به گزارش خبرگزاری شبستان از ایلام و به نقل از روابط عمومی دانشگاه ایلام، دکتر محمد علی اکبری، رئیس دانشگاه ایلام، در این نشست اظهار کرد: جذب دانشجوی عراقی مأموریتی است که از سوی وزارت علوم به دانشگاه ایلام محول شده است.
وی، تصریح کرد: دانشگاه ایلام در مأموریتی که وزارت علوم برای بینالمللی شدن تعیین کرده است مجدانه به دنبال جذب دانشجو از کشور عراق است.
رئیس دانشگاه ایلام، بابیان اینکه در همین راستا به کشور همسایه، عراق و بهویژه استان واسط توجه بیشتری داریم، افزود: دلایل متعددی برای این ارتباط وجود دارد، زیرا در ایلام جامعه قابلقبول عربزبان وجود دارد و در سفری که به واسط داشتیم متوجه شدیم بسیاری از مردم کوت اصالتاً ایلامی هستند و یا در ایلام اقوامی دارند.
علیاکبری، بیان کرد: به دلیل وجود اشتراکات فرهنگی، مذهبی و قومی بدون شک در آینده نزدیک شاهد پذیرش دانشجو از این منطقه خواهیم بود.
وی، با اشاره به اینکه در بازدیدی که از انستیتو فنّاوری وسطی داشتیم به این نتیجه رسیدیم که بین فعالیتهای اجرایی دانشگاه ما و انستیتو مطابقت زیادی دارند، خاطرنشان کرد: به همین دلیل در جمع حاضر روسای دانشکدهها هستند و مطلوب است که امروز از دانشکده علوم پایه و کشاورزی بازدید شود و فردا نیز از دانشکده فنی مهندسی بازدید به عمل آید.
علیاکبری، با تأکید بر اینکه حاصل این رفتوآمدها باید برای هر دو دانشگاه مفید باشد، گفت: دانشگاه ایلام صمیمانه و صادقانه مایل است افتخار میزبانی اولین گروه دانشجویان عراقی را داشته باشد و خوشبختانه امکان بورس کردن آنها نیز وجود دارد.
رئیس دانشگاه ایلام، خاطرنشان کرد: در دانشگاه ایلام به فکر خدمات ویژه آموزشی، پژوهشی و رفاهی برای دانشجویان هستیم و همکارانی را که مسلط به زبان عربی و انگلیسی هستند در بخش اساتید و کارکنان ساماندهی کردهایم.
دکتر ماجد حمید مجید، رئیس دانشگاه التقنیه الوسطی عراق نیز در این نشست با اشاره به اینکه مناسبت خوبی است که امروز در حضور بزرگان دانشگاهی هستیم، اظهار کرد: من از کوت آمدم، بسیار مسیر راحت، خوب و نزدیکی است که امیدوارم روابط ما بیشازپیش شود و البته ما در عراق نیز به برقراری بیشتر این رابطه نیاز داریم.
وی بابیان اینکه من خودم در دیماه سال گذشته به دعوت وزارت علوم ایران به تهران آمدم و از دانشگاههای تهران و مشهد بازدید کردیم، گفت: در جریان این بازدیدها شاهد پیشرفتهای علمی زیادی بودیم، این ارتباطات از همه نظر مشخص و هویدا است و انتظار داریم تفاهمنامهای در این راستا امضا شود و فقط روی تاقچه گذاشته نشود بلکه وارد فاز عملیاتی گردد.
رئیس دانشگاه التقنیه الوسطی عراق، ابراز کرد: دوست داریم در تخصصهای مشابه دو دانشگاه پیوندمان را مستحکم کنیم، ایدههای زیادی داریم که در نشستهای خاص با شرکت متخصصان فنیمان پیگیری و عملی کنیم.
دکتر مهدی فرحان بنیه، رییس انستیتو فنی کوت نیز در این نشست با حضور رییس و روسای دانشکدههای دانشگاه ایلام اظهار کرد: آموزشکده کوت نزدیکترین فاصله و مشابهت را با دانشگاه ایلام دارد که انتظار داریم پایه ارتباط از ما شروع شود و بعد از اینکه هیئت دانشگاه ایلام به دانشگاه ما آمدند نتایج این نشست را حضور رییس منتقل کردیم.
وی، افزود: بعد از ارائه این گزارش ایشان خرسندی خود را اعلام کردند و همانند شما در انتظار یک رابطه مثالزدنی هستیم بهطوریکه دانشگاههای دیگر عراق را با ثمره خوب آشنا کنیم.
رئیس انستیتو فنی کوت اضافه کرد: برای زیارت اربعین با مشارکت دانشجویان میتوانیم میزبانی این هیئت را داشته باشیم چراکه کوت در مسیر نجف و کربلا قرار دارد..
اهداء نماد دانشگاه التقنیه الوسطی عراق به دکتر علیاکبری توسط دکتر ماجد حمید مجید و بازدید از امکانات و آزمایشگاههای دانشکدههای علوم پایه، کشاورزی و آزمایشگاه مرکزی دانشگاه از برنامههای این دیدار بود.
نظر شما