به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، سید احمد طباطبایی، رئیس اداره قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان پیش از ظهر امروز(۲۲ اردیبهشت) در نشست تجلیل از 700 دانش آموز نخبه قرآنی آران و بیدگل در کانون شهید عربیان این شهرستان گفت: 245 هزار دانش آموز در مسابقات قرآن و عترت استان اصفهان در سال 94 شرکت کردند.
وی افزود: این تعداد شرکت کننده، به نسبت سال 93 از رشد 60 درصدی برخوردار بوده است.
طباطبایی با اشاره به رتبه نخست آران و بیدگل در کسب رتبه های قرآنی مسابقات قرآن و عترت سال 94 در استان اصفهان خاطر نشان کرد: از 36 رتبه موجود در رشته های قرآن و عترت، شهر نمونه قرآنی آران و بیدگل حائز 20 رتبه نخست استانی شد.
رییس اداره قرآن، عترت و نماز اداره کل آموزش و پرورش استان اصفهان افزود: 13 رتبه کسب شده دانش آموزان آران و بیدگل، در رشته قرآن کریم و 7 رتبه در رشته های نهج البلاغه، مداحی، احکام، اذان و صحیفه سجادیه است.
طباطبایی با تاکید بر اینکه کسب رتبه های برتر قرآنی توسط دانش آموزان این خطه، مسؤولیت مدیران و برنامه ریزان قرآنی شهرستان را خطیرتر می کند خاطر نشان کرد: با توجه به استعدادهای قرآنی منطقه، مسئولان باید بیش از پیش زمینه فعالیت های قرآنی و کشف استعدادهای قرآنی را فراهم کنند.
این مقام مسؤول همچنین به حضور 241 هزار دانش آموز در 60 رشته بخش فرهنگی و هنری استان اشاره کرد و افزود: مقایسه آمار شرکت کنندگان بخش قرآن و عترت و بخش فرهنگی و هنری بیانگر اقبال بیشتر دانش آموزان به رشته قرآن و عترت نسبت به رشته های فرهنگی و هنری است.
سید احمدطباطبایی، نقش هنر را در ترویج مبانی دینی بسیار مهم دانست و خاطر نشان کرد: بیان مفاهیم دینی در قالب هنر می تواند تاثیر بسیار بیشتری از ساعت ها مطالعه یا خطابه و وعظ برای جوانان و نوجوانان داشته باشد.
ابوالفضل معینی نژاد، فرماندار آران و بیدگل نیز در این مراسم، آران و بیدگل را شهر شهادت و تلاوت خواند و خاطر نشان کرد: این شهرستان همچنان که در دوران دفاع مقدس با تقدیم بیش از یک درصد جمعیت خود، رتبه نخست ایثارگری را به دست آورده، امروز هم در سنگر حفظ و صیانت و ترویج فرهنگ قرآنی افتخار آفرین است.
معینی نژاد با اشاره به نامگذاری سال جدید به اقتصاد مقاومتی اقدام و عمل خاطر نشان کرد: یکی از زوایای اقتصاد مقاومتی تکیه بر ظرفیت های داخلی کشور است.
فرماندار آران و بیدگل با تاکید بر اینکه این ظرفیت ها می تواند آینده کشور را تضمین کند، خاطر نشان کرد: بهره گیری از توانمندی نیروهای نخبه قرآنی می تواند نقطه اتکایی برای استفاده بهینه از ظرفیت های داخلی کشور و در نتیجه حصول به اقدام و عمل در اقتصاد مقاومتی باشد.
معینی نژاد، عجین بودن فرهنگ و معارف اسلامی با توسعه و پیشرفت را یادآور شد و افزود: نخبگان قرآنی شهرستان در سال های اخیر ظرفیت خود را نشان داده اند و وظیفه مسؤولان است که از این ظرفیت ها استفاده کنند.
وی یکی از اولویت های دولت را توجه به فرهنگ دانست و خاطر نشان کرد: اگر برای فرهنگ آینده بخواهیم سرمایه گذاری کنیم باید به نیروهای جوان و نخبه اعتماد و تکیه کنیم.
رییس اداره آموزش و پرورش آران و بیدگل نیز در این همایش، تحصیل، تهذیب و ورزش را سه رکن آموزش و پرورش دانست و افزود: مکمل آموزش، تربیت و پرورش است و آموزش و پرورشی پویاست که این سه رکن را در سرلوحه فعالیت خود قرار دهد.
محمد معدندار وظیفه پرورش در سیستم آموزشی را انتقال ارزش های نسل گذشته به نسل جدید دانست و افزود: فعالیت های پرورشی مدارس در ابعاد فرهنگی، اجتماعی، دینی، اخلاقی و سیاسی ظهور و بروز می یابد.
رییس آموزش و پرورش آران و بیدگل توجه به فرائض دینی در مدارس را مهم ارزیابی کرد و افزود: هم اکنون در 90 درصد مدارس شهرستان آران و بیدگل نماز جماعت برگزار می شود و 80 درصد مدارس امام جماعت دارند.
معدندار با اشاره به حضور 4 هزار و 800 دانش آموز شهرستان در مسابقات فرهنگی و قرآنی در سال 94 تصریح کرد: 30 درصد از مجموع دانش آموزان شهرستان در مسابقات قرآنی و 28 درصد در مسابقات فرهنگی سال گذشته شرکت کردند.
وی افزود: در مجموع، دانش آموزان شهرستان در سال گذشته، 54 رتبه مسابقات فرهنگی و قرآنی استان اصفهان را کسب کردند.
در ادامه این مراسم از خیرین قرآنی مدارس شهرستان دکتر جعفر نمکی، مهندس علیرضا نوحی، عباس غیرتی و خانواده زنده یاد مهندس منصور سحابی و دانش آموزان نخبه قرآنی تجلیل شد.
نظر شما