به استان را شروع کند، چراکه زمانی‌که اینجا بحران آب به وجود آید آن موقع نمی شود به فکر چاره شد.

 

نماینده مردم شهرستان‌های بیرجند، خوسف و درمیان در مجلس با اشاره به اینکه در زمینه آب، اکنون در استان کارد به استخوان رسیده است، گفت: بر وزارت نیرو فرض است و باید پروژه انتقال آب به استان را تسریع بخشند.

 

نارضایتی نماینده بیرجند از وزیر نیرو

حجت الاسلام عبادی با بیان اینکه بنده از شخص وزیر نیرو و وزارت نیرو اعلام نارضایتی می کنم، گفت: وزیر نیرو انتظار نداشته باشد که کم کاری کند و هم بگوییم چه وزیر خوبی!

 

وی تاکید کرد: آبی که اکنون در دسترس ما است باید به بهترین نحو ممکن به بهره برداری برسد و الگوی مصرف ما هم باید تغییر کند به سمت صرفه جویی بیشتر برویم.

 

باید منابع آبی موجود حفظ شود

علي ناصری فرماندار بیرجند هم در این جلسه با تاکید بر اینکه موضوع کمبود آب در استان جدی است، گفت: اکنون دیگر در مرحله اعلام خطر هستیم.

 

وی با بیان اینکه موضوع انتقال آب به استان یک موضوع بلند مدت است، ادامه داد: اکنون باید منابع آبی موجود را حفظ کنیم.

 

فرماندار بیرجند با بیان اینکه دشت بیرجند جزو دشت‌های بحرانی در زمینه آب است، اظهارداشت: باید با مشارکت مردم و صرفه جویی بیشتر در مصرف آب را در اولویت کاری و برنامه های خودمان قرار دهیم.

 

ناصری تاکید کرد: همه ادارات باید کاهش مصرف آب را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند.

 

 

 

 

 

کد خبر 543406

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha