خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: اتریش دوازدهمین کشور ثروتمند جهان بر پایه سرانه تولید ناخالص داخلی است. تا دهه ۱۹۸۰ بسیاری از صنایع بزرگ اتریش ملی شدند. با این حال، در سالهای اخیر خصوصیسازی باعث کاهش بخش دولتی در سطحی قابل مقایسه با دیگر اقتصادهای اروپایی شده است. جنبش کارگری در اتریش از قدرت زیادی برخوردار بوده و تأثیر زیادی بر حزبهای کارگری میگذارند. گردشگری بینالمللی مهمترین بخش اقتصاد ملی اتریش است. به طور سنتی کشور آلمان مهمترین شریک تجاری اتریش بوده است که این موضوع باعث شده است که نسبت به تغییرات سریع در اقتصاد آلمان آسیبپذیر شود.
بنابراین گزارش، اتریش از معدود کشورهای اروپایی بود که در زمان اعمال تحریمهای بینالمللی علیه ایران از پذیرش آن خودداری کرد و روابط تجاری دوجانبه خود با ایران را ادامه داد. در سال ۱۳۹۴، تراز تجاری دو کشور اختلاف چشمگیری داشته و ارزش واردات کالایی اتریشی به ایران از جمله شیر خشک، آب پرتقال، آرد، برخی داروها، چوب اره شده، الکل چرب، انواع کاغذ و پوشاک بسیار بیشتر از صادرات ایران به اتریش بوده که اهم این صادرات را میتوان سبزیجات، تنباکوی قلیان، گلاب، کارتن، سنگ مرمر، مجسمه، مبلهای چوبی دانست.
پس از توافق هستهای وین که به رفع تدریجی تحریمهای بینالمللی علیه ایران انجامید، هاینتس فیشر، رئیسجمهور اتریش، نخستین مقام عالیرتبه یک کشور عضو اتحادیه اروپایی بود که به ایران سفر کرد. وی در این سفر، با رهبر انقلاب و سایر مقامات بلندپایه کشورمان دیدار کرد. وی همچنین یک هیئت پرتعداد اقتصادی را جهت گشایش باب تازهای در روابط تجاری خود با ایران، با خود همراه کرد. پس از آن دیدارها بابی برای افزایش تعاملات تجاری و اقتصادی میان اتریش با کشورمان فراهم شد.
این گزارش می افزاید: ایرنا در این رابطه به نقل از بوهوسلاف، وزیر اقتصاد ایالت اتریش سفلی در سفری که به ایران داشت، نوشته است: "ما درصدد برقراری ارتباط تجاری و بازرگانی با نقاط مختلف كشور ایران هستیم. بر همین اساس مسئولان و مدیران 40 شركت صنعتی برای سفر به ایران و برقراری روابط تجاری و بازرگانی با شركت های این كشور داوطلب شدند تا ضمن حضور در این كشور و بازدید و بررسی ظرفیت های صنعتی، كشاورزی و گردشگری ایران، مقدمات برقراری ارتباط تنگاتنگ تجاری را فراهم كنند. یك میلیون 600 هزار نفر در این این ایالت زندگی می كنند."
فعالیت های صنعتی ایالت اتریش سفلی در زمینه های سیستم های اتوماسیون صنعتی و ابزار دقیق، سیستم های هیدرولیكی، تكنولوژی های مدرن نورپردازی، خدمات مشاوره انرژی های تجدید پذیر، طراحی و توسعه سیستم های كشش وسائط نقلیه، طراحی سیستم های نما، تولید دستگاه های آسیاب غلات، محصولات سلولزی با مصارف صنعتی و بهداشتی، بسته بندی صنایع نوشیدنی و غذایی، تولید محصولات مهندسی نفت، گاز و پتروشیمی، تولید مبلمان و تخت های بیمارستانی و مراكز عمومی، خدمات ساخت و ساز پروژه های عمومی است.
یادآور می شود: آغاز ارتباط تجاری و بازرگانی ایران با اتریش به بعد از جنگ دوم جهانی بر می گردد كه خدمات ارزشمند تجار و مهندسان كشور اتریش همچنان در نقاط مختلف كشور ایران از جمله استان های فارس، كهگیلویه و بویراحمد و اصفهان مشهود است. هماکنون بالغ بر ۳۰٬۰۰۰ ایرانی در اتریش زندگی میکنند که غالباً فارغالتحصیلان مراکز آکادمیک این کشور میباشند. همچنین کتابخانه دانشگاه وین، ۴۰ هزار نسخه خطی فارسی از کتب شعرا و دانشمندان ایرانی را در خود جای داده است.
نظر شما