تنها ۲۰ درصد مردم به کتابخانه های عمومی دسترسی دارند

خبرگزاری شبستان: معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه های عمومی کشور با بیان اینکه تنها ۲۰ درصد مردم به کتابخانه های عمومی دسترسی دارند؛ تأکید کرد: مسئله دسترسی مردم به کتابخانه ها باید حل شود.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، امین متولیان، معاون برنامه ریزی، پژوهش و فناوری اطلاعات نهاد کتابخانه های عمومی کشور، امروز(۱۹ اردیبهشت)در در گردهمایی رؤسای ادارات و مسئولین کتابخانه های عمومی استان در تالار کاخ با اشاره به اینکه امسال سیزدهمین سال تأسیس نهاد کتابخانه های عمومی است؛ افزود: سال ۹۵ سال «خواندن» نامگذاری شده است.

 

وی با طرح سئوالاتی از دست که آیا کتابخانه برای مردم مهم است و....؛ تصریح کرد:  رقیبی برای کتاب وجود ندارد اما از دید عمومی، بعضی چیزها مثل فضای مجازی و... رقیب برای کتاب محسوب می شوند و اگر بپدیریم فضای مجازی و کتابخانه های دیجیتال و... رقیب کتاب است؟ آنچه به کتابخانه های عمومی کمک می کند و تنها راه، این است به برنامه ریزی و سیاست گذاری روی بیاوریم.

 

متولیان، یکی از مشکلات کتابخانه ها را تزاحم کاری با شهرداری ها دانست و ادامه داد: سئوالات جدی تری که ما با آن مواجه هستیم اینکه آیا کار کتابخانه صرفاً ارائه کتاب است یا تبدیل آن به مجتمع فرهنگی هنری است و اگر تبدیل به این مجتمع شود آیا ما توان آن را داریم؟

 

وی با بیان اینکه در آمریکا 16 هزار کتابخانه عمومی وجود دارد و روزانه 4 هزار و 700 نفر آموزش آی تی می بینند؛ گفت: در سال خواندن که بخشی از خدمات نهاد در کتابخانه ها است باید سیاست و شاخص داشته باشیم و اگر نداشته باشیم دیر شده است.

 

این مسئول تأکید کرد: برای رسیدن به شاخص های 1404 باید سالی حداقل 30 میلیارد تومان، هزینه خرید منابع کنیم و این در حالی است که سال گذشته به دلیل کمبود اعتبارات و با همه تمهیداتی که داشتیم تنها به حدود 8میلیارد رسید.

 

وی با تصریح به اینکه کتابخانه ها باید هم تزار مدارس در توسعه علمی و اقتصادی نقش داشته باشد و اگر سرمایه گذاری در آموزش و پرورش دور ریز است در کتابخانه هم دورریز است؛ اظهار داشت: مسئله اصلی ما در نهاد کتابخانه های عمومی، مسئله دسترسی مردم به کتابخانه است.

 

متولیان در تکمیل این بخش از سخنانش اظهار داشت: تنها 20 درصد مردم ما به کتابخانه های عمومی دسترسی دارند و این حد متوسط است و استان های پرتراکم ما با ضریبی، جور استان های پهناور را می کشند و ما در حالی مردم را مؤاخذه می کنیم که چرا کتاب نمی خوانید که نه بازار نشر و نه کتابخانه ای که به آن دسترسی داشته باشند؛ وجود دارد.

 

وی با تأکید بر اینکه مسئله دسترسی مردم به کتابخانه ها باید حل شود و این، عزم ملی می خواهد و باید سهم دسترسی را در 1404 حداقل دو برابر کنیم؛ گفت: کتابخانه بدون عضو معنی ندارد؛ متغیر «عضو» و به تبع آن «امانت» متغیر کلیدی است که باید روی آن سرمایه گذاری کنیم.

کد خبر 542098

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha