معلمم شعرهایم را تصحیح می کرد

خبرگزاری شبستان: یک شاعر گفت: تصورش را نمی کردم که دکتر یاحقی به سوالات من که دانش آموزی ۱۵ ساله بودم به طور دقیق در قالب نامه پاسخ دهد.

انسیه موسویان، از شاعران کشورمان به مناسبت هفته معلم با بیان اینکه من در دوران تحصیلم دو معلم اثرگذار داشتم، به خبرنگار شبستان گفت: دو معلم در سرنوشت و راهی که انتخاب کردم، بسیار نقش داشتند. خانم ناهید اسدی صمدی در دوره راهنمایی معلم ادبیات ما بودند، یک روز به کلاس آمدند و در مورد شعر نیمایی صحبت کردند.

 

موسویان ادامه داد: در کتاب های درسی ما بحثی از شعر نو و نیمایی نبود. خانم اسدی صمدی شعر معروف "کوچه" فریدون مشیری را خواندند و نام شاعرانی همچون نیما یوشیج، سهراب سپهری و فریدون مشیری را بردند. از آن روز جرقه ای در ذهنم زده شد که به سراغ آثار آن شاعران بروم.

 

وی تصریح کرد: جلسه بعد خانم اسدی صمدی به ما گفتند: چه کسی می تواند از ذهن خودش شعر بگوید. کسی چیزی نگفت. من به فکر فرو رفتم و وقتی به خانه برگشتم، شعری در مورد فصل بهار سرودم و فردای آن روز به معلمم نشان دادم. ایشان بسیار مرا تشویق کرد. از آن به بعد 15 دقیقه آخر کلاس های ادبیات مراسم صدا می کردند، اشعارم را تصحیح می کردند و برایم کتاب می آورد. ایشان بسیار مرا تشویق کردند و کمک های زیادی به من کردند.

 

این شاعر با آرزوی سلامتی برای معلم ادبیات خود بیان کرد: در حال حاضر نمی دانم که خانم اسدی صمدی کجا هستند. نمی دانم کارهای مرا دیده اند یا نه. همیشه دوست داشتند آثار چاپ شده مرا ببینند. متاسفانه من سال آخر دبیرستان ارتباطم با ایشان قطع شد. امیدوارم هر جا که هستند، سلامت باشند. خیلی دوست دارم نظر ایشان را در مورد کتاب هایم بدانم.

 

موسویان با اشاره به تاثیرگذاری دکتر یاحقی در سرنوشتش عنوان کرد: در دوره دبیرستان کتاب های ادبیات ما برای اولین بار تغییر کرده بود. تاریخ ادبیات را دکتر محمدجعفر یاحقی تدوین کرده بودند و در مقدمه نوشته بودند: این کتاب تازه تالیف شده و خوانندگان می توانند پیشنهادات خود را  به آدرس دانشگاه فردوسی پست کنند.

 

وی یادآور شد: من کتاب تاریخ ادبیات را تا آخر خواندم و سوالاتی برایم ایجاد شد. سوالاتی در مورد شعرهای سهراب، خیام و برخی دیگر از شاعران داشتم. این سوالات را در قالب نامه ای نوشتم و پست کردم.

 

این شاعر خاطرنشان کرد: اصلا فکرش را نمی کردم که استاد یاحقی با آن مرتبه ای که داشتند و با کلی مشغله، نامه یک دانش آموز 15-16 ساله را بخوانند. بعد از مدتی نامه ای با دست خط دکتر یاحقی به دستم رسید که در آن به تک تک سوالاتم جواب داده بودند.

 

موسویان اظهار داشت: دکتر یاحقی دختری داشتند که در نوجوانی در تصادف فوت کرده است. در جواب نامه من نوشته بودند: بچه های باذوق مثل شما مرا امیدوار می کنند و باعث می شوند جای خالی دخترم نیلوفر را کمتر حس کنم.

 

وی عنوان کرد: ارتباط مکاتبه من و دکتر یاحقی شکل گرفت. ایشان از من دعوت کرد که سر کلاس هایشان در دانشگاه بروم. من برای دانشگاه رشته ادبیات را انتخاب کرده ام و در همان دانشگاه یعنی دانشگاه فردوسی قبول شدم.

 

این شاعر با بیان اینکه هنوز نامه های دکتر یاحقی را دارم، اظهار داشت:دکتر یاحقی جزو فردوسی شناسان مطرح کشور هستند. ایشان مدیر قطب علمی فردوسی شناسی در دانشگاه فردوسی مشهد هستند. من هنوز کتاب هایم را برای دکتر یاحقی می فرستم و ایشان با محبت همیشگی جواب مرا می دهند و ابراز لطف و محبت می کنند. می توانم بگویم یکی از کسانی که در زندگی من و سرنوشتم و انتخاب رشته ادبیات تاثیرگذار بود دکتر یاحقی است.

 

 

کد خبر 541371

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha