سلامت حکومت و دولت به میانه روی وابسته است / اقتصاد کشور بدون میانه روی به سامان نمی رسد

خبرگزاری شبستان:مدرس حوزه علمیه قم با بیان اینکه هیچ برنامه ای بدون رعایت میانه روی به سامان نمی رسد،گفت: سلامت تن و روان ، سلامت حکومت ،دولت و جامعه به میانه روی است.

آیت الله احمد بهشتی در گفتگو با خبرگزاری شبستان در قم، در خصوص اهمّیت رعایت میانه روی در همه شئون زندگی، حکومت و حتی نظام آفرینش، اظهار داشت: میانه روی از دستورهای بسیار مهم همه انبیای الهی و در صدر آموزه های آن هاست.


وی بیان کرد: رعایت اقتصاد در همه شئون زندگی مانند خوردن، آشامیدن، خواب، استراحت، کار، تلاش، تحصیل، مطالعه، عبادت، دوستی، دشمنی و سخن گفتن لازم است و به برنامه ریزی نیاز دارد.


آیت الله بهشتی خاطرنشان کرد: لقمان حکیم در نصایح پدرانه خویش به فرزندش حتی در مورد "راه رفتن" به او نصیحت می کند و می گوید«و لا تصعر خدک للناس و لا تمش فی الارض مرحا ان الله لا یحب کل مختال فخور* و اقصد فی مشیک و اغصص من صوتک ان انکر الاصوات لصوت الحمیر» با بی اعتنایی، از مردم روی مگردان و مغرورانه بر روی زمین راه نرو، که خداوند هیچ متکبر مغروری را دوست ندارد، در راه رفتن میانه رو و معتدل باش و صدای خود را فروپوش.


استاد برجسته حوزه علمیه قم افزود: قرآن کریم هم درباره لباس، زینت، خوردن و آشامیدن می فرماید:"زینت خود را به هنگام رفتن به مسجد، بر دارید و بخورید و بیاشامید و زیاده روی نکنید که خداوند مسرفان را دوست نمی دارد".


وی ابراز کرد:مولا علی(ع) در خطبه (همام) در وصف پرهیر کاران می فرماید:"فالمتقون فیها هم اهل الفضائل ، منطقهم الصواب و ملبسهم الاقتصاد و مشیهم التواضع" پرهیز گاران؛ در این دنیا اهل فضیلت اند، در گفتارشان صواب، پوشش شان میانه روی و در راه رفتن و مشی شان تواضع و فروتنی است.


این پژوهشگر فلسفه عنوان کرد: اگر به اخلاق ارسطویی بنگریم، در آن جا فضیلت به معنای شجاعت، عفت، حکمت و عدالت آمده است، ارسطو همه این ها را به عنوان حد وسط ، فضیلت شناخته و هر کس از حد وسط خارج شود و به افراط و تفریط گراید، گرفتار رذیلت است.


آیت الله بهشتی ادامه داد: از نظر ارسطو ، شجاعت، حد وسط جبن و تهور، عفت حد وسط خموده و شره است، یعنی در همه اموری که به اخلاق_ یعنی خوی های باطنی_و اخلاقیات مربوط است باید اعتدال، اقتصاد و میانه روی را رعایت کرد.


وی با بیان این که انسان مقتصد و معتدل کار و راهش را با آرامش ادامه می دهد و آن که تند روی و کند روی می کند به جایی نمی رسد، یادآور شد: مولای متقیان در نهج البلاغه می فرماید:"ما عال من اقتصد" هر کس میانه روی کند، فقیر و درمانده نشود.


آیت الله بهشتی عنوان کرد: امیرالمومنین (ع) در وصف پیامبر گرامی اسلام فرمود:"صدع بالحق و نصح للخلق و هدی الی الرشد و امر با لقصد" او حق را اشکار کرد، مردم را نصیحت فرمود، راه رشد و رستگاری را نشان داد و به میانه روی امر کرد.


وی اذعان کرد: پیداست که هیچ برنامه ای بدون رعایت اقتصاد و میانه روی به سامان نمی رسد، سلامت تن و روان به میانه روی وابسته است، سلامت حکومت و دولت و جامعه نیز به میانه روی است.


آیت الله بهشتی تاکید کرد: بالاتر از سلامت حکومت و جامعه، سلامت نظام افرینش، به میانه روی وابسته است، اگر گرما و سرما و بارندگی و خشکی زمین از حد بگذرد، هیچ کس روی خوشی نمی بیند، اگر توالد و تناسل و تکثیر نسل نباتات، حیوانات و انسان ها از حد تعادل خارج شود، باید فاتحه حیات در روی کره زمین خوانده شود.

کد خبر 541975

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha