به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از سنندج، محمدرضا واعظ مهدوی، معاون امور آموزشی وفرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور امروز (15 اردیبهشت) در سی و دومین یادواره بزرگداشت مقام معلم و یازدهمین یادواره شهدای فرهنگی کردستان که در مجتمع فجر سنندج برگزار شد، اظهار کرد: تعلیم و تربیت حرفه انبیا و رسالت پیامبران نیز تعلیم و تزکیه بوده است.
وی با بیان اینکه نظام آموزش و پرورش به شکل نوین 150 سال سابقه دارد، عنوان کرد: نظام آموزش و پرورش ما چه در شکل نوین و چه در گذشته تعلیم و تربیت را در صدر برنامه هایش داشته است و توانسته انسان های بزرگی را تحویل جامعه دهد.
معاون امور آموزشی وفرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور خطاب به معلمان گفت: هم بعد تربیت و هم بعد تعلیم در کارکرد معلمان وجود دارد و بایستی در کنار آموزش علوم، به تربیت اخلاقی دانش آموزان نیز بپردازید.
واعظ مهدوی، با اشاره به راهبردهای برنامه ششم توسعه اذعان کرد: راهبردهای برنامه ششم توسعه که از سیاست های کلی نظام و رهنمودهای رهبری نشات گرفته در بردارنده ارتقای مهارت های اجتماعی و ظرفیت سازی در مخاطبین رابه عنوان رسالت خود است.
وی ادامه داد: در نظام آموزشی برنامه ششم توسعه، آماده کردن دانش آموزان برای زندگی، آموختن مهارت و مفاهیم زندگی در کنار دانش و علم و محفوظات به صورت پررنگ تر قرار داده شده و بر آن تاکید شده است.
معاون امور آموزشی وفرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تاکید کرد: انگیزه پیامبر (صلی الله علیه و آله و سلم) به کمال رساندن اخلاق در انسان ها بود و بر همین اساس نظام آموزشی موفق است که علم را با اخلاق ترکیب کند.
واعظ مهدوی، خواستار عجین شدن دانش و مهارت با اخلاق در نظام آموزشی شد و بیان کرد: برای رسیدن به این مطلوب بایستی مهارت آموزی را در کنار دانش و آموختن در دستور کار نظام آموزش و پرورش قرار دهیم.
وی مهارت های همچون مهارت های اجتماعی، تاب آوری، مهارت نه گفتن به خلاف کاری، تعامل و مدیریت عواطف، سلوک اجتماعی و اخلاق مداری را از جمله مهارت های زندگی برشمرد که باید از آوان کودکی به دانش آموزان آموخته شود.
معاون امور آموزشی و فرهنگی سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور همچنین خاطر نشان کرد: در تاریخ هر کشوری اگر نظام آموزش و پرورش و تعلیم و تربیت قوی، گسترده و عمیق باشد آن کشور می تواند به پیشرفت و توسعه دست پیدا کند.
واعظ مهدوی، با بیان اینکه ایران اسلامی همواره مهد فرهنگ و اخلاق بوده است، افزود: نظام تعلیم و تربیت ما همواره بر فضلیت ها متکی بوده است و عمل و اخلاق و مهارت های زندگی بر آموزش و پرورش متمرکز بوده و امیدواریم امروز هم ضمن موفقیت در تعلیم و تربیت تزکیه و رشد فضلیت ها را در دستور کار قرار دهیم.
وی به ابعاد فرهنگی حول محور آموزش و پرورش اشاره و اظهار داشت: فرهنگ کار و تلاش، فرهنگ تولید، فرهنگ جایگزین کردم من به جای ما، فرهنگ صرفه جویی، فرهنگ مالیات و فرهنگ هویت و افتخار به ریشه به عنوان 6 بعد فرهنگی در برنامه ششم توسعه محور نظام آموزش و پرورش قرار گرفته است که بایستی توسط نظام آموزش و پرورش عملیاتی شود.
نظر شما