به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، علی وطنی، معاون توسعه فناوری معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری، عصر روز گذشته (18 اردیبهشت) در نشست مشترک با استاندار گلستان با اشاره به شکل گیری شرکت های دانش بنیان در بخش های مختلف گفت: در حال حاضر بیش از دو هزار و 300 شرکت دانش بنیان در کشور وجود دارد که 38 مورد آن در گلستان قرار گرفته است.
وی با اشاره به زمینه های فعالیت این شرکت ها، افزود: اغلب این شرکت ها در بخش آی تی، کشاورزی و گیاهان دارویی، زیست فناوری، آب و خاک و محیط زیست فعالیت می کنند.
معاون توسعه فناوری معاونت علمی و پژوهشی ریاست جمهوری با بیان اینکه اکثر طرح هایی که از گلستان به ستاد توسعه فناوری ارسال شده، مورد موافقت قرار گرفته است، خاطرنشان کرد: 20 طرح را با این استان به توافق رسیده ایم که تعدادی به مرحله تنظیم موافقت نامه رسیده و برخی نیز نیاز به بازنگری و اصلاح دارد.
وی گفت: اگر استان ها بتوانند 50 درصد اعتبار مورد نیاز طرح ها را فراهم کند 50 درصد باقیمانده نیز توسط معاونت تامین خواهد شد.
وطنی اعلام کرد: سه طرح کلان ملی در این استان داریم که در مرحله انعقاد موافقت نامه ها قرار دارند. این طرح ها مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و جهادکشاورزی است.
وی اشاره ای به طرح های کلان ملی در این استان کرد و گفت: این طرح ها شامل تولید ویتامین ای، توسعه فناوری های مربوط به ماهیان خاویاری و فناوری توسعه کشت بذر سبزی و صیفی جات خواهد بود. از سویی دیگر برای توسعه فناوری 4 بذر مهم در کشور از جمله سویا و پنبه و آفتابگردان نیز با این استان به توافق رسیده ایم.
وطنی با تاکید بر ظرفیت های اقلیمی و کشاورزی گلستان، افزود: این استان دارای توانمندی های زیادیست یکی از آنها، کشت زعفران است. گلستان یکی از استان های بی نظیر کشور از این حیث است و با اینکه در یک بخش کوچکی از استان این محصول کشت می شود اما چهاربرابر متوسط جهانی محصول از آن برداشت می شود که قابل توسعه خواهد بود.
به گفته وی، اگر استان بتواند طرح هایی با این اهمیت را در اشل های نیمه صنعتی توسعه دهد به طور قطع مورد حمایت این معاونت قرار خواهد گرفت.
نظر شما