به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیتالله عبدالله جوادیآملی در دیدار جمعی از طلاب شهرستان فیروزکوه اظهار داشت: راهی که طالبان علوم الهی طی میکنند بسیار وسیع است، هیچ کسی بهانهای ندارد زیرا این راه هم وسیع است و هم همراهان خوبی در این راه انسان را همراهی میکند اما در بخشی از آیات قرآن کریم خدای سبحان ما را به مسارعت در کار خیر و مسابِقَت در کار خیر فرا خواند، چه در سرعت چه در سبقت فرمود به طرف بهشتی حرکت کنید که «عَرْضُهَا السَّماوَاتُ وَالأرْضُ»، اگر مسابقه در میدانی به پهنای آسمان و زمین باشد راه برای همه باز است و اگر مسارعت در میدانی باشد که مساحت او به اندازه آسمان و زمین باشد راه برای همه باز است هیچ کسی نمیتواند بگوید این راه سخت است رفتنش دشوار است، مزاحمت فراهم است.
وی ادامه داد: نشانه اینکه میدان مسابقه به پهنای زمین و آسمان است این است که بزرگانی که در حوزههای علمی به مقاماتی رسیدند بسیاری از آنها امکاناتشان از طلاب کنونی کمتر بود و بسیاری از آنها هم از مناطق روستایی برخاستند، چه در بخشهای حکمت، چه در بخشهای تفسیر، چه در بخشهای فقه، چه در بخشهای اصول و در سایر علوم اسلامی طلبههایی از همین روستاها برخاستند و به مقامات والای علمی رسیدند زیرا خدای سبحان که فرمود اگر بخواهید مسابقه بدهید میدان مسابقه به اندازه آسمان و زمین وسیع است و اگر خواستید سرعت بگیرید میدان سرعت به اندازه آسمان و زمین است یعنی هیچ مانعی نیست.
مفسر بزرگ قرآن کریم افزود: خیرات از همین قبیل است، اختصاصی به علم ندارد ولی علم، مصداق کامل حسنه و خیر است از یک طرف و شما بزرگواران هم درصدد تحصیل علم هستید از طرف دیگر. اما آنچه مربوط به وجود مبارک رسول گرامی و اهل بیت عصمت و طهارت(ع) است همین درودی است که هنگام نماز ظهر خوانده میشود و معمولاً بین نماز ظهر و عصر این درود و صلوات را میخوانند.
این مرجع تقلید اضافه کرد: در این درود و صلوات که بر وجود مبارک رسول گرامی(ص) ابلاغ میکنیم این است که به خدا عرض میکنیم خدایا! تو این پیامبر را طریق مهیع قرار دادی «وَطَریقاً اِلَیکَ مَهیعاً» «مَهیع» یعنی وسیع، مهیعه میدان باز و منطقه وسیع را میگویند، أرضٌ مهیعه و این جُحفه که یکی از مواقیت حاجیان است که در جحفه احرام میبندند نام اصلی این جحفه، مهیعه بود، جحفه نبود، یعنی میدانی بود وسیع، وقتی سیل ویرانکنی آمد بخش قابل توجهی از این سرزمین را مورد اجحاف قرار داد و برد از آن به بعد شده جحفه وگرنه اسمش مهیعه بود آن منطقه را مهیعه میگفتند یعنی میدان وسیع و زمین باز.
استاد برجسته حوزه علمیه قم تاکید کرد: اگر کسی بخواهد به برکت اهل بیت به جایی برسد چه اینکه باید از این راه رفت این میدان، میدان وسیع است، ما قرآنی داریم که کلام خداست و ما را به میدان وسیع دعوت کرده است، پیامبر و اهل بیت(ع) داریم که طریق مهیع هستند.
وی خاطرنشان کرد: سوم اینکه ما هر روز مهمترین سرمایه را داریم صرف میکنیم، کسی که عمرِ محدودی دارد هر روز دارد سرمایه صرف میکند نه تنها هر روز، هر دم و هر نفس این بیان نورانی امیرمؤمنان علی بن ابیطالب(ع) است که فرمود: «نَفَسُ الْمَرْءِ خُطَاهُ إِلَی أَجَلِهِ» یعنی هر نفسی که انسان میزند یک قدم به قبر نزدیکتر میشود.
وی تاکید کرد: هر نفسی که انسان در میآورد یک قدم به مرگ نزدیکتر میشود پس هر روز ما داریم سرمایه صرف میکنیم در برابر این سرمایه باید چیزی بگیریم.
بنابر گزارش دفتر آیت الله جوادی آملی، این مرجع تقلید اظهار داشت: لحظهای از فراگیری علوم غفلت نکنید، اکنون که به لطف الهی در یکی از بهترین مراکز فراگیری علوم اهل بیت(ع) موفق شدید، هیچگاه بیطهارت نباشید، همیشه نمازتان اول وقت با جماعت باشد، درس را طوری بخوانید که بعد بتوانید تدریس کنید نه برای اینکه نمره بگیرید اگر طوری درس خواندید که نتوانستید تدریس بکنید دوباره بخوانید.
وی ابراز داشت: امیدواریم سعی و کوشش استاد حوزه و مدیر منطقه فیروزکوه و سایر اساتید مشکور باشد و شما طلاب که سربازان راستین ولی عصر(ارواحنا فداه) هستید از خدای سبحان بخواهید شرح صدر به شما عطا کند.
پایان پیام/
نظر شما