موفقيت خروجي فرو بردن خشم است/ضرورت تهذیب نفس در انسان

خبرگزاری شبستان: امام جمعه نوشهر با تاکید بر ضرورت تهذیب نفس در انسان، موفقیت و کامیابی را مرهون و خروجي فرو بردن خشم و صبر دانست.

حجت الاسلام محمود مشایخ، امام جمعه نوشهر، امروز (13 اردیبهشت) در آستانه سالروز شهادت امام موسی کاظم(علیه السلام) به خبرنگار خبرگزاری شبستان در ساری درباره ضرورت فروبردن خشم و صبوری در کارها، گفت: موسی،نام امام هفتم و کاظم از القاب آن حضرت است که کظم غیض به معنای فروبردن خشم  در آن حضرت، مشهود بود.

 

وی افزود: فروبردن خشم و عصبانیت در تمام موارد خوب است چرا که از عوامل مهم موفقیت برای هر انسان به شمار می آید و نمونه آنها در تاریخ کم نیستند.

 

حجت الاسلام مشایخ اظهار کرد: صبوری در هر کار و مکانی مگر در  میدان جنگ در برابر دشمنان خدا  و  اجرای حد، لازم است که می طلبد برای صابر بودن تلاش کرد تا به این درجه والا، نائل شد.

 

وی تصریح کرد: در میدان جنگ در برابر دشمنان خدا  و  اجرای حد نیز نباید از هوای نفس، پیروی کرد و همچون حضرت امام علی (علیه السلام) فقط برای خدا و اجرای کاری بر حق، جنگ نمود.

 

حجت الاسلام مشایخ بیان کرد: در زندگی روزمره هنگام ارتباط با همسر، فرزند، همکار، در رانندگی و ... خیلی از وقت ها، اوقات تلخ می شود که در این زمان ها باید با آرامش و صبوری، کارها را به پیش برد.

 

وی با تاکید بر تهذیب نفس در انسان، ابراز کرد: موفقیت و کامیابی با کنترل خود، حاصل می شود و مراقبت از احوال خود در تمام زمان ها مرهون فرو بردن خشم است.

 

حجت الاسلام مشایخ درباره اینکه چگونه حضرت امام موسی کاظم(علیه السلام) به این مقام رسیدند، گفت: امام، معصوم است و هیچ خطای اخلاقی و گناهی، مرتکب نمی شود.

 

وی تصریح کرد: پیامبران و امامان معصوم(علیهم السلام)، تهذیب نفس کردند و با این مهم، مرتکب هیچ  گناه و اشتباهی نشدند.

 

حجت الاسلام مشایخ اظهار کرد: در دعای ندبه آمده که «خدایا! آنها، زهد را شرط کردند و چون اجرا کردند به آن مقام رسیدند» که می طلبد به این رهنون ارزشمند به خوبی و شایستگی عمل کرد.

 

وی درباره نهادینه شدن فرو بردن خشم در خویش، بیان کرد: پیروی از سفارش های ائمه اطهار(علیهم السلام) و مسلمان حقیقی شدن با تهذیب نفس، خواندن و عمل به کتب اخلاقی، میسر می شود.

 

حجت الاسلام مشایخ ابراز کرد: با تمرین و ممارست می توان به صبر رسید و  خشم را در خود، فرو برد که می طلبد انسان ها به این مهم، عنایت ویژه داشته باشند.

 

وی گفت: نتیجه خشم، جز ضرر و خسران نیست که به دفعات متعدد در جامعه دیده شده که والدین یا حتی در مدارس، فرزند و دانش آموز را هنگام عصبانیت به باد کتک گرفتند که منجر به فوت و یا نقص اندام در این طفل شد.

 

حجت الاسلام مشایخ اظهار کرد: در دعواهای معمولی در خانه یا خیابان با چاقوکشی و اعمال دیگر، افراد به جان یکدیگر می افتند که به قتل، منجر می شود و آثار این عمل علاوه بر خود فرد، دامن گیر خانواده نیز می شود.

 

وی تصریح کرد: در طول تاریخ، عصبانیت هایی را شاهد بودیم که نتیجه آن به جز پشیمانی، چیز دیگری نبوده است و باید از آنها برای صابر بودن، عبرت گرفت.

کد خبر 540717

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha