به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، محمد جواد کبیر عصر امروز (13 اردیبهشت) در نشست خبری با اصحاب رسانه استان اظهار کرد: از آغاز دولت یازدهم بزرگترین مداخله نظام در حوزه اجتماعی به عنوان طرح تحول نظام سلامت رقم خورد و شاید ابعاد این برنامه بگونه ای است که به لحاظ دسترسی و بهره مندی و برخورداری می تواند یک الگوی مناسب برای احترام به حقوق شهروندی و بازگشت سرمایه اجتماعی باشد.
وی با بیان اینکه نظام بیمه در حوزه سلامت یکی از مهمترین مولفه های است که میتواند کارکرد نظام سلامت را در موفقیت و یا عدم موفقیت آن اثرگذار باشد، افزود: اگر نظام سلامت بتواند بیمه کارآمد و اثربخش و با بهره وری بالا در خود تعریف کند قطعاً میتواند کارایی آن نظام را دوچندان کند.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به چهار محور در ماموریتهای سازمان داریم، گفت: حفاظت از مردم در برابر هزینه های سلامت، پوشش بیمه همگانی برای آحاد جمعیتی فاقد هر گونه بیمه، دسترسی یکسان و بهره مندی بر اساس نیاز برای بیمه شدگان و ایجاد فضای اطمینان و تضمین در ارائه خدمات کمی و کیفی با استفاده از استراتژی خرید راهبری جزو این محورها هستند.
کبیر با بیان اینکه قلمرو بیمه در مداخلات نظام ارائه خدمات سلامت وسیع و قابل بررسی است، ادامه داد: تجمیع منابع یکی از مهمترین نکاتی است می تواند بیمه را به سمت کارکردهای اصلی آن ببرد.
وی بیان داشت: انباشت منابع باعث می شود ما در شرایط مناسب از قدرت اختیار و کارایی بیشتری برخوردار شویمتا بتوانیم درست تصمیم بگیریم و بر اساس آن از منابعی که در اختیار نظام سلامت است به خوبی صیانت کنیم.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه طرح تحول نظام سلامت اردیبهشت سال 93 در کشور کلید خورده است، تصریح کرد: بر اساس مصوبه مجلس شورای اسلامی 10 درصد منابع هدفمندی با مبلغ 4 هزار و 800 میلیارد تومان، یک درصد مالیات بر ارزش افزوده با مبلغ حدود 3 هزار میلیارد تومان، 2هزار میلیارد تومان پول پزشک خانواده و حدود یک هزار و 900 میلیارد تومان پول تصادفات مجموع منابعی بوده که در حوزه نظام سلامت تامین اعتبار و در اختیار وزارت بهداشت و درمان قرار میگیرد.
کبیر با بیان اینکه در سال 93 با رشد 66 درصدی منابع صندوق بیمه سلامت توانستیم فضای فراهم کنیم که در اجرای طرح تحول نظام سلامت همسو و همراه با وزارت بهداشت حرکت کنیم، افزود: پس از گذشت 2 سال از اجرای طرح تحول نقاط مثبت و نفی خوبی می توانیم رصد کنیم.
به گفته وی نقاط مثبت طرح تحول نظام سلامت را کاهش پرداختی مردم در مراکز دولتی از 38 درصد به 10 درصد، افزایش رضایت مندی مردم و کاهش دغدغه مردم در خدمات بستری عنوان کرد.
مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران با طرح این سوال که آیا با توجه به منابع محدود دولت، بیمهها میتوانند روند اجرای طرح تحول نظام سلامت را ادامه دهند یا نه؟ اظهار کرد: برخی از اصلاح رفتارها که می بایست انجام میشد متاسفانه صورت نگرفته که نمونه آن عدم استفاده از راهنمایی بالینی و ضوابطی برای تبیین سیاستهای خدمات بالینی خدمات تحت پوشش بیمه در مراکز ارائه خدمت بود که در نتیجه هزینههای بدون چارچوب و تقاضاهای غیرضروری در مراکز ارائه خدمت افزایش یافت و موجب ایجاد تفاوت بین منابع و مصارف شد.
کبیر ادامه داد: ما در این طرح 700 سکونتگاه غیررسمی را شناسایی کردیم که در حاشیه شهرها زندگی میکنند و همچنین 91.7 درصد از آنها درآمد مالی کمتر از یک میلیون تومان و 75 درصد خانوارهای آنها کمتر از یک میلیون تومان درآمد دارند که این نشان میدهد هدفگذاری بیمه سلامت موفق بوده است.
وی با بیان اینکه تا امروز در طرح تحول نظام سلامت قریب به 100 درصد گروههای محروم و افراد نیازمند جامعه که تحت هیچ پوشش بیمه ای نبودند، تحت پوشش بیمه سلامت ایران قرار گرفتند، گفت: با این وضعیت حدود 11 میلیون نفر فاقد بیمه که اغلب آنها حاشیه نشین بودند زیر چتر حمایتی بیمه سلامت قرار گرفتند.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران با اشاره به اینکه 23 میلیون نفر جمعیت روستایی تحت پوشش این بیمه هستند، افزود: این دو جمعیت می تواند نقطه آغازی در جهت احیا و برقراری نظام ارجاع باشد.
کبیر عنوان کرد: یکی از مولفههای که در این مدت برای بیمه سلامت بشدت خود را نشان داد عدم تناسب بین منابع و مصارف است و اگر به گنج قارون وصل باشیم با این استراتژی منابع نمیتواند پایداری داشته باشد مگراینکه در رویه خود براساس رویکرد مقام رهبری در بحث «اقتصادی مقاومتی، اقدام و عمل» تجدیدنظر کنیم.
وی با تاکید بر اینکه در حوزه سلامت باید در حوزه کنترل تقاضا گام های اساسی برداشته شود، گفت: سازمان بیمه سلامت و وازرت بهداشت و درمان باید التزام لازم را نسبت به پیاده سازی نظام ارجاع و توسعه و تقویت نظام مراقبتهای اولیه سلامت با استفاده از برنامه پزشک خانواده اهتمام جدی داشته باشند.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران ادامه داد: در غیر این صورت بشدت آسیب خواهیم دید بر همین اساس هدفگذاری بیمه سلامت در سال 95 اجرایی کردن برنامه پزشک خانواده در شهرهای زیر ۱۰۰ هزار است.
کبیر تصریح کرد: با اجرای این مهم خدمات قبل بیمارستانی از طریق مراقبت های اولیه و پزشک خانواده توسعه مییابد تا هزینه کم و قدرت پاسخگویی زیاد و وسعت خدمت در دسترسی به سلامت افزایش خواهد یافت.
وی با بیان اینکه با این اجرایی این امر حدود می توان حدود 47 میلیون نفر را تحت پوشش خدمات اولیه و پزشک خانواده قرار داد، افزود: این مهم استراتژترین گام برای کنترل عرضه و تقاضا است و با توجه به منابع محدود کشور راهی نداریم جزء اینکه گامی های برداریم که از خدمات هزینه ساز و اتلاف منابع جلوگیری شود.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران گفت: هدف از سفر به استان خراسان جنوبی بررسی نقش و جایگاه بیمه دراقدامات نظام تحول سلامت، روند اجرای برنامه پزشک خانواده در استان، و میزان بدهی بیمه سلامت استان به موسسات طرف قرارداد و علوم پزشکی است.
کبیر با اشاره به استراتژی های بیمه سلامت در سال 95، تصریح کرد: بهره گیری از دولت برای صفر کردن بدهی سال 94 است که اگر این مهم محقق نشود به شدت با آسیب مواجه و نخواهیم توانست به تعهدات خود در برابر موسسات پاسخ دهیم.
به گفته وی سال جاری در راستای تناسب بین منابع و مصارف بیمه سلامت، تعرفهها به گونهای افزایش خواهد یافت که ابتدا بدهیهای سازمان به موسسات صفر شود و همچنین در ازای منابع افزایش تعرفه داشته باشیم.
مدیرعامل بیمه سلامت ایران از شناسایی از فعال کردن ابزارهای کنترل هزینه را در سطح استان ها در سال 95 خبر داد و افزود: در همین راستا 50 خدمت پرهزینه شناسایی شده و دستورالعملهای مداخله ای آن را در دستور کار قرار می دهیم.
کبیر با اشاره به اینکه بیمه سلامت در استان خراسان جنوبی 24 میلیارد تومان به موسسات و دانشگاه علوم پزشکی بدهکار است، ادامه داد: میزان بدهی بیمه سلامت در سطح کشور حدود 6 هزار و 500 میلیارد تومان است که اگر موسسات حدود 2 هزار و 200 میلیارد تومان طلب خود را به بیمه پرداخت کنند بدهی ما حدود 4 هزار و 400 تومان خواهد شد.
به گفته وی 526 هزار نفر از جمعیت استان خراسان جنوبی تحت پوشش بیمه سلامتاند که از این تعداد 380 هزار نفر روستایی هستند.
نظر شما