تحقق اقتصادی مقاومتی با احداث كارخانه فولاد كاوه جنوب

خبرگزاری شبستان:مجتمع كاوه جنوب كیش در حال توسعه است و به گفته عضو هیات امنای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، احداث كارخانه تولید فولاد اسفنجی به روش احیاری مستقیم كاوه جنوب كیش در دوران تحریم نمونه تحقق اقتصاد مقاومتی است.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: طرح مجتمع فولاد کاوه جنوب، شامل کارخانه آهنسازی، کارخانه فولادسازی و سایر تأسیسات صنعتی و غیرصنعتی مورد نیاز مرتبط، که در منطقه ویژه اقتصادی صنایع معدنی و فلزی خلیج فارس (بندرعباس) در حال احداث می باشد، یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی در حوزه صنایع مادر بوده که از سال ۱۳۸۶ با سرمایه گذاری مشترک شرکت گسترش صنایع معدنی پارس، شرکت مادر تخصصی مالی و سرمایه گذاری سینا، شرکت تکنولوژی معادن و فلزات، بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی و شرکت انرژی گستر سینا در زمینی به مساحت ۰۰۰/۶۰۰ متر مربع وارد فاز اجرایی گردیده است.

 

کارخانه آهنسازی (واحد احیای مستقیم) به منظور تولید آهن اسفنجی از ماده اولیه گندله سنگ آهن به روش احیای مستقیم (تولید گازهای احیایی از شکست گاز طبیعی وعبور آنها از گندله سنگ آهن – MIDREX) مورد استفاده قرار خواهد گرفت و شامل دو مدول می باشد: ظرفیت هر مدول برابر با ۰۰۰ر۹۲۸ تن در سال و در مجموع ظرفیت تولید کل دو مدول برابر با ۰۰۰ر۸۵۶ر۱ تن آهن اسفنجی در سال می‌باشد. ظرفیت هر مدول بر اساس درجه خلوص ۹۲ درصد آهن اسفنجی برای ۱۱۶ تن در هر ساعت محاسبه شده است.

 

بنابراین گزارش، در فاز اول کارخانه فولادسازی محصول واحدهای احیای مستقیم به همراه آهن قراضه به عنوان شارژ فلزی جهت کوره قوس الکتریکی به مصرف میرسد و به عنوان یک محصول میانی تلقی می شود. تولید مذاب در کوره قوس الکتریکی، به ظرفیت تقریبی ۱۷۰ تن مذاب و تصفیه مذاب درکوره پاتیلی انجام شده و سپس در ایستگاه ریختهگری پیوسته، شمش بیلت به میزان ۰۰۰ر۲۰۰ر۱تن در سال تولید می شود. این کارخانه باتوجه به ظرفیت پیش بینی شده با یک کوره قوس الکتریکی، در کشور منحصر به فرد می باشد.

 

بنابراین گزارش، این مجتمع در حال توسعه است و به گفته عضو هیات امنای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی، احداث كارخانه تولید فولاد اسفنجی به روش احیاری مستقیم كاوه جنوب كیش در دوران تحریم نمونه تحقق اقتصاد مقاومتی است.  روابط عمومی بنیاد مستضعفان به نقل از یحیی ال اسحاق، عضو هیات امنای بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی نوشته است: "مهمترین ویژگی احداث كارخانه فولادسازی كاوه جنوب كیش در این است كه این كارخانه در زمان تحریم آغاز و در زمان تحریم نیز به بهره برداری رسید و این نشان از عزم راسخ دست اندركاران این مجتمع برای تحقق رهبر معظم انقلاب داشته است."

 

این گزارش می افزاید: روابط عمومی بنیاد مستضعفان در ادامه به نقل ازعلی دهاقین، مدیرعامل شركت فولاد كاوه جنوب كیش نوشته است: "دو مدل كارخانه تولید آهن اسفنجی به روش احیای مستقیم درسال های گذشته به ظرفیت تجمیعی یك میلیون و 900 هزار تن درسال نیز راه اندازی شد. فاز نخست فولادسازی شركت در بهمن 94 به بهره برداری رسید و در كوتاهترین زمان ممكن توانست به 65 درصد ظرفیت بعد از دو ماه برسد و در همین مدت نیز با رسیدن به كیفت مطلوب بازارهای جهانی نخستین محموله شمش این شركت با حجم 20 هزار تن نیز صادر شده است. با توجه به چشم اندازی كه در بنیاد و كاوه پارس برای سال 95 ترسیم شده است. برنامه­ریزی برای 250 میلیون دلارصادرات درسالجاری هدفگذاری شده كه امید داریم با حمایت محمد سعیدی كیا و رئیس بنیاد وهمت كاركنان جوان و تلاشگر این مجموعه این مهم در سال جاری محقق شود."

 

یادآور می شود: بنیاد مستضعفان در سال 1391 شركت فولاد كاوه جنوب كیش را به منظور ایجاد رقابت در جمع سه تولیدكننده برتر فولاد كشور با بكارگیری فن آوری روز دنیا و با انگیزه تولید مستمر و پایدار ایجاد كرد. تكمیل زنجیره تولید فولاد از معدن تا مقاطع مختلف مصرف، ایجاد واحدهای جانبی، پایین دستی و بالادستی در دستور كار این شركت فولادسازی در جنوب كشوراست.

 

کد خبر 541956

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha