دوره سی و یکم ؛ مظهر حماسه قرآنی

خبرگزاری شبستان: کمیته تبلیغات و اطلاع رسانی مسابقات بین المللی قرآن ؛ در آستانه برگزاری این دوره از مسابقات،مقاله نگاهی به سی و دو دوره مسابقات بین المللی قرآن ایران را طی روزهای آتی منتشر می کند که در شماره ۱۲ به معرفی دوره سی و یکم پرداخته شده است

 به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از ستاد خبری سی و سومین دوره مسابقات قرآن کریم ، توسعه و ترویج فرهنگ غنی قرآن در سطح ایران وجهان اسلام و دنیا و معرفی اهتمام نظام جمهوری اسلامی ایران به برنامه های قرآنی، افزایش تبادل فرهنگی در سایه قرآن در بین مسلمانان جهان وبه وجود آوردن زمینه وحدت ؛ همگرایی و بيداري امت اسلامی حول محور قرآن از اصلی ترین اهداف برگزاری مسابقات بین المللی قرآن کریم است.

نگاهی گذرا به برنامه‌های متنوع فرهنگی و قرآنی اجرا شده در این دوره ها نشان می‌دهد که در حد امکان به موضوع تنوع برنامه‌ها، استفاده مناسب از ظرفیت‌های موجود و بهره برداری لازم از این فرصت ارزشمند برای ایجاد انس و ارتباط بیشتر آحاد جامعه با زیبایی، آموزه‌ها و هنرهای قرآنی و بهره مندی از مفاهیم و معارف قرآنی با محوریت دیدگاه‌های رهبر فرزانه انقلاب توجه شده است،اگر چه در این میان وجود برخی کاستی‌ها هم اجتناب‌ناپذیر بوده است.

حضور اقشار مختلف مردم در این برنامه‌ها، برگزاری مراسم افتتاحیه با حضور روسای جمهور و سخنرانی آنها ، حضور بالاترین مقام‌های کشور در تمامی ایام برگزاری مسابقات، برگزاری مراسم اختتامیه در محضر مقام معظم رهبری و رهنمودهای ارزشمند معظم له، انتخاب مکان‌هایی چون حسینیه ارشاد و سالن همایش‌های بین المللی به عنوان محل برگزاری، همزمانی مسابقات با ایام عید مبعث و آغاز نزول قرآن، حضور مستمر میهمانان خارجی بویژه سفرا، اجرای برنامه‌های جذاب توسط نونهالان، برگزاری نمایشگاه قرآنی، ایجاد فر صت مناسب برای معرفی حافظان و قاریان جهان اسلام به ویژه قاریان ممتاز کشور مصر و بهره مندی جامعه از قرائت‌های زیبا و جذاب آنان و کیفیت بالای داوری مسابقات بین‌المللی که جایگاه آن را به سطح بزرگترین رویداد قرانی جهان اسلام ارتقا داده است از جمله دیگر ویژگی‌هایی است که می‌توان برای مسابقات بین المللی قرآن کریم در ایران برشمرد.

در ادامه نگاهی کوتاه به رویدادهای برگزاری دوره سی و یکم مسابقات بین المللی قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران می اندازیم و دوره های بعد نیز در گزارش های بعدی بازخوانی خواهد شد:

سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم به عنوان بزرگترین رویدادقرآنی جهان اسلام در دو رشته (حفظ و قرائت) همزمان با شب مبعث پیامبر اکرم (ص) با حضور مسئولان لشگری و کشوری، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، علماء، قرآن پژوهان، نخبگان و فرهیختگان قرآنی و شرکت کنندگان بیش از 71 کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی افتتاح شد.

تعداد کشورهایی که برای حضور در سی‌و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم اعلام آمادگی کردند 75 کشور بود که از این تعداد 71 کشور موفق به دریافت تأییدیه فنی سی‌و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم شدند.

قرآن قانون اساسی مسلمین

سی‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم روز دوشنبه 5 خرداد تا 12 خرداد ماه سال 1393با حضور مسئولان کشوری، لشکری، علما، فرهیختگان، و نخبگان قرآنی و نمایندگان بیش از 71 کشور جهان در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

مراسم گشایش این دوره ازمسابقات با حضور آیت‌الله آملی لاریجانی رئیس قوه قضائیه، حجت الاسلام والمسلمین محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری و حجت‌الاسلام و المسلمین«علی محمدی» نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امورخیریه برگزار شد. در این مراسم پس از پخش سرود جمهوری اسلامی ایران، وحید وکیلی رتبه اول سی امین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم آیاتی از کتاب الهی را تلاوت کرد. بر اساس این گزارش اجرای ابتهال توسط سید کریم موسوی مبتهل ممتاز کشور از دیگر برنامه های این مراسم بود.

انوار وحی دریایی عظیم

رئیس قوه قضائیه با اشاره به اوصاف متقین و حاملان قرآن گفت: باید نگاه ایمانی و قرآنی را در همه زمینه‌ها و زوایای زندگیمان متجلی کنیم.

آیت‌الله صادق آملی‌لاریجانی رئیس قوه قضائیه در آیین افتتاحیه سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم خاطرنشان کرد: عظمت قرآن کریم با توجه به آیات، روایات و احادیث به جا مانده از امامان و پیامبر اکرم(ص) روشن و در خود قرآن کریم به این عظمت و جایگاه اشاره شده است.

وی افزود: بر اساس آیات، قرآن بهترین کلام و گفتار است و اگر بر کوه‌ها نازل شود آنها را می‌شکافد.

رئیس قوه قضائیه افزود: بر اساس تعبیر مولایمان حضرت علی(ع) قرآن دریایی عظیم است که عمق معنای آن مشخص نیست و بر اساس عظمت قرآن، عظمت حاملان آن هم روشن می‌شود.

آملی لاریجانی گفت: بر اساس حدیث نبوی اشراف امت پیامبر حاملان قرآن هستند و جزء اصحاب شب به حساب می‌آیند.

رئیس قوه قضائیه گفت: قرآن یک حقیقت چند وجهی و دارای مدارج مختلف است که یکی از مراتب آن همین الفاظی است که خوانده شده و کتابت می‌شود.

وی گفت: مرتبه دیگر معانی قرآن بوده و مرتبه سوم لایه‌های عمیقی است که از در کنار هم گذاشتن آیات و جمع کردن آنها به دست می‌آید.

نگاه ما در همه مراتب، قرآنی باید باشد

وی یادآورشد: حاملان قرآن از درجه بالایی برخوردار هستند به گونه‌ای که در حدیثی آمده اگر در خانه‌ای قرآن خوانده شود، نور آن خانه برای اهل آسمان‌ها همانند درخشش ستارگان برای اهل زمین خواهد بود.

وی به تفسیری منسوب به امام حسن عسگری(ع) اشاره کرد و گفت: بر اساس گفته ایشان در آیات قرآن خیراتی وجود دارد که بهتر از آن در هیچ کجا نیست.

رئیس قوه قضائیه به بخش دوم حدیث نبوی قرائت شده اشاره کرد و گفت: قرآن اشرف امت رسول را شب‌ زنده‌داران معرفی می‌کند و در اوصاف متقین آمده است که آنها کسانی هستند که بخش عمده‌ای از شب را به راز و نیاز با خداوند متعال گذرانده و در کنار آن به قرائت قرآن می‌پردازند.

آملی لاریجانی در بخش پایانی سخنرانی خود به ضرورت تغییر نگاه اشاره کرد و گفت: نگاه ما در همه مراتب زندگی باید نگاهی قرآنی باشد.

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر این که باید نگاه توحیدی و ایمانی را در زندگی مان پیاده کنیم،‌ گفت:‌ ما در همه احوال چه در بیداری و چه در خواب باید به قرآن توجه کرده و از همه مهمتر بدانیم که این قرآن از جانب چه کسی نازل شده است.

مسابقات بین المللی قرآن دستاورد بزرگ فرهنگی کشور است

حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیزدر این مراسم گزارشی از روند دعوت از قاریان و حافظان جهان و فرآیند برگزاری این دوره از مسابقات ارائه کرد.

محمدی با اشاره به رهنمودهای مقام معظم رهبری در دوره‌های گذشته مسابقات بین‌المللی قرآن کریم یادآور شد: قرآن کریم، کتاب زندگی و حیات بخش انسان و قانون اساسی مسلمین است و خداوند متعال این نعمت الهی را به انسان عرضه کرده است تا به آن عمل کند و به عزت و شرف دنیا و آخرت نائل شود.

نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف با اشاره به نامگذاری سال93از سوی مقام معظم رهبری به نام«اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی»گفت: مسابقات بین المللی قرآن کریم یکی از برنامه‌ها و دستاوردهای بزرگ فرهنگی کشور است که باید با عزم ملی و مدیریت جهادی برگزار شود.

محمدی اظهار کرد: کار برای قرآن، این کتاب با عظمت الهی باید با اخلاص و نیت قرب الی الله باشد و در این امر تعریف و تمجید و یا توبیخ و بازخواست نباید تاثیرگذار باشد، زیرا این امور در محضر خداوند صورت می‌گیرد و ارج و پاداش خواهد داشت.

توجه به ظرفیت قرآنی مردم

وی استفاده از ظرفیت سایر دستگاه‌ها و جلب مشارکت جامعه قرآنی را هنر ستاد برگزاری مسابقات بین المللی قرآن دانست و گفت: هنر جمهوری اسلامی بهره گیری از ظرفیت مردم در برنامه‌های مختلف است و مقام معظم رهبری نیز فرمودند هر زمان امور کشور به مردم واگذار شده، موفقیت‌های بسیاری بدست آمده و در مسابقات بین المللی قرآن نیز باید از ظرفیت مردم و علاقه مندان قرآن بهره گرفت.

محمدی با بیان اینکه در دعوت از حفاظ و قاریان دیگر کشورها، افراد قوی، برتر، شایسته در شأن مسابقات بین المللی در اولویت قرار دارند، تصریح کرد: مسابقات بین المللی قرآن یکی از ابتکارات جمهوری اسلامی است و در صورت مدیریت و مراقبت به فرصت تبدیل می‌شود و یکی از این مراقبت‌ها، جلوگیری از حاشیه سازی‌های سیاسی، اجتماعی و فرهنگی از مسابقات است.

رئیس سازمان اوقاف، انقلاب اسلامی را برگفته از قرآن دانست و افزود: در قالب مسابقات بین المللی قرآن باید بخشی از فرهنگ انقلاب به مردم و متسابقان ارائه شود و استقلال سیاسی جمهوری اسلامی ایران که برگرفته از قرآن است، به متسابقان ارائه شود و وحدت و همدلی و هماهنگی میان مردم و مسئولان قرآنی مورد تاکید قرار گیرد.

رئیس ستاد عالی سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم با اشاره به اینکه باید با استفاده از آیات قرآن، بخشی از فرهنگ انقلاب اسلامی را به مردم و متسابقان عرضه کرد، گفت: برای این مهم باید مراقبت‌های لازم صورت گیرد تا مانع از طرح برخی مسائل اختلافی شود و در این زمینه می‌توان از فرمایشات امام خمینی (ره) و مقام معظم رهبری و وصیت نامه سیاسی - الهی امام خمینی (ره) استفاده کرد، زیرا بهترین پیام برای همه مسلمانان و آزادی خواهان جهان است.

همچنین همزمان با این دوره از مسابقات بین المللی قرآن، هشتمین همایش بین المللی پژوهش‌های قرآنی روز شنبه 10 خرداد ماه 1393 با حضور آیت‌الله خزعلی برگزار شد.

رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در این مراسم ضمن ضروری دانستن برگزاری همایش پژوهش‌های قرآنی در مراحل شهرستانی، استانی و کشوری گفت: پژوهش‌های قرآنی باید معطوف به مشکلات جامعه باشد و به مرحله اجرا برسد.

حجت الاسلام محمدی نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف پژوهش را امری برای تدبر در آیات قرآن بیان کرد و گفت: سفارش به تدبر فقط به موضوعات فردی باز نمی گردد و باید انسان در مبدأ آفرینش، توحید و معاد تدبر کند.

وی با اشاره به فرمایشات امام راحل درباره اهمیت قرآن کریم گفت: امام‌خمینی(ره) می‌فرمایند: رمز موفقیت مسلمانان در تدبر در قرآن است و تربیت الهی انسان سبب موفقیت می شود.

محمدی مشکلات اسلام و مسلمانان را عمل نکردن به فرامین الهی دانست و گفت: در اغلب کشورهای اسلامی شب و روز قرآن خوانده می‌شود، اما باز هم مسلمانان این همه مشکل دارند، علت آن پرداختن به ذکر ظاهری قرآن است و به آیاتی که سرنوشت مسلمانان را رقم می‌زند توجه نمی‌شود.

رئیس سازمان اوقاف همایش پژوهش های قرآنی را مکمل مسابقات قرآن کریم بیان کرد و گفت: این برنامه مکمل مسابقات بین‌المللی قرآن کریم است و ضروری است در کنار حفظ و قرائت قرآن به مفاهیم ناب قرآنی هم توجه شود.

محمدی از ضرورت برگزاری این همایش مانند مسابقات قرآن خبر داد و گفت: باید همایش پژوهش‌های قرآنی مانند مسابقات قرآن کریم در مراحل شهرستان، استان و کشور برگزار شود.

وی حل مسائل جامعه در پژوهش‌های قرآنی را از نکات مورد توجه محققان بیان کرد و گفت: باید محققان تلاش کنند در پژوهش‌های خود مسائل مختلف را حل کنند و تا مقاله به طرح و طرح هم قابلیت اجرا پیدا کند.

بررسی 700 مقاله در همایش پژوهش‌های قرآنی

دبیر همایش بین المللی پژوهش های قرآنی از ارسال 700 مقاله به دبیرخانه همایش خبر داد و گفت: مقاله برتر 10 میلیون تومان جایزه دریافت کرد.

حجت‌الاسلام دکترمحمد اکبری طی سخنانی، قرآن کریم را معجزه ابدی پیامبر(ص) بیان کرد و گفت: قرآن تکلم الهی، معجزه ابدی،‌ جاودانه و زوال‌ناپذیر پیامبر اکرم(ص) است. قرآن تأمین‌کننده همه نیازهای مادی و معنوی آحاد انسان‌ها در همه عصرها و نسل‌ها است.

اکبری، پژوهش قرآنی را امری برای رسیدن به حقایق و لطایف قرآنی بیان کرد و گفت: پژوهش قرآنی انسان را به قرآن متصل می‌کند و یکی از امتیازات جمهوری اسلامی ایران توجه به این زمینه است، زیرا در هیچ کشوری پژوهش در کنار مسابقات برگزار نمی‌شود.

اکبری از برگزاری هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی با حضور 800 شرکت‌کننده داخلی و خارجی خبر داد و گفت: در این دوره از همایش، بیش از 700 اثر علمی ارسال شده و 620 اثر داخلی و 66 اثر خارجی است که شامل مقاله، کتاب و پایان‌نامه است مورد بررسی قرار گرفت.

وی با اشاره به حضور نمایندگان ده‌ها کشور در این دوره از همایش گفت: در هشتمین همایش پژوهش‌های قرآنی، نمایندگانی از کشورهای انگلیس، سوئد، عراق، یمن، بحرین، سوریه، مصر، الجزایر، لیبی، بورکینافاسو، افغانستان و برخی کشورهای دیگر حضور یافتند.

دبیر علمی همایش از حضور اساتید و کارشناسان طراز اول قرآن کریم در این دوره از همایش خبر داد و گفت: شرکت‌کنندگان همایش هشتم از سطح علمی بسیار بالایی برخوردارند که 273 نفر از آنها دارای مدرک دکترا و یا دانشجوی دکترا، 266 نفر دارای مدرک کارشناسی ارشد، 21نفر عضو هیأت علمی و دانشیار و 91 نفر استادیار هستند.

اکبری از انتخاب 70 مقاله به عنوان مقاله‌های برتر همایش خبر داد و گفت:‌ در هشتمین همایش‌بین المللی پژوهشهای قرآنی 70 مقاله به منظور چاپ در کتاب مجموعه مقالات همایش انتخاب شد که از این تعداد 40 اثر به عنوان اثر برتر جوایزی دریافت کردند. همچنین 5 نفر اول همایش در روز اختتامیه مسابقات بین‌المللی از 10 تا 4 میلیون تومان جایزه دریافت کردند.

وی از عقد تفاهم‌نامه با بیش از 40 مرکز حوزوی خبر داد و گفت: به منظور ارتقای سطح کمی و کیفی همایش با بیش از 40 مرکز حوزوی و دانشگاهی تفاهم‌نامه‌هایی امضاء شده است، همچنین مقالات علمی ‌همایش به بیش از 400 مرکز دانشگاهی خارجی ارسال می‌شود.

40 اثر برتر هشتمین همایش پژوهش‌های قرآنی معرفی شدند

40 اثر برتر در هشتمین همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی معرفی شدند و از صاحبان ۵ مقاله برتر در اختتامیه مسابقات تجلیل به عمل آمد.

بر اساس این گزارش 40 پژوهش برتر در همایش بین‌المللی پژوهش‌های قرآنی برگزیده شدند که از این بین پنج مقاله به عنوان برترین آثار در اختتامیه مسابقات بین المللی قرآن کریم معرفی و تجلیل شدند.

اسامی برترین پژوهش‌ها به شرح ذیل است؛

1-علی غضنفری به خاطر مقاله عوامل سقوط و انحطاط تمدن‌ها از منظر قرآن کریم از ایران

2-سوسن حسن عبدالله الفضلی به خاطر مقاله الامام علی علیه‌السلام حضارة امة از یمن

3- محمد فاکر میبدی به خاطر مقاله مولفه های تمدن اسلامی از نگاه قرآن از ایران

4- محمد حسین علی السویطی و علی خویر مطرود الحجانی به خاطر مقاله دور الإمام جعفر الصادق (علیه السلام) فی تطویر الفکر الجغرافی از عراق

5- رحیم حاصلی به خاطر مقاله فرآیند شکل‌گیری و رابطه سبک زندگی و مدنیّت اسلامی از ایران

6- محمد جانی پور و رضا سعادت نیا به خاطر مقاله آسیب شناسی عوامل ظهور تمدن نوین اسلامی از ایران

7-یحیی میرحسینی به خاطر مقاله ارتباط بعد مادی و معنوی تمدّن‌ها در پیشرفت و انحطاط جوامع از ایران

8-حمید فاضل قانع به خاطر مقاله درآمدی بر ظرفیت های تمدنی آموزه‌های قرآن کریم از ایران

9-محمدرضا مطر به خاطر مقاله شجر الشریفی مبادئ وأُسسُ الحضارةِ الإسلامیّةِ من منظارِ القرآنِ الکریمِ وتطبیقاتها عند الإمام علیّ (ع) از عراق

10-زهرا قاسم‌نژاد و زهره پورکبیریان به خاطر مقاله نقش روایات در شکوفایی تمدن نوین اسلامی از ایران

11- سید احمد میریان و بنفشه مفیدی به خاطر مقاله نقش و جایگاه حقوق شهروندی در حاکمیت مبتنی بر تمدن اسلامی از منظر قرآن از ایران

12-سمیه حسنعلیان به خاطر مقاله إستراتیجیات إحیاء الحضارة الإسلامیة فی ضوء القرآن الکریم و معارفه از ایران

13-غفار شاهدی به خاطر مقاله مبانی نظری فرهنگ و تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم از ایران

14-سهراب مروتی و فرشته دارابی به خاطر مقاله مبانی نظری تمدن اسلامی با رویکردی بر قرآن و حدیث از ایران

15- محمّد هادی فلاح‌زاده و راضیه علی‌اکبری به خاطر مقاله نقش وحدت در تحقق تمدن اسلامی با تأکید بر آموزه های قرآن کریم از ایران

16- نبیل الیعقوبی به خاطر مقاله الخطاب القرآنی وأثره فی بناء الحضارة الإسلامیة از عراق

17-مهدی اکبرنژاد و نرگس شکربیگی به خاطر مقاله تحجر، قشری نگری و تأثیر آن بر تمدن اسلامی در قرآن و حدیث از ایران

18-خالد غفوری به خاطر مقاله اُطروحة جدیدة حول إمکانیة الإفادة من المنهج التجربی فی تطویر العلوم الإسلامیة والإنسانیة از عراق

19-دکتر مهدیه سادات خشوعی به خاطر مقاله راهکارهای ایجاد دانشگاه تمدن‌ساز اسلامی: عامل احیاء و تقویت تمدن اسلامی از ایران

20- محمد علی معمارزاده به خاطر مقاله مؤلفه های تمدن مهدوی: تحلیلی از مدینه فاضله دینی از ایران

21- حمید محمدی‌راد و حمیده شفیعی به خاطر مقاله موانع بازگشت به آموزه‌های اصیل قرآنی در تحقق تمدن اسلامی از ایران

22- علی محمد میرجلیلی، اصغر کریمی رکن آبادی و سمیه یوسفی به خاطر مقاله شاخصه‌های اقتصادی تمدن اسلامی با بهره گیری از آموزه‌های قرآنی از ایران

23- عباس تقویان و خدیجه نقیئی به خاطر مقاله پایه ریزی تمدن مهدوی با بررسی آیات و روایات ایران 24 هادی یعقوب‌زاده بررسی نقش و جایگاه قرآن کریم در پایه‌ریزی تمدن صدر اسلام از ایران

24- هادی یعقوب زاده به خاطر مقاله بررسی نقش و جایگاه قرآن کریم در پایه‌ریزی تمدن صدر اسلام از ایران

25- حامد مصطفوی‌فرد به خاطر مقاله طبقه بندی علوم مبتنی بر غایت تمدن دینی از ایران

26-پیمان صالحی به خاطر مقاله مبانی و الزامات احیای تمدّن اسلامی از منظر قرآن کریم (با تکیه بر نقش انقلاب اسلامی ایران در مقابل مواضع تخریبی غرب) از ایران

27- مهدی نظری به خاطر مقاله مدارای پیامبر اسلام صلی‌الله علیه و آله و سلم با مخالفان و تأثیر آن بر تمدن اسلامی از ایران

28- مهسا شهابی و مهدی اکبرنژاد به خاطر مقاله تحلیل و بررسی مبانی تمدن اسلامی از ایران

29 راضیه میرزائی قلم خانی به خاطر مقاله شاخصه‌های اقتصاد تمدن اسلامی با بهره گیری از آموزه‌های قرآنی از ایران

30- حامد پوررستمی به خاطر مقاله دین و تمدن‌سازی با تکیه بر آموزه‌های اسلامی از ایران

31- راضیه شیرینی به خاطر مقاله تمدن مهدوی، تمدن نوین اسلامی از ایران

32- بی‌بی حکیمه حسینی و محسن دیمه کار به خاطر مقاله بایسته‏های تمدن سازی تربیت محور از منظر قرآن کریم (با تکیه بر تفسیر المیزان) از ایران

33- محمدرضا موسوی ‌شوشتر، محمد برادران‌علاف و احمد ذوالفقاری به خاطر مقاله عوامل انحطاط تمدن‌ها از منظر قرآن کریم با محوریّت « ترک امر به معروف و نهی از منکر» از ایران

34-ابراهیم فلاح و سید عبدالله اصفهانی به خاطر مقاله نقش امام علی علیه‌السلام در شکل گیری و توسعه نرم افزاری تمدن اسلامی از ایران

35- سیده فاطمه احمدی و جمال فرزندوحی به خاطر مقاله شاخصه‌ های تمدن اسلامی در قرآن و حدیث از ایران

36- جمال فرزندوحی، فاطمه کریمی و معصومه چهری به خاطر مقاله شاخصه‌های تمدن‌های پسندیده و مذموم در قرآن از ایران

37-سعیده غروی، زهرا عابدی و زهرا شکری به خاطر مقاله شاخصه‌های تمدن اسلامی از منظر قرآن کریم از ایران

38-ابوالفضل حُری به خاطر مقاله انسان به مثابه «حیّ متألّه» در تمدن اسلامی (بررسی سبک زندگی در پرتو صورت و سیرت انسان در قرآن) از ایران

39- عبدالهاشم میرزااف به خاطر مقاله عوامل و زمینه‌های شکوفایی تمدن نوین اسلامی از منظر قرآن از تاجکستان

40- مهدی عبدالهی‌پور و سید حسین حسینی بجدنی به خاطر مقاله جستاری در اثر بخش مولفه‌های فرهنگی بر شکل‌گیری و ماندگاری تمدن اسلامی از ایران

وزیر ارشاد: وحدت ملل مسلمان در سایه قرآن کریم تجلی پیدا می‌کند

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی قرآن کریم را محور وحدت عنوان کرد و گفت: امید است مسابقات قرآن ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی خود را در همه عرصه‌ها خصوصا در مسیر ترویج تلاوت آشکار کند.

طی مراسمی در حاشیه سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم از نفرات برتر، طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف با حضور علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی تجلیل شد.

بنا بر این گزارش در این مراسم جنتی طی سخنانی با اشاره به فواید انس با قرآن گفت: کلام وحی اصیل‌ترین منبع شناخت حقیقت است و انس با قرآن سبب تعمیق معنا در زندگی می‌شود از این رو امام علی (ع) قرآن را حلال مشکلات مادی و معنوی می‌داند و در وصف آن می‌فرماید: قرآن دوای درد و راه‌حل مشکلات و تنها راه سامان بخشیدن به امور شما است.

وی ترویج قرآن کریم را مهم‌ترین رکن سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع) بیان کرد و افزود: اگر به مطالعه سیره پیامبر(ص) و ائمه(ع) بپردازیم می‌فهمیم رسالت تبلیغ از مهم‌ترین ارکان سیره این بزرگان است و از این رو ترویج کتاب خدا از مهمترین وظایف جمهوری اسلامی ایران به شمار می‌رود.

جنتی، مبعث پیامبر(ص) را عید انفتاح انسانیت بیان کرد و گفت: ره‌آورد مبعث عطیه الهی به بشریت است که آن رسالت پیامبر(ص) است که امسال با خردادماه مقارن شده، خردادماه یادآور قیام ملت ایران است که به تبعیت از بعثت پیامبر(ص) انجام داد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی عصر حاضر را دوران بازگشت به کلام وحی بیان کرد و گفت: وحدت ملل اسلامی در سایه قرآن کریم تجلی پیدا می‌کند. قرآن کتاب آسمانی است که اتحاد امت از نعمت های آن است که از طریق قرآن به بشریت عنایت شده است.

جنتی با اشاره به اینکه مسلمانان می‌توانند با محوریت قرآن اتحاد را تقویت کنند، گفت: مسلمانان جهان می‌توانند بر پایه اعتدال با حفظ تفاوت‌های مذهبی اتحاد اسلامی را تقویت کنند و راه رسیدن به این هدف عمل به مصالح اسلام و مسلمین است، همچنین قرآن کریم همواره پیامدهای مثبت اتحاد را به ما بازگو کرده و درباره دوری از وحدت هشدار می‌دهد.

وزیر ارشاد با اشاره به وجود دوای همه دردهای زندگی در قرآن کریم گفت: قرآن کتاب زندگی شرافتمندانه در دنیا و آخرت است. احکام اجتماعی آن در همه زمینه‌ها از جمله رفتار با پدر و مادر، معاشرت، مقابله با بدگویی و ریاکاری، مقابله با نقض عهد و پیمان‌شکنی در آن بیان شد است، همچنین در قرآن به میانه‌روی، توصیه به تقوا، صداقت و توجه به معاد در آیات متعددی سفارش شده است.

وی با اشاره به انس با قرآن در جمهوری اسلامی ایران گفت: به برکت جمهوری اسلامی ایران انس با قرآن در میان اقشار مختلف شکل گرفته و قاریان در همه محافل دیده می‌شوند و حافظان قرآن هم رو به افزایش هستند. امید است این مسابقات که 30 سال در راستای ترویج فرهنگ قرآنی گام برداشته بتواند ظرفیت‌های ملی و بین‌المللی خود را در همه عرصه‌ها خصوصا در مسیر ترویج تلاوت آشکار کند.

14 حافظ طرح تربیت حافظان قرآن سازمان اوقاف تجلیل شدند

14حافظ قرآن طرح تربیت حافظان سازمان اوقاف با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در محل برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تجلیل شدند.

بنا بر این گزارش در این برنامه که با حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد از 14 نفر از برترین حافظان قرآن که طی سال گذشته در طرح سازمان اوقاف به حفظ قرآن کریم پرداخته‌اند تجلیل به عمل آمد.

این طرح سال 1391 با دستورنماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف آغاز شد و قرار است طی آن یک میلیون حافظ قرآن کریم تربیت شود.

پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی» با تقدیر از 14 بانوی فرهیخته برگزار شد

همزمان با دومین روز از سی‌ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم، پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی (روزچهارشنبه 7 خرداد1393 )با حضور آیت الله محمدی ری شهری تولیت آستان حضرت عبدالعظیم حسنی و حجت الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، در سالن اجلاس سران برگزار شد.

پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی با قرائت آیاتی از قرآن کریم توسط محمد مهدی بیگی نفر اول مسابقات قرآن شکوفه ها آغاز شد.

معصومه فرزانه دبیر پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی طی سخنانی در این همایش به ارائه گزارشی از روند برگزاری این مراسم پرداخت و گفت: در چند سال برگزاری این همایش دستاوردهای متعددی را به دست آورده ایم که اولین آن این بود که مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری را در حوزه مباحث قرآنی در جامعه بانوان عینیت بخشیدیم.

فرزانه خاطرنشان کرد: مشارکت و هم افزایی با مراکز و مجموعه های فعال بانوان قرآنی از جمله دستاوردهای همایش به شمار می رود و معرفی الگوهای قرآنی در عرصه های گوناگون به جامعه زنان نیزاز دیگر دستاوردهای برگزاری آن محسوب می شود.

وی در پایان از اجرای پروژه آسیب شناسی چالش های فراروی بانوان فعال قرآنی خبر داد و گفت: این اطلاعات در اختیار بانوان فعال قرآنی و موسسات قرآنی قرار می گیرد.

دبیر پنجمین همایش تجلیل از بانوان فعال قرآنی تصریح کرد:ما محصولات علمی مختلفی در طی چند سال گذشته داشتیم که از جمله چاپ سه کتاب است که در دسترس علاقه مندان قرار گرفته و ان شاء الله سه کتاب دیگر در آینده منتشر خواهد شد.

در ادامه این مراسم حجت اسلام الهی زاده مشاور رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه پیرامون تدبر در قرآن به سخنرانی پرداخت و گفت: فرق ترجمه و تدبر این است که در ترجمه آیه را در نظر داریم و بعد از ملاحظه ترجمه ها متوجه می شویم آیات و عبارات بعضا بریده بریده است که یک فهم منسجمی از متن را در اختیار ما قرار نمی دهد لذا تدبر از ترجمه یک درجه بالاتر است که همانا دستیابی به فهم مسنجم لایه اول معنای قرآن است.

وی با اشاره به تفاوت تفسیر با تدبر افزود: در تفسیر علاوه بر لایه اول، لایه های دوم معنا، معنا را و ظهر و بطن قرآن و بعد تطبیق و مراحل دیگر را در دل خود دارد اما تدبر در همان حد خواندن و فهمیدن و خواندن و فهماندن است و تدبر در قرآن بر اساس آیات الهی یک وظیفه همگانی برای مسلمانان به شمار می رود. برای روشن شدن رابطه تدبر و تفسیر باید بگویم تدبر شنا بر روی بحر قرآن است اما تفسیر قواصی در اعماق اقیانوس قرآن است.

هر مفسری باید مسیر تدبر را بگذراند

الهی‌زاده تاکید کرد: برای تدبر در قرآن گام هایی تعریف شده که همه آنها با قرائت قرآن همراه است. در واقع روش تدبر، تکرر در قرائت است. مسلما با یک بار قرآن خواندن آن معنای منسجم را متوجه نمی شویم اما با چند بار خواندن ذهن باز شده و کلمات قبل و بعد به ما کمک می کند تا فهم منسجمی از متن داشته باشیم. تدبر در قرآن متمرکز بر نص و ظاهر قرآن است و آنچه فراتر از این باشد، به حیطه تفسیر سپرده می شود.

وی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری پیرامون تدبر در قرآن یادآور شد: تدبر روشمند و قانونمند است و نه سلیقه‌ای و ذوقی و ما امیدواریم روزی فرا رسد که آحاد مسلمانان و حتی آحاد اسنان ها در حد تدبر با قرآن آشنا شوند. منتها شروع این امر از ام القرای اسلامی و پیشتازی آن از ملت ایران باید صورت گیرد.

این پژوهشگر قرآنی بر ضرورت تربیت قرآنی تاکید کرد و گفت: روش های تربیتی سه گونه است و باید ببینیم از این سه، کدام مورد تاکید قرآن می‌باشد. روش اول روش معلمان اخلاق است که مخاطبان خود را به فضایل اخلاقی دعوت کرده و از رذایل اخلاقی بر حذر می دارند. روش دوم روش خطبا و وعاظ است که متاثر از تعالیم دینی است و مردم را تشویق به تحصیل فضائل اخلاقی با بیان صواب های اخروی می کنند و یا مردم را از رذایل اخلاقی با بیان خطرات و عذاب‌های اخروی بر حذر می دارند

وی اضافه کرد: اما روش سوم در تربیت این است که برای تحصیل فضائل تاکید بر ام الفضایل و ام الکمالات می‌شود که همانا توحید است و برای اجتناب از رذایل نسبت به ام الرذایل و ام المفاسد هشدار داده می شود که ام المفاسد شرک است که این روش ویژه قرآن است.

پژوهشگر قرآنی تصریح کرد: اگر تربیت ما قرآنی باشد باید در امر تربیت بر توحید تکیه کنیم و از شرک دوری بجوییم حتی اکتفا به امر توحید هم کافی نیست و اجتناب از شرک ضروری است و اگر از شرک دوری نداشته باشیم به نفاق کشیده می شویم.

الهی‌زاده خاطرنشان کرد: مربی باید شکل گیری شاخص و نتیجه کار تربیتی اش به توحید توجه کند روایتی نقل شده که گریه های معمول بچه ها نگران کننده نیست چون گریه چهار ماه اول اعتراف به وحدانیت پرروردگار است و چهار ماه دوم صلوات بر محمد و آل محمد (ص) است و چهار ماه سوم دعا در حق پدر و مادر است.

وی با اشاره به حدیث نبوی مبنی بر سه دوره تربیتی هفت ساله تاکید کرد: اگر می‌خواهیم تربیت توحیدی و قرآنی داشته باشیم باید رضای الهی را در نظر بگیریم. براساس حدیثی از حضرت رسول کودک در هفت سال اول به مثابه امیر است که در این دوره توحید را می‌آموزد و در هفت ساله دوم عبد است که روحیه عبودیت در او پرورش می‌یابد و در هفت ساله سوم به عنوان وزیر نحوه تعامل اجتماعی را می آمورد.

این پژوهشگر قرآنی یادآورشد: من در اینجا همه مربیان و معلمان را دعوت می‌کنم که در کنار تدبر در قران در امر تربیت به سمت تربیت توحیدی و فطری حرکت کنند چون استکبار جهانی با قوای نفسانی انسان‌ها، جبهه‌هایی را در مقابل تربیت دینی ما قرار داده است که تنها می‌توان با تربیت قرآنی در مقابل آن ایستادگی کرد.

تجلیل از 14بانوی فعال قرآنی

همچنین در این همایش از 14 بانوی فعال قرآنی به نام های زهره سلطان الکتابی (قم) مادر خانواده قرآنی دارای 2 فرزند حافظ قرآن، فتحیه فتاحی زاده (تهران) دکترای علوم قرآن و حدیث و طلبه، هیأت علمی دانشگاه، عضو خانواده ایثارگران، پژوهشگر و مولف کتب متعدد قرآنی، غصون مسلمی (تهران) حافظ کل قرآن، مدرس فعال در رشته حفظ و خادم القرآن الکریم، مولف و داور قرآن، عاطفه حیرت (اصفهان) حافظ کل قرآن، دکترای مشاوره خانواده و رتبه برتر دانشگاه و محقق و پژوهشگر در زمینه روانشناسی دینی، رقیه مجیدی (کرمان) خواهر یک شهید و یک آزاده، واقف قرآنی، مدیر قرآنی، پژوهشگر و مربی هنرهای قرآنی، معصومه امیراینانلو (تهران) عضو هیأت علمی دانشگاه، پژوهشگر، هنرمند و صاحب آثار نقاشی و خطاطی قرآنی، مریم سعیدی (مرکزی) حافظ کل قرآن، رتبه برتر مسابقات کشوری ، داور کشوری، کارشناس ارشد علوم قرآن، مدیر قرآنی و مدرس قرآن، سمیه مروتی (تهران) حافظ کل قرآن، کارشناس ارشد علوم قرآن و حدیث، فرزند جانباز و آزاده تهیه کننده برنامه های قرآنی در رسانه ملی، سیمیندخت بهزادپور (تهران) مبلغ فعال فرهنگی قرآنی، پژوهشگر و مولف کتب متعدد، مدیر، نسرین نافذ کلام (تهران) داور پیشکسوت مسابقات قرآن، مدرس و استاد دانشگاه و پژوهشگر قرآنی و صاحب مقالات متعدد در زمینه‌های علوم قرآن، منیژه زمانی (تهران) فعال در عرصه اطلاع‌ر سانی قرآنی و فعالیت دینی در فضای مجازی، حافظ و مربی قرآن، صدیقه ذبیحی (اصفهان) واقف با نیت مسجد و دارلقرآن الکریم، معلم قرآن، گل افشان نوروزی (فارس) حافظ قرآن، مادر خانواده قرآنی و دارای سه فرزند حافظ کل قرآن و سمیه حاج علی (تهران) قاری قرآن، کارشناس ارشد علوم قرآن کریم، رتبه دار مسابقات قرآن در سطح کشوری و بین‌المللی و مدرس قرآن تجلیل شد.

پایان مسابقات سی و یکم، آغاز فصلی دیگر

مراسم اختتامیه این دوره با حضور دکترعلی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی، حجت‌ الاسلام و المسلمین ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، حجت‌ الاسلام و المسلمین علی محمدی رئیس سازمان اوقاف، سردار پوردستان فرمانده نیروی زمینی ارتش، سردار زاده‌ کمند جانشین فرمانده نیروی انتظامی، مظفر عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام و جمع دیگری از مسئولان لشکری و کشوری در سالن اجلاس سران کشورهای اسلامی برگزار شد.

قرآن کریم عهد و پیمان خدا با خلق است

در این مراسم رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی قرآن کریم را عهد و پیمان خدا با خلق بیان کرد و گفت:‌ قرآن عهد و پیمان خدا با خلق است حال باید چگونه از این عهد صیانت کرد. امام صادق (ع) می‌فرمایند: سزاوار است که مسلمان به عهد خود نظر افکند نظری که هم صورت ظاهری داشته باشد هم باطنی.

وی با بیان چند نکته در زمینه تأمل در آیات الهی گفت:‌ اولین نکته اینکه این عهد و پیمان باعث ذکر می‌شود و عاملی که باعث جلوگیری از نفرت می‌شود ذکر است. همچنین انسان را از ظلمات به سوی نور حرکت می‌دهد. در این عهد و پیمان شفا و رحمت است و انسان را هدایت می‌کند.

لاریجانی ممارست بر عهد و پیمان را یکی از توصیه‌های بزرگان بیان کرد و گفت:‌ توصیه شده که انسان در عهد و پیمان خود با خداوند ممارست روزانه داشته باشد. امام صادق (ع) می‌فرمایند: “کسی که قرآن را بخواند اما برای خدا خضوع نکند و دلش نرم نشود عظمت خدا را کوچک شمرده و دچار حزن آشکار شده است”.

رئیس مجلس با بیان توصیه امام صادق(ع) به قاریان قرآن گفت:‌ امام صادق(ع) سه موضوع را برای قاریان قرآن مشخص می‌کند. قلبی خاشع،‌ بدنی آسوده و مکانی خلوت. اینها عامل فهم خصوصیات عهد و پیمان است. هنگامی که قلب خاشع شود شیطان از او می‌گریزد. هنگامی که نفس خود را از تعلقات دنیا خالی کند از برکت قرآن بهره‌مند می‌شود و هنگامی که مکانی خلوت به دست آورد روح او با معانی قرآن انس می‌گیرد.

وی با بیان اینکه سه دفتر در قیامت پیش روی مومنان است، گفت: در قیامت سه دفتر پیش روی مومنان است. دفتری که نعمت‌ها در آن ثبت شده، دفتری که کارهای نیک و دفتری که کارهای ناشایست در آن است. دفتر نعمت‌ها با کارهای نیک معاوضه شده و خداوند می‌گوید قرآن بخوان و بالا برو و هرگاه یک آیه بخواند یک درجه بالا می‌رود. خداوند نوید داده که دستان مؤمن را از رحمت پر کند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به ضرورت تدبر در آیات الهی گفت: در سنت ما چیزی بالاتر از تدبر در آیات الهی مورد توجه نیست و همه مقدمات ظرفی است که باید تأمل و تدبر در قرآن در آن قرار گیرد. عهد و پیمانی که خداوند یاد می‌کند بطنش با تأمل در قرآن حاصل می‌شود

مراسم اهدای جوایز نفرات برگزیده این دوره از مسابقات با حضور رئیس مجلس شورای اسلامی و مسئولان ومدیران ارشد نظام، حجت ‌الاسلام والمسلمین محمدی نماینده ولی فقیه و رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه و شرکت کنندگان در این مسابقات در سالن اجلاس سران برگزار شد. اسامی نفرات برگزیده این دوره از مسابقات که با داوری 10 داور خارجی از کشورهای مسلمان و 5 داور ایرانی برگزار شد ، بدین شرح است:

برگزیدگان رشته قرائت:

1-جعفر فردی ازایران، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 600 میلیون ریال

2- محمد عسگرازفیلیپین، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 500 میلیون ریال

3- محمود محمد یوسف ابراهیم ازمصر،یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 400 میلیون ریال

4- سید ثمرالدین صمداف تاجیکستان، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 350 میلیون ریال

5- محمد رمضان عیدی بینده ازتانزانیا، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 300 میلیون ریال

برگزیدگان رشته حفظ :

1- بهزاد هژبری ازایران، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 600 میلیون ریال

2- عبدالقادر عبدالعزیز احمد عبدالعزیز از مصر، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 500 میلیون ریال

3- مطیع الله مطمئن ازافغانستان، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 400 میلیون ریال

4- محمد لطفی سلیمان ازاندونزی یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 350 میلیون ریال

5- هارون مامادو حسن از نیجر، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 300 میلیون ریال

همچنین در مراسم اختتامیه سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم، مقام های اول تا پنجم رشته پژوهش‌های قرآنی منتخب هشتمین همایش بین المللی پژوهش‌های قرآنی تجلیل شدند که اسامی آنان بدین شرح است:

1- علی غضنفری ایران ازیک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 120 میلیون ریال

2- خانم سوسن عبدالله الفضلی از یمن یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 100 میلیون ریال

3- محمد فاکر میبدی از ایران، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 80 میلیون ریال

4- محمد حسین علی السویطی، علی خوبر مطرود الحجانی ازعراق یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 70 میلیون ریال

5- رحیم حاصلی از ایران، یک جلد کلام الله مجید، لوح تقدیر، تندیس و مبلغ 60 میلیون ریال

بیانیه هیأت داوران سی ویکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم

بیانیه هیئت داوران سی و یکمین دوره مسابقات بین المللی قرآن کریم که همزمان با مراسم اختتامیه قرائت شد به شرح ذیل است.

هیأت داوران مسابقات ضمن حضور در این رویداد بزرگ قرآنی جهان اسلام و قدردانی از رهنمود های عالمانه و قرآنی رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی و مسلمین نقطه نظرات خود را پیرامون این دوره از مسابقات در بیانیه ای اعلام کرد.

در این بیانیه آمده است:نظم و انسجام در مدیریت فنی و همچنین سطح کیفی شرکت کنندگان و رقابت تنگاتنگ آنان در مراحل نیمه نهایی و نهایی وجه تمایز این مسابقات با دیگر مسابقات بین المللی است که موجب شگفتی و تحسین هیأت داوران نیز شده است.حضور نمایندگان نخبه قرآنی 71 کشور از 5 قاره جهان بیانگر استقبال چشمگیر مسلمانان جهان از دعوت جمهوری اسلامی ایران و نشان از اعتبار و جایگاه علمی و فنی این مسابقات در بین مسابقات دیگر کشورها می‌باشد.

در این بیانیه خاطرنشان شده است: نظم و هماهنگی در اجرای دقیق برنامه ها و برگزاری سه مرحله ای مسابقات حفظ و قرائت قرآن کریم و همچنین نشست های توجیهی باعث ایجاد فرصتی بیشتر جهت ارائه فن و هنر قرائت متسابقین در شرایطی بدون استرس و برابر و موجب اجرای عادلانه مسابقات گردید.

تحقیق هیأت داوران این دوره با تجربه حضور در دیگر مسابقات بین المللی بر اساس موارد ذکر شده این مسابقات را بزرگترین رویداد قرآنی جهان اسلام دانسته و از سازمان اوقاف و امور خیریه به جهت برپایی با شکوه این مراسم قدردانی نموده و مرکز تخصصی قرآنی این سازمان را شایسته تقدیر می داند.

رهبر معظم انقلاب: بزرگترین گرفتاری امروز دنیای اسلام غفلت از توطئه‌ها و خباثت دشمنان است

طبق سنت همه ساله بعد از پایان مسابقات بین‌المللی قرآن، متسابقین به همراه جامعه قرآنی کشور به دیداررهبر معظم انقلاب نائل شدند و در سالروز ولادت با سعادت امام زین العابدین علیه السلام، فضای حسینیه امام خمینی(ره) آکنده از عطر دل انگیز آیات روح بخش کلام الله مجید شد و اساتید، قاریان و حافظان برتر شرکت کننده در مسابقات قرآن، در حضور حضرت آیت الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی، محفل نورانی انس با قرآن برپا کردند.

در این برنامه جعفر فردی، نفر اول مسابقات بین‌المللی قرآن در رشته قرائت تحقیق و بهزاد هژبری، نفر اول رشته حفظ کل این رقابت‌ها در محضر رهبر معظم انقلاب تلاوت کردند.

متن کامل سخنان مقام معظم رهبری در این محفل معنوی و نورانی را در ادامه می خوانید.

بسم‌الله‌الرّحمن‌الرّحیم‌

الحمدلله ربّ العالمین والصّلاة علی نبیّه و آله الطّاهرین‌

به همه‌ی حضّار محترم، برادران و خواهران عزیز و بخصوص به میهمانان جمهوری اسلامی، اساتید محترم، قرّاء محترم، حفّاظ محترم که از کشورهای اسلامیِ برادر تشریف آوردند، خوشامد عرض میکنم. همچنین از فراهم‌آورندگان این مراسم پرشکوه و پرمعنا و پربرکت - چه مدیران اوقاف و مسئولان ذی‌ربط و چه برادران و اساتید و بزرگانی که در طول این چند روز مسابقات را به بهترین وجهی اداره کردند - تشکّر می‌کنم و امیدواریم ان‌شاءالله همه‌ی شماها به برکت قرآن مأجور باشید.

زبان ما قاصر است از شکر نعمتِ اقبال به قرآن در کشور؛ بنده هروقت در خبرها یا در تلویزیون مشاهده می‌کنم که جوانان ما در سراسر کشور به قرآن اقبال دارند، از ته دل خدای متعال را شکرگزاری می‌کنم. نعمت بزرگی است؛ ما این نعمت را و عظمت آن را درک میکنیم. در دورانی دیدیم که در کشور ما حفظ قرآن و تلاوت قرآن رونقی نداشت؛ در دوران رژیم طاغوت، علاقه‌مندان به قرآن همه‌جا بودند، امّا رونق و عمومیّت و شیوعِ اقبالِ به قرآن در کشور وجود نداشت. امروز که نگاه می‌کنیم، می‌بینیم به برکت جمهوری اسلامی، جوانهای ما، مردان ما، زنان ما، نوجوانان ما به قرآن علاقه و گرایش نشان می‌دهند؛ قرآن را فرامیگیرند، تلاوت قرآن را می‌آزمایند، قرآن را حفظ می‌کنند. اینها البتّه هدفهای برتر و نهایی نیست، هدف نهایی فهم قرآن و عمل به قرآن است؛ امّا اینها قدم‌های لازمِ ابتدایی است. اگر قرآن در جامعه رواج پیدا کند، رونق پیدا کند، حفظ قرآن رایج بشود، انس با قرآن در بین اقشار مختلف جامعه رواج پیدا بکند، جامعه برای عمل به قرآن نزدیک می‌شود؛ ما این را می‌خواهیم. قرآن نور است، قرآن هدایت است، قرآن بیان است، تبیان است؛ قرآن با انسان حرف میزند، با دل انسان حرف می‌زند، با باطن انسان حرف می‌زند. با قرآن باید مأنوس شد، به قرآن باید نزدیک شد، اوّلین بهره را دلِ آماده و مستعدّ انسان می‌برد؛ اگر دیدید دلتان به قرآن نزدیک است، خدا را شکر کنید؛ اگر دیدید معارف قرآنی را به‌آسانی قبول می‌کنید و در دل می‌پذیرید و تحمّل می‌کنید، بدانید که خدای متعال اراده کرده است شما را هدایت کند؛ فَمَن یُرِدِ اللهُ اَن یَهدِیَهُ یَشرَح صَدرَهُ لِلاِسلمِ وَ مَن یُرِد اَن یُضِلَّهُ یَجعَل صَدرَهُ ضَیِّقًا حَرَجًا کَاَنَّما یَصَّعَّدُ فِی السَّماء.(۱) خاصیّت قرآن این است: اگر دل شما به قرآن نزدیک شد، اگر اُنس با قرآن پیدا کردید، بدانید خدای متعال اراده کرده شما را هدایت کند و این بزرگ‌ترین نعمت الهی است.

عزیزان من! امروز دنیای اسلام دچار گرفتاری‌های بزرگی است؛ می‌بینید، می‌شنوید، اطّلاع دارید؛ بزرگ‌ترین گرفتاری دنیای اسلام این است که متوجّه توطئه و دست خبیث دشمنان خود نیست؛ این یکی از بزرگ‌ترین یا بزرگ‌ترین گرفتاری دنیای اسلام است. آن کسانی که با اسلام بدند، آن کسانی که نام اسلام آنها را میرَمانَد، آن کسانی که حاضرند به‌خاطر حفظ مطامع مادّی خود با هر دعوت حقّی مبازره کنند و بجنگند - و اسلام دعوت حقّی است که به حقّ و عدل دعوت میکند - اینها در دنیای اسلام بیکار نیستند، بخصوص بعد از پدید آمدن جمهوری اسلامی؛ بعد از آنکه در این نقطه‌ی حسّاس جغرافیای عالم، نظامی بر اساس اسلام تشکیل شد، توطئه‌ها شدید شد، پیچیده شد؛ امروز توطئه‌ها از گذشته پیچیده‌تر است؛ این را باید همه در دنیای اسلام بفهمند. ما را به‌جان هم می‌اندازند، برادران را در مقابل هم قرار میدهند؛ سیاست دشمنان اسلام این است که در کشورهای اسلامی در میان جوامع اسلامی و در امّت اسلامی برادرکشی و جنگ داخلی را به نیابت از خودشان به‌راه بیندازند؛ خودشان کنار بنشینند و شاهد این باشند که ما به جان هم افتادیم. خب، اینجا باید دشمن را شناخت، باید توطئه‌ی دشمن را فهمید، این کمبود دنیای اسلام است. در میان امّت اسلامی کسانی هستند که برای مقابله‌ی با برادران مسلمان خودشان با دشمنان اسلام دست‌به‌دست می‌دهند؛ امروز ما این را داریم؛ به شیطان نزدیک میشوند برای اینکه با برادران مسلمان خودشان بجنگند و مبارزه کنند و مقابله کنند؛ امروز کسانی هستند که حاضرند با رژیم صهیونیستی همکاری کنند، برای اینکه برادر مسلمان خودشان را به خاک بیندازند. اِنَّهُمُ اتَّخَذوا الشَّیطینَ اَولِیاءَ مِن دُونِ الله وَ یَحسَبُونَ اَنَّهُم مُهتَدُون؛(۲) با شیطان می‌سازند، دست‌به‌دست هم می‌دهند و گمان باطلشان این است که در راه هدایت دارند قدم برمی‌دارند. اینها معیارهای قرآنی است، اینها معیارهای روشنی است که قرآن در اختیار ما قرار میدهد، اینها را باید بفهمیم؛ کِی می‌توانیم بفهمیم؟ وقتی با قرآن انس داشته باشیم، وقتی دل خودمان را به‌روی قرآن باز کنیم؛ همه‌ی این مراسم مقدّمه‌ی این است.

به شما جوانان عزیز توصیه می‌کنم اُنستان را با قرآن زیاد کنید؛ آن کسانی که با قرآن ارتباط پیدا کردند، قدر این ارتباط را بدانند؛ کسانی که قرآن را حفظ کردند، قدر این حفظ قرآن را بدانند؛ این جواهر قیمتی را برای خودشان نگه دارند؛ آن کسانی که با تلاوت قرآن مأنوسند، این رشته‌ی مبارک را از دست ندهند، رها نکنند؛ آن کسانی که با قرآن مرتبطند، تدبّر در قرآن را، تدبّر در معانی قرآن را، تعمّق در مفاهیم قرآنی را، هدف خودشان قرار بدهند؛ اینها چیزهایی است که ما را قدم‌به‌قدم به قرآن نزدیک میکند. اگر با قرآن مأنوس شدیم، به قرآن نزدیک شدیم، مفاهیم قرآنی در دل ما توانست اثر بگذارد، آن‌وقت میتوانیم امیدوار باشیم که امّت اسلام عزّت وعده داده شده‌ی از سوی خدای متعال را به دست خواهد آورد: وَ للهِ‌ العِزَّةُ وَ لِرَسُولِهِ وَ لِلمُؤمِنین؛(۳) این عزّت را آن‌وقت خدا به امّت اسلامی خواهد داد. اگر با قرآن مأنوس شدیم، آثار و برکات آن اینها است.

بنده مجدّداً از همه‌ی دست ‌اندرکاران این مراسم تشکّر میکنم؛ از اساتید، از شرکت کنندگان در مسابقه، از جوانان عزیز، از مدیران این مراسم زیبا و با شکوه، و از مردمی که از این مراسم استقبال کردند، تشکّر میکنم. امیدوارم که خداوند متعال همه‌ی شماها را محفوظ بدارد، باقی بدارد، و از مجری محترم و خوش‌زبان هم که جلسه را - هم اینجا و هم ظاهراً در محلّ مراسم - با زیبایی اداره کردند،(۴) متشکّریم.

والسّلام علیکم و رحمةالله و برکاته‌

1-سوره‌ انعام، بخشی از آیه ۱۲۵

2- سوره‌‌اعراف، بخشی از آیه‌ی ۳۰

3- سوره‌ منافقون، بخشی از آیه‌ی ۸

4-  آقای مجید یراق‌بافان‌

 تجلیل۱۵۱ نماینده مجلس از سازمان اوقاف

151 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی با قرائت بیانیه‌ای از سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل برگزاری موفقیت‌آمیز مسابقات بین المللی قرآن کریم تقدیر و تشکر کردند.

بر اساس این گزارش151 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در خانه ملت در بیانیه‌ای از سازمان اوقاف و امور خیریه به دلیل برگزاری موفقیت‌آمیز سی ویکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تقدیر و تشکر کردند متن کامل این بیانیه، به شرح ذیل است:

بسم الله الرحمن الرحیم

مایه مباهات است در سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی برگزاری موفق و باشکوه سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم در جمهوری اسلامی ایران با حضور بیش از 70 کشور جهان و استقبال پرشور مردم برگزار شد و مورد عنایت مقام معظم رهبری قرار گرفت.

در این بیانیه خاطرنشان شده است: ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی در تحقق تدابیر و رهنمودهای مقام معظم رهبری، ضمن اعلام حمایت از گسترش فعالیت‌های قرآنی، آمادگی خود را برای فراهم آوردن زمینه‌های قانونی لازم به منظور پویایی و ارتقای سطح برگزاری مسابقات قرآنی در عرصه ملی و بین‌المللی اعلام می‌داریم.

تجلیل مجلس از نفرات برتر

هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی از نفرات برتر دو رشته‌ قرائت و حفظ کل قرآن در سی و یکمین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کریم تجلیل کرد. . جعفر فردی نفر اول در رشته قرائت و بهزاد هژبری نفر اول رشته حفظ کل قرآن کریم هدایایی را از هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی دریافت کردند

کد خبر 541996

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha