تکذیب دیدار رییس جمهور و رهبری با موضوع مینو خالقی/حقوق من و روحانی از هیئت علمی است

خبرگزاری شبستان: سخنگوی دولت با تکذیب خبر منتشر شده مبنی بر احتمال تغییر تعدادی از وزرای کابینه گفت: اعضای کابینه با قدرت به کارشان ادامه می دهند.

به گزارش خبرنگار دولت خبرگزاری شبستان، محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست خود با حضور خبرنگاران درخصوص اقدامات دولت در 33 ماه گذشته گفت: از روز ابتدایی که دولت یازدهم بر سر کار آمد شرایط سخت اقتصادی و دیگر مسایل به دلیل وجود تحریمها بود و قانونی در حال تصویب بود که براساس ان صادرات نفت ایران به صفر می رسید اما دولت یازدهم توانست در طول مدتی که از زمان کار این دولت می گذرد به اقداماتی درخصوص لغو تحریمها و کاهش نرخ تورم و افزایش نرخ رشد اقتصادی برسد.

 

نوبخت در ادامه اعلام کرد: 16 هیئت تجاری در طول مدت سه ماه اجرای برجام به ایران سفر کرده‌اند که 8 رئیس جمهور 5 نخست وزیر و 14 وزیر خارجه 3 رئیس مجلس در طول این مدت به ایران امده اند و ما توانسته ایم با 12 بانک و موسسه مالی جهانی برای استفاده از 73 میلیارد دلار خطوط اعتباری مذاکره کنیم.

 

وی گفت: براساس آمار رسمی بعد از برجام برای 41 پروژه سه میلیارد و 418 میلیون دلار مجوز سرمایه گذاری صادر شده که این پروژه ها در 14 استان در حال اجرایی شدن است.

 

وی تاکید کرد: سفر مقامات بلندپایه خارجی به ایران در طول این مدت نشاندهنده لغو تحریمهای سیاسی بود.

 

وی به موفقیت ایران در برجام اشاره کرد و گفت: طرف مقابل یعنی امریکا از برجام سودی نبرده زیرا اگر این یک امر موفقیت امیز برای امریکا بود کاندیداهای ریاست جمهوری این کشور اعلام می کردند که این امر را ادامه خواهند داد و نمی گفتند که ان را پاره می کنیم.

 

معاون رئیس جمهور تصریح کرد: برخی ها در ایران در سطحی قرار می گیرند که تندروهای امریکایی قرار می گیرند و باید از برجام به اندازه برجام توقع داشته باشیم.

 

وی اعلام کرد: در اینده نزدیک گروه خارجی قرار است به ایران بیاید و واحدهای تولید راکد شده را راه اندازی کند و همچنین دولت از مردم به دلیل شرایط سخت اقتصادی عذرخواهی می کند و اعلام می کند که تلاش دارد در سال اقدام و عمل نتایج برجام را به مردم نشان دهد.

 

سخنگوی دولت درپاسخ به اینكه در اختلاف حقوقی نسبت به ارائه اعتبارنامه منتخب اصفهان میان وزارت كشور و شورای نگهبان و نظر دولت نسبت به این موضوع چیست، گفت: دولت معتقد است و مستندات قانونی دارد كه بررسی اعتبارنامه منتخبین مجلس باید توسط منتخبین مجلس دهم اظهار نظر شود .

نوبخت افزود: بنده در سال 1367 كه نماینده مجلس بودم چنین موردی نسبت به یكی از منتخبین وجود داشت و رای مجلس نیز رای بر تایید اعتبارنامه فرد بود. بنابراین در اینگونه موارد وقتی منتخبی رای آورد تایید اعتبارنامه آن به مجلس واسپاری می شود و رییس جمهوری نیز بر این موضوع تاكید داشتند.

نوبخت در واکنش به خبری در خصوص دیدار رهبری و رئیس جمهوری در مورد وضعیت مینو خالقی اظهار کرد: همواره دیدارهایی میان رئیس جمهور و رهبری انجام می‌گیرد ولی من اطلاع ندارم که با این موضوع هم دیدار انجام شود.

وی در پاسخ به اینكه گفته می شود تغییراتی در كابینه دولت یازدهم صورت خواهد گرفت، اظهارداشت: همیشه بعد از تغییرات در فضای سیاسی كشور از جمله مجلس شورای اسلامی از این دست پیشگویی ها مطرح می شود ولی اعضای كابینه با قدرت كار خود را انجام می دهند و برای سال پایانی جمع بندی های خود را بطور مناسب شكل می دهند .

 

سخنگوی دولت در پاسخ به نقش بانكها در اقتصاد مقاومتی گفت: در حال حاضر بانكها با دو مشكل عدم كفایت سرمایه و مطالبات مواجه هستند كه در خصوص سرمایه بانكها این مسئله متناسب با نیازها و تقاضاهایی كه در زمینه تسهیلات صورت می گیرد نیست .

نوبخت افزود: در زمینه مطالبات بانكها نیز این مطالبات از دولت و شركتهای دولتی و برخی افرادی است كه تسهیلات دریافت كرده وبازنگردانده اند كه هر دو این عوامل باعث شده بانكها نتوانند تسهیلات لازم را در چارچوب اقتصاد مقاومتی ارائه و عملیاتی كنند .

وی تصریح كرد: رشد فزاینده تولید نیازمند سرمایه گذاری است كه بخشی توسط تسهیلات صورت می گیرد و دولت برای هر دو این موضوعات برنامه ریزی كرده است. در سال 95 سرمایه بانكها افزایش خواهد یافت و در زمینه مطالبات بانكها مقرر گردید برای دوسال اینده از طریق انتشار اوراق مالی بدهی خود را به بانكها پرداخت كند .

سخنگوی دولت با بیان اینكه مجلس شورای اسلامی تبصره مربوط به این موضوع را حذف كرد ، اظهارداشت: به دنبال آن هستیم تا در مجلس دهم آن ا احیاء كنیم و مطالبات نظام بانكی را نسبت به دولت صفر كنیم .

وی در پاسخ به سوال خبرنگاری درباره تغییر در هیأت دولت نیز گفت: همواره پس از تغییرات در فضای سیاسی کشور مثل تغییر در ترکیب مجلس اینگونه پیشگویی‌ها مطرح و حتی مصادیق آن هم بیان می‌شود. همه اعضای دولت به صورت جدی مشغول به کار هستند و خود را برای حسن ختام کار خود در سال پایانی دولت آماده می‌کنند.

 

وی در بخش دیگری از این نشست درباره ایرادات شورای نگهبان به بودجه مصوب مجلس، گفت: بیشتر ایرادات شورای نگهبان ابهام بوده و آنها خواستار رفع این ابهام هستند. اما مهمترین ایراد ما به بودجه مصوب مجلس نهم، حذف تبصره‌های 19 و 20 است که برای اصلاح نظام مالی و بانکی مفید بودند. هر چند ما این تبصره‌ها را از طریق سایر راه‌های قانونی دنبال می‌کنیم. ما همچنین درباره تبصره 14 نیز مخالفت خود را اعلام کردیم. ما انتظار داریم مجلس هم درآمدها را واقع‌بینانه در نظر بگیرد. به هر حال امیدواریم مجلس دهم به این موارد توجه کند، زیرا مجلسی که می‌خواهد اقتصاد مقاومتی را اجرا کند باید به تبصره‌های مورد نیاز آن هم توجه کافی داشته باشد.

 

نوبخت درباره کاهش ساعت اداری در ماه رمضان و کنترل قیمت اجناس نیز در این ماه گفت: هنوز برای کاهش ساعت کاری جمع‌بندی نکرده‌ایم و تلاش زیادی هم می‌کنیم تا اجازه ندهیم قیمت‌ها بی‌جهت افزایش پیدا کند و با گرانفروشی هم مقابله می‌کنیم.

 

سخنگوی دولت درباره اقدامات دولت یازدهم برای استیفای دو میلیارد دلار از آمریکا، تصریح کرد: با دستور رئیس جمهور هیأتی مأمور شدند تا هم حقوق ملت ایران را استیفا کنند و هم از سایر اموال ایران در خارج از کشور صیانت کنند. در این بین عده‌ای می‌توانستند تصمیمات درست‌تری بگیرند تا این مشکل درست نشود. البته ما نمی‌خواهیم وارد این موضوع شویم و باید مقامات مربوطه آن را دنبال کنند. تمام همت ما این است که حقوق خود را استیفا کنیم.

 

نوبخت همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا دولت نظر خاصی درباره ریاست مجلس دهم دارد، تصریح کرد: این تحلیل‌ها گمانه‌زنی غیرواقعی است، زیرا باید در این خصوص نمایندگان مجلس نظر دهند. ما نظری نداریم که خواسته باشیم آن را بر نمایندگان تحمیل کنیم. ما به استقلال قوه قضائیه و آزادی نمایندگان معتقدیم.

 

سخنگوی دولت همچنین در پاسخ سوالی درباره آخرین اقدامات دولت در اجرای اقتصاد مقاومتی، خاطرنشان کرد: حدود 100 پروژه برای سال 95 نهایی کرده‌ایم و دستگاه‌هایی که باید این پروژه‌ها را اجرایی کنند را هم مشخص کرده‌ایم. دستگاه‌ها باید گزارش عملکرد خود را در ستاد اقتصاد مقاومتی ارائه کنند.

 

در ادامه این نشست، خبرنگاری درباره آخرین اقدامات دولت برای اصلاح نظام بانکی پرسشی را مطرح کرد که نوبخت در پاسخ خاطرنشان کرد: نظام بانکی ما از مشکل عدم کفایت سرمایه و معوقات بانکی رنج می‌برد و ما تلاش می‌کنیم که سرمایه بانک‌ها را افزایش داده و حداقل معوقات دولت به بانک‌ها را پرداخت کنیم.

 

نوبخت با اشاره به اینکه بانک‌ها صورت وضعیت خوبی ندارند،‌ تصریح کرد: بانک‌های خارجی دقت می‌کنند که وضعیت صورت مالی بانک‌های ما چگونه است. اقدامات ما در راستای اصلاح صورت وضعیت بانک‌ها انجام می‌شود و مصمم‌ هستیم در سال 95 ساختار بانک‌های کشور را اصلاح کنیم. ما همچنین دنبال یکسان‌سازی نرخ ارز هم هستیم.

 

سخنگوی دولت درباره زمان افزایش حقوق کارمندان و بازنشستگان نیز یادآورشد: ما منتظر ابلاغ بودجه هستیم تا افزایش حقوق کارمندان دولت را بر اساس نرخ 12 درصد اعمال کنیم. در مورد حقوق بازنشستگان هم همین وضعیت را داریم و منتظر ابلاغ بودجه هستیم و محاسبات ما هم از اول فروردین 95 اعمال می‌شود. البته بازنشستگانی که کمتر از یک و نیم میلیون تومان حقوق می‌گیرند حقوق‌شان بیشتر افزایش خواهد یافت.

 

در ادامه خبرنگاری درباره ادعای برخی در خصوص دخالت دولت در انتخابات سوالی پرسید که نوبخت در پاسخ گفت: این ادعاها مطرح شده است، اما من توصیه می‌کنم هر کسی ادعایی دارد که مستند است آن را حتماً مطرح کند. با این وجود کسانی که در رسانه‌ها شبهه‌افکنی می‌کنند باید در صداقت آنها شک کرد. اگر لازم باشد معاونت حقوقی ریاست جمهوری هم پیگیر این ادعاهای بدون مدرک خواهد بود.

 

وی درباره ترکیب مجلس دهم و تعامل دولت با این مجلس نیز خاطرنشان کرد: اکنون فراکسیون اکثریت در مجلس شکل گرفته است؛ البته ما نظری درباره اکثریت یا اقلیت مجلس نداریم و تردید نداریم می‌توانیم بهتر از مجلس نهم با این مجلس تعامل کنیم.

 

سخنگوی دولت درباره نحوه پرداخت بدهی دولت به تأمین اجتماعی، اظهار کرد: ما قبول نداریم که یک کارخانه را که سودآور نیست به طلبکار خود بفروشیم و اینگونه بدهی خودرا بپردازیم. ما معتقدیم باید واحدها را فعال کرده و وقتی آنها سودآور شدند، آنها را به عنوان بدهی خود واگذار کنیم. البته بسیاری از این بدهی‌ها به دولت مرتبط نمی‌شود.

 

نوبخت در پاسخ به این پرسش که کدام یک از اعضای هیأت دولت 35 میلیون تومان در ماه حقوق می‌گیرد، افزود: من درباره حقوق اطلاعی ندارم، اما من و رئیس جمهور حقوق خود را از طریق هیأت علمی دریافت می‌کنیم.

 

وی نسبت به ایجاد برج کشور کره جنوبی در تهران برای فروش محصولات این کشور اظهار بی‌اطلاعی کرد.

 

نوبخت همچنین درباره اعطای تابعیت ایرانی به شهدای غیرایرانی نیز گفت: تاکنون چیزی به ما ابلاغ نشده و من هم از رسانه‌ها مطلع شدم.

 

سخنگوی دولت همچنین درباره سخنان رهبر انقلاب در خصوص نظام آموزش و پرورش، تصریح کرد: آموزش و پرورش حتماً باید مسائل مدنظر رهبری را پیگیری کند.

 

وی در بخش دیگری از این نشست درباره اظهارات عراقچی در خصوص زمان خرید اوراق قرضه آمریکایی، خاطرنشان کرد: این اوراق در یک دوره‌ای از سال 2003 تا 2008 خریداری شده است. کارگروهی اکنون مشخص شده و در این رابطه گزارشی را تهیه می‌کند که هر وقت این گزارش تکمیل شد ما نتایج آن را به اطلاع مردم می‌رسانیم. ما دنبال استیفای حقوق خود هستیم و دنبال بحث‌های داخلی آن نیستیم.

 

خبرنگاری در ادامه این نشست از سخنگوی دولت پرسید که آیا دولت می‌تواند برنامه ششم توسعه را از مجلس پس بگیرد تا مانع تصویب شتابزده آن در مجلس نهم شود که نوبخت در پاسخ گفت: اخباری هم به ما رسیده که برنامه ششم در مدت زمان کوتاهی در مجلس نهم مطرح شده و جهت‌گیری آن هم مخالف با آنچه دولت مدنظر دارد، است. البته ما هنوز آن را ندیده‌ایم ولی طبق آیین‌نامه داخلی مجلس اگر کلیات برنامه تصویب نشده باشد می‌توانیم تقاضای استرداد آن را داشته باشیم ولی اگر کلیات آن تصویب شده باشد باید استرداد آن از طریق رأی‌گیری در مجلس انجام شود.

 

نوبخت همچنین گفت: جبران خسارات رسیده به کشاورزان از طریق صندوق‌های بیمه و کمک مستقیم دولت انجام می‌شود.

 

وی در ادامه در مورد ممنوعیت ورود خودروهای آمریکایی به کشور، تصریح کرد: ما خود را مقید به حمایت از تولید داخلی می‌دانیم و محدودیت ورود این خودروها را از طریق عدم ثبت سفارش آنها انجام می‌دهیم.

 

کد خبر 541003

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha