به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از زاهدان، حسینعلی کاوش رئیس دانشکده هنر و معماری دانشگاه زابل امروز (20 اردیبهشت) در نشست هم اندیشی شاعران و هنرمندان منطقه سیستان بیان داشت: دانشگاه زابل با ایجاد بستری مناسب، زمینه حضور بیش از پیش هنرمندان، شاعران، نویسندگان و محققان را در دانشگاه فراهم کرده است.
وی با اشاره به درک عمیق مدیریت دانشگاه زابل در حمایت از هنرمندان و نویسندگان افزود: یکی از اهداف تاسیس این دانشگاه از بین بردن انقطاع فرهنگی و تجدید دوران افتخارآمیز فرهنگی و هنری باستانی در منطقه سیستان می باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه زابل با بیان اینکه دانشگاه زابل بستر الگوی توسعه در منطقه است، تصریح کرد: ظرفیت ها، استعدادهای سرشار و مفاخر ارزنده ای در منطقه سیستان وجود دارد که می تواند پشتوانه خودباوری و تجدید هویت برای فرزندان این خطه باشد.
وی از ایجاد پژوهشکده هنر و تمدن سیستان در دانشگاه زابل خبر داد و گفت: این پژوهشکده توسط استاد غلامرضا عمرانی نویسنده و محقق سیستانی پیشنهاد شده است و امیدواریم این پژوهشکده تمام ظرفیت های موجود ملی و محلی را در راستای اثر بخشی آن به خدمت بگیرد.
استاد غلامرضا عمرانی نیز در ادامه با اشاره به گذشته آباد منطقه سیستان گفت: در گذشته سرزمین حوزه هیرمند و هامون پربرکت بود به طوری که ساکنین این منطقه بر سر این سفره خدادادی ارتزاق می کردند که متاسفانه تغییرات اقلیمی شرایط سختی را برای زیست مردم ایجاد نموده است که باید برای حل و فصل این معضل تمامی پتانسیلهای موجود را فعال و امید به زندگی را افزایش داد که دانشگاه زابل در این راه قدمهای ارزنده ای برداشته که شایسته تقدیر است.
شاعر، نویسنده و پژوهشگر برجسته سیستانی بر تولید شعر، مقاله، کتاب، مجله، واژه نامه، نقد آثار موجود و تولید ترانه سیستانی تاکید و خواستار بررسی وضعیت گویش سیستانی شد.
صاحب کتاب «گویش سیستان» با تاکید بر ویژگی های ادبی گویش سیستانی افزود: این گویش می تواند نقش اساسی در احیای زبان فارسی داشته باشد. لذا شایسته است در دانشگاهها نیز به این گویش پرداخته شود.
مولف کتاب «اسطوره های سیستان» با بیان اینکه سیستان بخش عظیمی از اسطوره های جهان را در اختیار دارد یادٖآور شد: متاسفانه در حفظ و ترویج گویش سیستانی گذشتگان ما کوتاهی کرده اند که لازم است برای جبران این خلا گام های عملی و ملموس برداشته شود.
صاحب کتاب «ادبیات سیستان» اقوام متنوع در ایران را همانند دانه های تسبیحی دانست که با نخ سرزمینی به نام ایران به هم پیوند زده شده اند اظهار داشت: تمام اقوام ایران دل در گرو سربلندی و رشد و آبادانی این آب و خاک دارند که باید به آن به عنوان یک فرصت در راه بالندگی و پیشرفت ایران عزیزمان نگریسته شود.
در ادامه این نشست برخی از شعرای حاضر در نشست، به قرائت اشعار خود در وصف سیستان و افتخارات آن پرداخته وهمچنین عده ای دیگر نیز در خصوص چالش های فرهنگی در سیستان مطالبی را مطرح کردند.
نظر شما