به گزارش خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام و المسلمین سید محمد محمودی گلپایگانی، استاد حوزه و دانشگاه شامگاه "3مرداد" در طرح تقویت مبانی اعتقادی و شبهه زدایی دینی جهت مبارزه با تهاجم فرهنگی در جمع نمازگزاران گلپایگانی اظهار داشت: اخلاق فردی در وجود انسان و در خلق و خوی او شکل می گیرد.
وی افزود: در دیانت مقدس اسلام، محور دین و اساس مذهب، توحید است و توحید به منزله روح جاری در کالبد مذهب همه جا حضور فعال دارد.
این استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: دستورات مقدس دین اسلام در سه بخش عقاید و باورهای دینی، فلسفه هستی و فلسفه انسانی، بخش دوم اخلاق و صفات و خصلت های درونی انسان و بخش سوم قوانین و مقررات اجتماعی خلاصه می شود.
حجت الاسلام و المسلمین محمودی گلپایگانی بیان داشت: این مسائل، محوری به نام توحید دارد و زمانی که از احکام سخن می گوییم، سخن از حلال و حرام است.
وی در ادامه افزود: وقتی که سخن از احترام به پدر و مادر است، مبحث اخلاق پیش می آید، در حقوق و اقتصاد احکام و مقررات اجتماعی مطرح می شود و همه این مسائل حول محور توحید می چرخد و حرکت می کند.
حجت الاسلام و المسلمین محمودی گلپایگانی تصریح کرد: نوزادان نه خصلت خوب دارند و نه بد ولی فطرتاً، انسان هم زمینه اصلاح و هم زمینه فساد را دارد ولی بالفعل در نهادش چیزی ندارد.
استاد حوزه و دانشگاه اظهار داشت: صفاتی مانند دروغگویی و بخل را انسان از ابتدا نیاموخته است بلکه اول آدمی عمل می کند و بعد خوی و خصلت پیدا می کند و اخلاق محصول عمل و عمل محصول نیت است.
وی گفت: سقراط حکیم می گوید:«برای اینکه مردم اصلاح شوند کافی است که خوب و بد را بشناسند و مشکل مردم از نادانی است » و ارسطو حرف سقراط را نقض می کند و می گوید:«علاوه بر آگاهی باید کار خوب برای شخص تکرار شود تا به شکل عادت درآید».
استاد حوزه و دانشگاه همچنین در ادامه به تاثیر عمل در پیدایش اخلاق آدمیان اشاره کرد و بیان داشت: پیامبر اکرم (ص) زمانی به پیامبری مبعوث شد که فساد و آدمکشی در عرب گسترش یافته بود و ایشان از این جامعه انسان های بافضیلت و پرهیزگاری ساختند که در تاریخ بشریت ماندگار شدند.
وی همچنین به مقوله رضا اشاره کرد و گفت: رضا بالاترین مرتبه ای که انسان در اخلاق و سلوک به آن می رسد و باید خدا از انسان راضی باشد و این کار سخت و دشواری است، رضا بدین معناست که به مرحله ای برسیم که در مقابل خواست خداوند سر تعظیم فرود آوریم و راضی به رضای او باشیم.
پایان پیام/
نظر شما