واکنش حدادعادل نسبت به سخنان غلامی‌جلیسه در مورد نویسندگان ایرانی

خبرگزاری شبستان: رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: سخن مدیرعامل خانه کتاب روی دیگری نیز دارد که اگر بخواهیم فکر تازه‌ای پیدا کنیم باید به فرنگی‌ها رجوع کنیم و من نمی‌دانم بر چه مبنایی این سخن زده شده است اما خود من چنین نظری ندارم.

به گزارش خبرنگار ادبیات شبستان، «غلامعلی حدادعادل» رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و نماینده مردم تهران صبح جمعه 17 اردیبهشت ماه در شهر آفتاب حضور یافت و ضمن بازدید از غرفه‌ها با مسئولان نمایشگاه کتاب گفت‌وگو کرد.

 

راه رسیدن به جامعه کتابخوان معلمان کتابخوان و شیوه آموزش صحیح می‌طلبد

وی همچنین در جمع خبرنگاران حاضر شد و به برخی سوالات آنها پاسخ داد. وی درباره نمایشگاه کتاب و مساله کتابخوانی و سرانه مطالعه در کشور، با اشاره به اینکه کتابخوانی از دوران مدرسه آغاز می شود، گفت: کتابخوانی یک تربیت و تربیت یک امر تدریجی است، از این رو کتابخوانی باید از دوران مدرسه شروع شود، چرا که اگر ملتی در دوره تحصیل عادت به کتابخوانی پیدا نکند در بزرگسال به سختی می‌تواند به آن عادت پیدا کند. راه اصلی رسیدن به یک جامعه کتابخوان این است که معلمان ما خودشان کتابخوان باشند و شیوه آموزش آنها طوری باشد که دانش‌آموزان تشویق به کتابخوانی شوند.

 

وی همچنین در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا حضور مدیران فرهنگی در نمایشگاه کتاب به منظور ترویج کتابخوانی لازم است، بیان کرد: مدیران کشور چون تصمیم گیرنده هستند هر چقدر با واقعیتی به نام کتاب آشنا شوند در تصمیمتشان تأثیر مثبتی خواهد داشت.

 

برای گسترش زبان فارسی در روسیه فعال هستیم

حدادعادل در پاسخ به سوال خبرنگاری که درباره برنامه های بنیاد سعدی با توجه به حضور روسیه به عنوان مهمان ویژه در نمایشگاه کتاب پرسید، توضیح داد: ما برای گسترش زبان فارسی در روسیه فعال هستیم و رایزنی فرهنگی ایران در این کشور برنامه های ویژه ای برای آموزش و گسترش زبان فارسی دارد. چند ماه پیش که برای بازدید به روسیه رفته بودم به من خبر دادند که روسیه مهمان ویژه نمایشگاه امسال است. یکی از همکاری های خوب ما با روسیه آموزش زبان فارسی است و امروز من قصد دارم از فعالیت های روسیه در نمایشگاه بازدید کنم.

 

اگر بخواهیم فکر تازه‌ای پیدا کنیم باید به فرنگی‌ها رجوع کنیم!

در ادامه در پاسخ به سوالی در مورد اظهارات مدیرعامل خانه کتاب در ارتباط با اینکه نویسنده‌های داخلی حرف جدیدی برای مخاطبان ندارند، گفت:‌ هر کسی آزاد است که اظهارنظر کند و حتما وی همه کتاب‌های نویسندگان ایرانی را خوانده‌ است که این طور اظهارنظر کرده، ولی چون شخصاً همه کتاب‌های نویسندگان ایرانی را نخواندم نمی‌توانم در این زمینه اظهارنظر کنم. چطور ممکن است که درهای رحمت الهی بسته شده باشد و دیگر فکر تازه‌ای به ذهن ملت ایران نرسد.

 

رئیس بنیاد سعدی در پایان خاطرنشان کرد: این حرف روی دیگری نیز دارد که اگر بخواهیم فکر تازه‌ای پیدا کنیم باید به فرنگی‌ها رجوع کنیم و من نمی‌دانم بر چه مبنایی این سخن زده شده است اما خود من چنین نظری ندارم.

کد خبر 541664

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha