به گزارش خبرنگار سینمایی شبستان، مراسم رونمایی از فیلم سینمایی «دونده زمین» به کارگردانی کمال تبریزی و تهیه کنندگی علیرضا شجاع نوری شامگاه چهارشنبه 15 اردیبهشت ماه با حضور جمع کثیری از هنرمندان در سینما فرهنگ برگزار شد.
در این مراسم علاوه بر کمال تبریزی و علیرضا شجاع نوری «کارگردان و تهیه کننده فیلم»، رضا میرکریمی، دکتر اکبر عالمی، حبیب رضایی، تهمینه میلانی، محمد نیک بین، مهدی پاکدل، بهنوش طباطبایی، خسرو احمدی و ... حضور داشتند.
علیرضا شجاع نوری تهیه کننده این فیلم، اجرای این رماسم را بر عهده داشت. وی فیلم «دونده زمین» را تجربه دلنشینی توصیف کرد که با نوعی از جنون همراه است و گفت: حالا فیلم را که ببینید متوجه خواهید شد که عقل سلیم سراغ همچون سوژهای نمیرود. اما حالا که فیلم را ساختهایم، راضی هستم و از حضور همگی تشکر میکنم.
وی درباره شخصیت اصلی فیلم «کامپه» خاطرنشان کرد: در 10 روز فیلمبرداری با حضور شخصیت اصلی فیلم، کامپه کامل در اختیار ما نبود و طبق قانونی که برای خودش داشت و از یک مسافتی بیشتر سوار ماشین نمیشد و به قسم ماراتنی که داشت وفادار بود.
در ادامه کمال تبریزی در سخنانی با تشکر از حضور هنرمندان و مردم در این مراسم گفت: فیلم کاملا یک فیلم تجربی است و نحوه ساخت آن هم کاملا تجربی است چون متکی به حضور یک فرد بود. در واقع کمدینی ژاپنی به نام هازاما کامپه تصمیم میگیرد، دور دنیا با پای پیاده طی کرده و رکوردی ثبت کند.
وی با بیان اینکه زمان محدودی کامپه را در اختیار داشتیم، توضیح داد: قرار بود مدت محدودی هم در ایران باشد، در این فاصله تا به ایران برسد، با او تماس گرفتیم. طبیعی بود او مشغول کارش باشد و دوندگی خودش را دنبال کند، پس فقط به ما 10 روز فرصت داد. در واقع ما ده روز او را داشتیم و باید مجموع پلانهای فیلم را طی همین ده روز میگرفتیم. فیلم از این زاویه کاملا تجربی بود که باید قصهمان را منطبق بر واقعه میکردیم.
تبریزی در ادامه به دیدگاه کامپه از ایران اشاره کرد و گفت: فضایی که کامپه از ایران میبیند، استنباط شخصی فیلمساز از فضایی است که ایرانیها در آن مقطع زمانی در آن به سر میبردند. چون فیلم را در دوره هشت ساله معروف ساختیم، روستایی که آقای کامپه واردش میشود، آدمهای آن روستا از نظر من شبیه آدمهایی هستند که در آن دوره هشت ساله میدیدیم و البته تغییراتی هم به وجود میآید و در پایان کورسوی امیدی ایجاد میشود کما اینکه الان هم در چنین نقطه امیدوارانهای هستیم.
حبیب رضایی نیز که به دعوت کمال تبریزی به همراه خسرو احمدی روی صحنه آمده بودند، درباره نقش خود در فیلم و فضای فیلم گفت: زمانهایی هست که در فیلمها هیچکاره هستم! در این کار جنونآمیز که در طول فقط ۳ هفته فیلمنامه نوشته شد، من هم یکی از مجنونها بودم. این فیلم باور ما از آن دوره تاریک هشت ساله است و باید حواسمان باشد که هر دوره تاریکی ممکن است برگردد و همیشه کسی نیست که بدود و روی ما تاثیری بگذارد.
خسرو احمدی نیز با یک شوخی گفت: بلد نیستم مثل حبیب رضایی و کمال تبریزی درباره دوران تاریک صحبت کنم اما خوشحالم همراه شما بعد از این همه سال دارم این فیلم را میبینم.
در این مراسم همچنین زهرا مصفا، عکاس فیلم با حضور روی صحنه از «علی وزینی» خبرنگار و عکاس سینمایی درگذشته یادی کرد.
فیلم سینمایی «دونده زمین» که قرار است در گروه «هنر و تجربه» به نمایش در آید، بیانگر داستانی واقعی در مورد هازاما کامپه هنرپیشه ژاپنی است که نذر کرد در سن ۶۰ سالگی دور دنیا را بدود. او پس از یک سال و اندی آمریکا و اروپا را دوید و در کشور ترکیه متوجه شد به سرطان لنفاوی مبتلا است. پس از آن با ارادهای استوار و با اعتقاد و ایمان بسیار به خداوند راه خود را ادامه داد و به ایران آمد و در نهایت پس از ۷۵۰ روز دوندگی، به ژاپن رسید.
در این فیلم سحر دولتشاهی، خسرو احمدی، ناهید مسلمی، حسین عابدینی، نیکی نصیریان، حنیف شهپرراد، ندا جبرئیلی، زهرا طاهریمنش و بازیگر ژاپنی هازاما کامپه به ایفای نقش پرداختهاند.
نظر شما