آمریکا بدنبال بهانه جدید برای تحریم ایران/ استفاده تبلیغاتی کلینتون از توافق هسته ای ایران

خبرگزاری شبستان:آمریکا بدنبال بهانه جدید برای تحریم ایران، بستن تنگه هرمز و دریای جنوبی چین، استفاده تبلیغاتی کلینتون از توافق هسته ای ایران، ایران به منظور مقابله با داعش در سوریه حضور دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: آمریکا بدنبال بهانه جدید برای تحریم ایران، بستن تنگه هرمز و دریای جنوبی چین، استفاده تبلیغاتی کلینتون از توافق هسته ای ایران، ایران به منظور مقابله با داعش در سوریه حضور دارد از جمله سرتیترهای اخبار ایران در جهان در خبرگزاری ها بود. مشروح این اخبار را در گزارش زیر بخوانید:

فارس:

آمریکا به دنبال بهانه جدید برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران است

نتایج یک نظرسنجی شبکه پرس تی وی نشان می‌دهد که واشنگتن به دنبال بهانه جدید برای اعمال تحریم‌های بیشتر علیه ایران است.

در این نظرسنجی که بین 3 آوریل تا 7 ماه مه 2016 انجام شده است حدود 58 درصد از پاسخ دهندگان معتقدند که آمریکا به دنبال پیدا کردن بهانه‌های جدید برای تحریم ایران به خاطر برنامه موشکی این کشور است.

33 درصد از شرکت کنندگان نیز گفته‌اند که آمریکا تلاش می‌کند با هدف قرار دادن برنامه موشکی ایران باعث آسیب پذیری نظامی این کشور شود. در این نظرسنجی حدود 9 درصد نیز معتقدند که هدف آمریکا تامین صلح و ثبات در منطقه خاورمیانه است.

به گزارش پرس تی وی، 6990 نفر در این نظرسنجی شرکت کرده‌اند. پاسخ دهندگان طیف وسیعی از مردم آمریکا و سپس انگلیس و کانادا را شامل می‌شوند.

ایران و روسیه تاج و تخت نفتی عربستان در آسیا را به لرزه در آورده‌اند

خبرگزاری روسی «اسپوتنیک» در گزارشی پیرامون رقابت کشورهای تولید کننده نفت عضو و غیر عضو اوپک چون ایران و روسیه با عربستان سعودی در به دست گرفتن بازار فروش نفت در آسیا نوشت: در بحبوحه برکناری «علی نعیمی» وزیر نفت عربستان سعودی، این کشور در حال از دست دادن تاج و تخت خود در عرصه تامین نفت خام به آسیا است و عمده دلیل آن نیز عملکرد بهتر ایران و روسیه است.

تحلیلگر روزنامه وال استریت ژورنال در این زمینه می‌گوید: «رقابت شدید از جانب کشورهایی چون ایران و روسیه تهدیدی علیه سلطه نفتی طولانی‌مدت عربستان سعودی در بازار کشورهایی چون چین، ژاپن و هند است.»

در این میان چین به عنوان بزرگترین وارد کننده نفت خام در آسیا، واردات نفت از روسیه را افزایش داده به طوریکه در سال 2016 واردات نفت این کشور از روسیه در سه ماهه اول سال جاری به 13 درصد رسیده است. این در حالی است که واردات نفت چین از عربستان سعودی از 15.9 درصد در سال گذشته میلادی اینک به 15 درصد رسیده است.

بر اساس این گزارش، عربستان در ژاپن نیز در حال از دست دادن بازار نفتی است به طوریکه واردات نفت خام ژاپن از عربستان سعودی نیز کاهش یافته و در حالیکه میزان واردات این ماده در مارس سال گذشته 37.6 درصد بود اینک به 33.7 در صد رسیده است. در مقابل بر اساس داده‌های آماری دولتی سهم روسیه در صادرات نفت خام به ژاپن با افزایش یک درصدی به میزان 7.6 درصد رسیده است.

دیگر بازار بالقوه خطرناک برای عربستان سعودی، هند است. شرکت بزرگ نفتی دولتی «او. ای. او راس نفت» روسیه قصد دارد به‌طور مرتب نفت خام تولید خود را به شرکت «اسار» دومین پالایشگاه بزرگ هند ارسال نماید. پالایشگاه هندی اسار 2000 ایستگاه گازی را نیز در اختیار دارد و قرار است خرید نفت از روسیه سال جاری صورت گیرد.

به نوشته اسپوتنیک، دیگر رقیب عربستان سعودی در ‌آسیا ایران است به طوریکه  «ژائو جیان» تحلیلگر نفتی چین در این زمینه گفت: «ایران به یقین تهدیدی علیه عربستان به ویژه در بازار  آسیا است.» سخنانی که بر اساس داده‌های دولتی نیز تایید شدند.

اینک واردات نفت کره جنوبی در سال 2016 از ایران از ابتدای سال جاری تا این تاریخ با افزایش دو برابری در مقایسه با سال 2015، به میزان 8.6 درصد رسیده است. در حالیکه سهم عربستان سعودی کاهش داشته است. ایران همچنین سهم نفتی خود در بازار هند را نیز افزایش داده است.

بستن تنگه هرمز و دریای جنوبی چین جزو برنامه‌های ایران و چین جهت بیرون راندن آمریکا

نشریه آمریکایی «فوربس» در گزارشی با عنوان «آیا چین می‌تواند چون ایران که تهدید به بستن خطوط کشتیرانی می‌نماید،این اقدام را در دریای جنوبی چین اجرا کند» نوشت: تهدید ایران در بسته تنگه هرمز موردی است که چین نیز در ‌آینده می‌تواند در دریای چین جنوبی، منطقه‌ای که چون تنگه هرمز یکی از مهمترین نقاط حمل و نقل نفت و گاز طبیعی در جهان است اجرا نماید، به طوری که چین اینک در حال افزایش فعالیت احیا اراضی خود بر آمده و مدت زمانی است که پایگاه‌هایش را با وجود وعده‌های «شی جین پینگ» رییس جمهور چین به اوباما رییس جمهور آمریکا مبنی بر عدم نظامی کردن منطقه، نظامی کرده است.

 فوربس با قیاس تنگه هرمز و دریای جنوبی چین نوشت: با وجود اجرای منطقه پرواز ممنوع و نواحی کشتیرانی ممنوع  در دریای جنوبی چین، این منطقه وسعت زیادی دارد اما تنگه هرمز وسیعترین بخشش تنها 29 مایل دریایی (54 کیلومتر ) است. البته بر اساس تخمین‌های اداره اطلاعات انرژی آمریکا حدود یک سوم نفت خام جهان و نیز بیش از نیمی از گاز طبیعی مایع جهان هر ساله از دریای چین جنوبی عبور می‌کنند. اما از سویی این منطقه بر خلاف تنگه هرمز که از آنجا تنها گاز و نفت حمل می‌شوند، در دریای جنوبی چین میلیارد‌ها دلار کالاهای ساخته شده و یا کالاهای آماده  مونتاژکاری عبور می‌نمایند. همچنین در این منطقه ذخایر بسیاری از گاز طبیعی و تا حدودی کمتر نفت خام نیز وجود دارد. تخمین‌ اداره زمین شناسی آمریکا (USGS) نشان می‌دهند که حدود 60 تا 70 در صد منابع هیدرو کربن منطقه را گاز شکل داده است.

فوربس در ادامه می‌نویسد:  چین در حالی که به فعالیت‌های احیا اراضی جزایر منطقه ادامه می‌دهد،تجهیزات نظامیش را در این جزایر جدید (مصنوعی) قرار داده و با ساخت باندها، جنگنده‌ها و تاسیسات راداری، نیروها و تجهیزات دریایی خود را آنجا مستقر نموده و به طور فزاینده تهدید در بستن دریای چین جنوبی یا دست کم تهدید مرگبار علیه تردد دریایی و هوایی را به اجرا خواهد گذاشت.

بر اساس این گزارش، چین چون ایران قصد اعمال فشار بر آمریکا و علیه فعالیت‌های دریایی و رزمایش‌های نظامی این کشور با متحدانش چون فیلیپین، ژاپن ، استرالیا و دیگران را در منطقه دارد.

نشریه یاد شده با طرح سئوالی با عنوان این‌که چرا چین تا این اندازه به طور بالقوه به روابطش با آمریکا و مجموعه‌ای از شرکای تجاری منطقه‌ چون «آسه آن» صدمه می‌زند و در افکار عمومی خود را قلدر نشان می‌دهد، نوشت: دستور کاری چین تنها ادعا بر مالکیت نزدیک به 80 درصد دریای جنوبی چین نیست، بلکه این امر حکمی است که شامل کنترل عملی بر مسیر آبی است که در عین کاستن از نفوذ دریایی آمریکا در منطقه، به طور موثری این کشور را از اطراف چین به عقب می‌راند.

فوربس نوشت: اگر احیای اراضی چین به طور بلامنازع و بی وقفه چون  این چند سال باشد، شاهد عناوین  روزنامه‌ها چون «تهدید‌های چین در بستن خطوط تردد نفت کش‌ها در دریای جنوبی  چین» و «واکنش ضعیف آمریکا به چین» خواهیم بود.

اگر چنین وضعیتی ادامه داشته باشد، پکن کنترل یکی از مهمترین خطوط تردد آبی جهان را در دست خواهد داشت در حالی‌که آزادی دریانوردی در منطقه تنها رویایی چند روزه خواهد بود.

این رسانه آمریکایی همچنین به تهدیدهای هفته گذشته ایران در بستن خطوط کشتیرانی نفتی در تنگه هرمز در صورت ادامه رزمایش‌های نظامی آمریکا  اشاره کرد و نوشت : سردار سلامی معاون فرمانده سپاه پاسداران ایران در سخنانی گفت: «اگر آمریکایی‌ها و متحدانش در منطقه بخواهند از تنگه هرمز عبور کرده و ما را تهدید کنند ، ما نیز اجازه ورود آن‌ها را به منطقه نمی‌دهیم.

فوربس سپس نوشت: سردار سلامی به رزمایشی اشاره کرده بود که آمریکا  چندی قبل با مشارکت 30 کشور از بحرین محل استقرار ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا در منطقه که به عنوان سدی در برابر ایران است، به اجرا گذاشت. البته دریادار «کوین دونگان»  فرمانده نیروی دریایی آمریکا در منطقه دلیل این رزمایش را متوقف کردن عملیات شبه نظامیان در ایجاد مزاحمت برای خطوط کشتیرانی عنوان داشته بود.

فوربس در خاتمه در توصیف تنگه حیاتی هرمز نوشت: تنگه هرمز که بین ایران، عمان واقع شده و خلیج فارس را به دریای عمان و دریای عرب متصل می‌کند، مهمترین منطقه حمل و نقل نفت جهان است و حدود 20 درصد نفت مورد نیاز جهان از تنگه هرمز می‌گذرد. به طور متوسط روزانه 15 نفتکش از این منطقه عبور می‌نمایند در نتیجه اطمینان حاصل کردن از باز بودن مسیر تردد در این منطقه به عهده آمریکا است که البته نقطه  تداوم مشاجره بین آمریکا و ایران و تهدیدهای مکرر ایران در بستن تنگه هرمز نیز شده  است.

آمادگی شرکت‌ها و موسسات اقتصادی انگلیس برای حضور فعال در بازار ایران

به ابتکار کنفدراسیون صنایع انگلیس و همکاری موسسه جهانی مکنزی، میزگردی با حضور تعدادی از مقامات اقتصادی انگلیس از جمله نماینده تجاری نخست‌وزیر، رئیس موسسه تضمین مالی صادرات و تعدادی از شرکت‌ها و موسسات اقتصادی انگلیس به منظور بررسی و تبادل‌نظر در خصوص فرصت‌های تجاری و سرمایه‌گذاری در ایران برگزار شد.

در این میزگرد که با سخنرانی افتتاحیه محمدحسن حبیب‌اله‌زاده کاردار جمهوری اسلامی ایران در لندن آغاز به کار کرد، نمایندگان بخش‌های دولتی و خصوصی تجاری انگلیس شرکت داشتند.

کاردار کشورمان در این میزگرد به تشریح آخرین وضعیت اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و فرصت‌ها و زمینه‌های مورد علاقه طرف ایرانی جهت جذب سرمایه‌گذاری خارجی از جمله حمل و نقل ریلی و هوانوردی، نفت و گاز، پتروشیمی، پالایشگاه، انرژی‌های نو، آب و فاضلاب، صنایع خودروسازی پرداخت.

حبیب‌اله‌زاده با اشاره به لزوم اقدام بانک‌ها برای شروع تبادلات مالی اظهار داشت: بر اساس برجام هیچ مانعی برای تبادلات بانکی وجود ندارد و اگر مسائلی ناشی از فضای روانی ایجاد شده است، حسب تعهدات مندرج در برجام، وظیفه دولت و بخش خصوصی است که زمینه را برای انجام عادی و روان تجارت بین دو کشور فراهم کنند.

شرکت کنندگان در میزگرد مشترک کنفدارسیون صنایع انگلیس و موسسه جهانی مکنزی نیز ضمن برشمردن زمینه‌های مورد علاقه خود برای همکاری شرکای ایرانی در زمینه نفت و گاز، حمل و نقل، هواپیمایی، خودروسازی، نیروگاه‌های برق را برشمرده و آمادگی خود جهت حضور فعال در بازار ایران را مورد تاکید قرار دادند.

شرکت‌ها و موسسات اقتصادی شرکت کننده در این میزگرد همچنین به جایگاه ایران به عنوان یک بازار نوظهور اشاره کرده و بر مزیت‌های کشورمان از جمله دارا بودن ذخایر سرشار نفت و گاز، جمعیت جوان و تحصیل کرده و ضریب هوشی بالا تاکید کردند.

همچنین اشاره شد که ایران کشوری با ثبات و دارای ظرفیت‌های فراوان در منطقه است.

نمایندگان صنایع انگلیس ابراز امیدواری کردند که موضوع فضای روانی ناشی از اقدامات آمریکا در قبال بانک‌ها هر چه زودتر برطرف تا گام‌های بزرگتری برای تجارت و سرمایه‌گذاری برداشته شود.

طرف انگلیسی همچنین اعلام کرد آماده کمک به تضمین سرمایه‌گذاری شرکت‌های انگلیسی در جمهوری اسلامی ایران است.

براساس این گزارش، کنفدارسیون صنایع انگلیس یکی از بزرگترین سازمان‌های تجاری انگلیس به شمار می‌رود. تعداد اعضای مستقیم و غیر مستقیم کنفدراسیون صنایع انگلیس بالغ بر 190 هزار عضو است و بیش از 140 سازمان و اتحادیه تجاری در چارچوب این کنفدارسیون فعالیت دارند. کنفدراسیون صنایع انگلیس از طریق دفاتر خود در لندن، پکن، واشینگتن، بروکسل و دهلی‌نو فعالیت‌های تجاری بین‌المللی خود را هماهنگ می‌کند.

مهر:

استفاده تبلیغاتی کلینتون از توافق هسته ای ایران

هیلاری کلینتون نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا در اظهارنظری درباره توافق هسته ایران و تحریم های این کشور اعلام کرد که وی باعث شده آمریکا تحریم ها را علیه ایران وضع کند.

کلینتون که ژستی غرورآمیز به خود گرفته بود از اعمال تحریم های اقتصادی علیه ایران در زمان تصدی پست وزارت خارجه آمریکا اظهار رضایت کرد و گفت: به نظر می رسد کار صحیح را در آن زمان انجام دادیم.

وی که ظاهراً با این سخنان درصدد کسب آرا بیشتری از رای دهندگان آمریکایی بود اعلام کرد بسیاری از سیاست های دولت آمریکا در آن زمان برای توقف ایران صورت گرفت.

وی مدعی شد سیاست های خارجی وی باعث شده بود تحریم ها علیه ایران وضع شود تا اینکه ایران مجبور شود پای میز مذاکره درباره توافق هسته ای بحث کند.

نامزد دموکرات انتخابات ریاست جمهوری آمریکا عقب نشینی اسرائیل در جنگ های گذشته را در لیست سوابق خود اعلام کرد و گفت در پایان دادن جنگ خاورمیانه باعث شده صلح در آن منطقه برقرار شود.

در پایان کلینتون به ستاد انتخاباتی دونالد ترامپ و سیاست هایش در مسائل مختلف حمله کرد و گفت: از نظر من سخنان ترامپ در مورد جهان آینده و سیاست خارجی آمریکا نگران کننده است.

ایران به منظور مقابله با داعش در سوریه حضور دارد

مجله آلمانی اشپیگل در ادامه گزارش خبری خود نوشت: ۱۳ ایرانی در حالی در سوریه جان خود را از دست دادند که به منظور دفاع از سوریه و حمایت از بشار اسد و مقابله با گروه ترویستی داعش در این کشور حضور دارند.

اشپیگل همچنین نوشت: از آغاز سال ۲۰۱۵ میلادی تعدادی از نیروهای سپاه پاسداران توسط داعش به شهادت رسیدند و به نقل از فرمانده سپاه، ایران یگان نظامی را به سوریه نفرستاده و فقط حضورش به مستشاران نظامی برای کمک به ارتش سوریه محدود می‌شود.

از سوی دیگر « فرانک - والتر اشتاین مایر » وزیر امور خارجه آلمان نیز در سخنانی تصریح کرد: پس از بمباران بیمارستان‌ها و کمپ پناهجویان بیشتر پیگیر آتش بس در این منطقه هستیم.

راهکار حل بحران سوریه راه  حل نظامی نیست بلکه تنها از راه گفتگو این وضعیت بهبود پیدا می کند.

ایرنا:

اسپوتنیك: عربستان رقابت نفتی در آسیا را به ایران و روسیه می بازد

خبرگزاری اسپوتنیك روسیه روز یكشنبه در گزارشی از شكست عربستان در رقابت نفتی با ایران و روسیه در آسیا خبر داد.

عربستان در پی عزل علی النعیمی وزیر نفت خود، تاج پادشاهی اش به عنوان عرضه كننده اصلی نفت در آسیا را به ایران و روسیه واگذار می كند.

چین به عنوان بزرگترین وارد كننده نفت در منطقه آسیا، سهم واردات نفتی خود از روسیه را افزایش داده است.

مجموع واردات نفتی چین در سه ماهه نخست سال جاری میلادی، 13 درصد عنوان شده است، در حالی كه این رقم در مدت مشابه سال گذشته 10.6 (10 ممیز 6) درصد بود.

برعكس، واردات نفتی چین از عربستان از 15.9 (15 ممیز 9) درصد در سال گذشته به 15 درصد در سال جاری میلادی رسیده است.

در همین حال، تقاضا برای نفت روسیه از طرف شركت های پالاینده مستقل چینی افزایش یافته است.

دولت چین در تلاش برای تقویت سرمایه گذاری در بخش خصوصی و افزایش رقابت در زمینه پالایش نفت كه در سلطه شركت های دولتی است، به شركت های مستقل اجازه واردات نفت خام را داده است.

عرضه كنندگان روس نیز می كوشند بر میزان معاملات خود با شركت های چینی بیفزایند.

سعودی ها در بازار ژاپن نیز ضرر داده اند. ژاپن در مارس سال جاری 33.7 (33 ممیز 7) درصد نفت از عربستان وارد كرد كه از رقم 37.6 (37 ممیز 6 ) درصدی در مارس 2015 كمتر بود.

این در حالی است كه سهم روسیه در بازار نفت ژاپن به میزان یك درصد افزایش یافت و به 7.6 (7 ممیز 6) درصد رسید.

اما یك بازار پرمخاطره دیگر پیش روی سعودی ها قرار داد و آن، هند است.

اسپوتنیك در ادامه این گزارش یادآور شد كه ایران، رقیب مهم دیگر عربستان در منطقه آسیا است.

سهم نفت ایران در بازار كره جنوبی از ابتدای سال 2016 تاكنون بیش از 2 برابر شده و در مقایسه با كل سال 2015 به 8.6 (8 ممیز 6) درصد رسیده، در حالی كه سهم عربستان در این بازار كاهش یافته است.

ایران همچنین سهم عرضه نفتی خود در بازار هند را تقویت كرده است.

گزارش وال استریت ژورنال از افول عربستان و ظهور ایران در بازار نفت آسیا

روزنامه وال استریت ژورنال در گزارشی آماری، به تحلیل كاهش سهم عربستان از بازار نفت آسیا و افزایش سهم ایران و روسیه در این بازار پرداخت.

این روزنامه آمریكایی با اشاره به جایگزینی 'خالد الفالح' به جای 'علی النعیمی'در مقام وزارت نفت عربستان، نوشت:طبعا نخستین وظیفه فالح،همچون دوران نعیمی، حفظ سهم ریاض از بازار نفت جهان و بویژه آسیا خواهد بود.

به نوشته وال استریت ژورنال، رقیبانی چون ایران و روسیه تهدیدی بزرگ برای سلطه عربستان بر بازار كشورهای چین، ژاپن و هند هستند.

این روزنامه با بررسی آمارهای مربوط به بازار نفت آسیا نوشت:درحالی كه واردات نفت چین طی سه ماهه نخست سال 2016 میلادی نسبت به سه ماهه نخست پارسال 13.4 درصد افزایش یافته و به 7.3 میلیون بشكه در روز رسیده است، صادرات نفت عربستان به چین طی همین مدت، تنها 7.3 درصد افزایش یافته است. به این ترتیب، سهم عربستان سعودی از واردات نفت چین، از حدود 16 درصد به 15 درصد رسیده است.

از سوی دیگر،شاهد افزایش 42 درصدی صادرات نفت روسیه به چین در سه ماهه نخست امسال هستیم. اكنون روسیه 13 درصد از نفت وارداتی چین را تامین می كند؛ در حالی كه این میزان پارسال تنها 10.6 درصد بود.

نزدیكی جغرافیایی روسیه به چین، برای مسكو یك مزیت رقابتی ایجاد می كند. همین مزیت رقابتی، سبب شده است تقاضا برای نفت روسیه نزد پالایشگاه های مستقل چینی رو به افزایش باشد.

همچنین، شركت دولتی گازپروم برای ایجاد جاذبه، حاضر شده است معامله هایش با شركت های چینی را به جای دلار، با واحد پولی یوآن انجام دهد.

ریاض سلطه خود بر بازار نفت كشور صنعتی ژاپن را نیز اندك اندك از دست می دهد. در حالی كه عربستان پارسال 37.6 درصد از نفت وارداتی ژاپن را تامین می كرد، این میزان در سه ماهه نخست امسال به 33.7 درصد رسیده است. در مقابل، روسیه سهم خود رااز بازار نفت ژاپن با یك درصد افزایش به 7.6 درصد رسانده است.

وال استریت ژورنال در ادامه نوشت: ایران به عنوان رقیب دیگر عربستان، در حال ظهور است. تهران كه در سال های گذشته به دلیل تحریم های بین المللی نمی توانست نفت خود را بفروشد، اكنون در حال تحكیم جایگاه سابق خود است و آسیا بیشترین ظرفیت را در اختیار ایران می گذارد. برای مثال، درحالی كه سهم عربستان از بازار نفت كره جنوبی در حال كاهش است، ایران در ماه های اخیر صادرات نفت به سئول را بیش از دوبرابر كرده و اكنون 8.6 درصد از این بازار را در اختیار دارد.

'گائو جیان' تحلیل گر نفتی در موسسه اس سی آی اینترنشنال، می گوید: ایران قطعا تهدیدی برای سلطه عربستان است؛ بویژه در میان كشورهای آسیایی. به این ترتیب، بسیار بعید است كه عربستان سعودی بخواهد از سرعت افزایش تولید نفت خود بكاهد؛ چه رسد به آنكه بخواهد آن را كاهش دهد.

 

کد خبر 542277

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha