حجت الاسلام روح الله گلزاری، پژوهشگر دینی در گفت و گو با خبرنگار اجتماعی شبستان در خصوص عفاف و حجاب در جامعه گفت: مسئله حجاب در جامعه ما قبل از هر چیزی نیازمند به تبیین و توضیح برای همه مردم و زنان جامعه دارد البته یک اشتباهی که در بین بسیاری از مردم وجود دارد این است که فکر می کنند حجاب برای خانم هاست در صورتی که ما احکام فراوانی در رابطه با حجاب مردان داریم اما احکام حجاب در رابطه با خانم ها بیشتر از احکام حجاب در مورد آقایان است.
وی با اشاره به مسایل مربوط به پوشش مردان در دین مبین اسلام بیان کرد: دین مبین اسلام می فرماید مردان اجازه ندارنداز انگشتر و زیورآلات طلا استفاده کنند این یک پوشش و حکم در رابطه با مردان است. همچنین اسلام در خصوص داشتن محاسن و تراشیدن صورت مردان نیز احکامی دارد که اینها جزو حجاب مردان محسوب می شوند. همچنین در خصوص نوع پوشش مردان نیز احکامی دارد ،به نظر شما آیا مرد اجازه دارد هر مدل لباسی بپوشد؟ آیا مرد اجازه دارد لباسی را بپوشد که آنقدر کوتاه باشد که در زمان نشستن و بلند شدن بدنش نمایان باشد؟ اینها مواردی است که امروزه در جامعه می بینیم.بنابراین یک اشتباهی که در بسیاری از اذهان وجود دارد این است که تصور می کنند مسئله حجاب فقط در مورد زن ها است و این یک مسئله می باشد.
این پژوهشگر دینی افزود: مطلب بعدی در رابطه با مسئله حجاب این است که اعتقاد قوی و راسخ دارم که مسئله حجاب در کشور ما از 100 به اندازه 20 فرهنگ سازی شده است، واقعیت این است اگر ما مضرات بسیاری از غذاها و داروها را قبل از مصرف به مردم گوشزد کنیم به عبارت ساده تر و دقیق تر فرهنگ سازی کنیم ،بسیاری از مشکلات ما حل می شود .چرا یک خانمی بعد از مدتی که در دانشگاه حضور پیدا می کند چادرش را از سرش برمی دارد، چرا باید افراد در یک فضایی قرار بگیرند که نسبت به حجاب شان تغییراتی ایجاد شود؟ دلیلش این است که نمی دانند آن کاری که می کنند برای چیست، نمی دانند هدفش از این کار چیست، نمی دانند این کار چه فواید و محاسنی برایش دارد.
حجت الاسلام گلزاری با بیان اینکه یک مساله این است که در طول این سالها نسبت به مسئله حجاب سلیقه ای عمل شده است، تصریح کرد: در بسیاری از جاها شما می بینید به صورت موردی و مقطعی با مساله حجاب به صورت ضربتی و کلاشینکفی برخورد می کنند ماشین هایی را در خیابان ها قرار می دهند و با خانم های بدحجاب و بدپوشش برخورد می کنند. آیا با این برخوردها مشکل بدحجابی حل می شود؟ ایا واقعا مشکل بی حجابی در جامعه ما با بگیرو ببند حل می شود؟ یا اینکه ما باید ابتدا به فرهنگ سازی در این زمینه اهتمام ویژه ای داشته باشیم.
وی با بیان اینکه ما در رابطه با حجاب دو وظیفه اصلی داریم، خاطرنشان کرد: یک وظیفه مربوط به حکومت اسلامی و یک وظیفه مربوط به اشخاص می باشد. مثلا اگر ترک موتورسواری خانم چادری سوار است که ممکن است هر لحظه با باد شدید چادر یا لباس این خانم لای پرده موتور گیر کند مردم توی خیابان بوق می زنند و می گویند خانم چادرتان را جمع کنید چون ممکن است این چادر لای پرده موتور گیر کند و به زمین بخورد. در واقع آسیب آن را هم مردم هم راکب موتور و هم کسی که ترک راکب نشسته می فهمند لذا زن چادر خود را جمع کرده و تشکر می کند بنابراین اگر چادر یا لباس کسی اویزان شود تذکر می دهیم ولی اگر ببینیم کسی صاف به جهنم می رود دیگر بهش تذکر نمی دهیم اگر هم تذکر دهیم ممکن است مشکلی پیش بیاید به خاطر اینکه این مسایل را برای مردم خوب تبیین و فرهنگ سازی نکرده ایم.یکی از مسایل مهم جامعه ما این است که نه امر به معروف و نهی از منکر ما و نه مسئله حجابمان هیچ کدام فرهنگ سازی نشده اند.
وی تصریح کرد:در طول 37 سال انقلاب اسلامی ،سیاست در رابطه با مساله حجاب مدام تغییر کرده است، گاهی اوقات در دانشگاه ها و خیابان ها با مساله حجاب با شدت و حدت برخورد شده در واقع با عوض شدن دولت ها و مسئولان اجرایی کشور حتی نگاه به مسئله حجاب تغییر کرده است در صورتی که این یک مسئله دینی است.
این پژوهشگر دینی ادامه داد: یک وظیفه حکومت و یک وظیفه مردم دارند، این دو وظیفه باید همزمان و توام با هم پیش بروند، اگر تو خیابان ماشین بگذارید و بگویید زنان بدحجاب را سوار می کنید در صورتی که معیار بد حجابی و بی حجابی را نمی دانیم و حتی گاهی اوقات معیارها در زمینه حجاب سلیقه ای عمل می شوند. اگر مردم ببینند که با این مظاهر برخورد می شود ولی وقتی به ادارات تمام دولتی یا شبه دولتی مراجعه می کنند می بینند خانمی که پشت میز نشسته حجابش اصلا حجاب مناسبی نیست، به نظر شما مردم باید به این نحوه برخورد ما اعتماد کنند؟ خیر، نباید اعتماد کنند، بگویند یک بوم و دو هوا یا حتی در بعضی از موارد مانند انتخابات و راه پیمایی ها دیده شده است افرادی که مظهر بی حجابی در جامعه خوانده می شوند و یا در هنگام انتخابات در رسانه ملی نشان داده می شوند که آیا شما در پای صندوق های رای حاضر می شوید؟ می گویند بله حاضر می شوند، این یک دوگانگی است و این را مردم نخواهند پذیرفت.
وی با بیان اینکه مسئله حجاب یک مسئله دینی، اجتماعی و الهی است، گفت: مسئله بی حجابی آفات بسیار فراوانی را در جامعه دارد. اگر شما امروز می بینید از 4 ازدواج یکی منجر به طلاق می شود یکی از علت های اساسی آن مسئله حجاب است. حجاب فقط چادر یا روسری ای که زنان بر سر می اندازد، نیست؛ این اصلا معنای حجاب نیست بلکه یک قسمتی از حجاب است.
حجت الاسلام گلزاری گفت: ما حجاب پوششی و حجاب کلامی داریم که در جامعه فراموش شده است، آیات فراوانی در قرآن کریم داریم که می فرماید :خانم ها وقتی می خواهند با نامحرم صحبت کنند با عشوه صحبت نکنید آیا ما در رابطه با حجاب کلامی و شوخی بین زن و مرد برای مردم مطالبی را بیان کردیم اینها جزو مصادیق حجاب است که به آنها توجهی نمی کنیم.
وی تصریح کرد: گاهی اوقات در رسانه ملی ما دو تا مجری زن و مرد در حضور 80 میلیون نفر با یکدیگر بگوبخند و شوخی می کنند این با مسئله حجاب تضاد دارد، حجاب فقط این نیست که موهای سرتان را بپوشانید این یک قسمتی از حجاب است.مسئله نگاه مسئله حجاب است، مسئله گفتار مسئله حجاب است، مسئله پوشش و زینت و زیور مسئله حجاب است.
نظر شما