به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، مهدی بیکی، مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان، امروز (13 اردیبهشت) در دومین نشست شورای مشورتی خواهران دبیرخانه کانون های مساجد استان گفت: این نشست در راستای مشورت و تشکیل اتاق فکر و ارائه راهکار جهت فعالیت های بهتر واحد خواهران این دبیرخانه تشکیل شده است.
وی با اشاره به شیوه های گفتمان سازی فرهنگ عفاف و حجاب، افزود: حجاب جزو الزامات و واجبات دین اسلام است و طریقه اجرای آن باید فرهنگی باشد و از این طریق باید گفتمان سازی در جامعه ایجاد شود.
گفتمان در بحث فرهنگ کارساز است
بیکی با بیان اینکه گفتمان در بحث فرهنگ کارساز است، تصریح کرد: خواهران در کنار فعالیت های کانونی می توانند در بحث عفاف و حجاب موثر باشند.
وی یکی از بحث های گفتمان سازی را بحث های معرفتی دانست و اظهارداشت: اگر بتوان نشست های معرفتی همچون روضه خوانی زنانه را عمق داد، می توان فواید عفاف و حجاب را به مردم بیان کرد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان ادامه داد: بحث گفتمان سازی بیشتر حقیقت روشنگری است. در نشست ها باید دیالوگ ها دو طرفه باشد پرسش و پاسخ و نقد هم وجود داشته باتشد.
وی با اشاره به هجمه های فرهنگی دشمنان، گفت: زندگی های امروزی، کم فرزندی، نوع زندگی، مبلمان داخلی زندگی، معماری داخلی منازل، عدم ارتباطات فامیلی در حال تبدیل شدن و الگو گیری از زندگی غربی است و کم کم فرهنگ غربی زندگی ما و فرزندان مان نفوذ می کند.
بیکی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری در دیدار با اتحادیه دانشجویان مبنی بر اینکه باید الان شیوه هجومی را در حوزه فرهنگ در دستور کار قرار دهیم، افزود: ما باید فرهنگمان را تقویت و عرضه کنیم و بر فرهنگ غنی و عمیق و مثبت خود پافشاری کنیم تا بتوانیم این فرهنگ را به خارج از مرزها صادر کنیم.
وی خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر عظمت قرآن کریم به عنوان بزرگترین معجزه تمام اعصار و قرون در بین خانواده ها ناشناخته است و جهان اسلام از آن دور است.
اختلاف جهان اسلام به دلیل مهجوریت از قرآن است
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان اضافه کرد: اختلاف در جهان اسلام به دلیل مهجوریت از قرآن است.
وی تاکید کرد: خودمان باید مقدمات فهم قرآن را از خانواده، همسر و فرزندان خود فراهم کنیم.
بیکی با اشاره به برخورداری افراد از تقوا و بیان فضایل تقوا، گفت: کسانی که تقوا داشته باشند خداوند متعال به آنان فهم عطا می کند و در خصوص مکر دیگران نیز ایمن است.
وی افزود: با گسترش بحث تقوا در جامعه دینی، شاهد لذت بردن افراد از آثار آن خواهیم بود و آسیب های اجتماعی نیز کاهش می یابد.
مسئول دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان یادآور شد: اگر بانوان به بحث عفاف و حجاب اعتقاد داشته باشند، تاثیرات روحی و روانی آن را نیز در درازمدت خواهند دید.
گرمابخشی به نظام خانواده مهمترین جایگاه زن است
به گفته وی، اسلام حقوق زن را بسیار فراتر از حقوقی که ما در زندگی خانوادگی برای زن تصور می کنیم در نظر گرفته است و جایگاه زن را یک جایگاه ویژه قرار داده است که تربیت فرزند، گرمابخشی به نظام خانواده از مهمترین آنهاست.
بیکی با تاکید بر اینکه باید در بحث عفاف و حجاب جامعه اصلی هدف را کودکان و نوجوانان قرار دهیم، افزود: مستعدترین جامعه هدف، کودکان و نوجوانان هستند، زیرا ذهن و فکر آنان بکر و خالی از حواشی و تعلقات و شبهات است.
ربابه فرخیان، مشاور امور بانوان مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی گلستان نیز در ادامه گفتمان سازی فرهنگ عفاف و حجاب را بسیار مثبت ارزیابی کرد و گفت: در راستای ترویج بیشتر در این راستا می توان نسبت به تشکیل کانالهای تلگرامی اطلاع رسانی و پرسش و پاسخ در قالب کمپین با استفاده از اساتید مجرب اقدام کرد.
رابط خواهران کانون های مساجد باید مسلط به عفاف و حجاب باشد
صنم بیات، کارشناس امور خواهران دبیرخانه کانون های فرهنگی هنری مساجد گلستان نیز گفت: این جلسه دومین نشست شورای مشورتی خواهران است که به مشکلات و وضعیت موجود در سطح جامعه به خصوص بانوان می پردازد.
وی با اشاره به مسئله عفاف و حجاب، افزود: رابط خواهران کانون های مساجد باید خود مسلط به عفاف و حجاب باشد تا بتواند در محله و مسجد خود تاثیرگذار و حرفش در کانون مورد قبول واقع شود.
بیات تاکید کرد: باید گروه هدف گفتمان سازی عفاف و حجاب مشخص تر شود تا بتوان به درستی در این راستا گام برداشت.
نظر شما