«مومولی مومو»،«عنکبوت بی تار»،«نرمولک بی ادب»/ داستان هایی برای کودکان

خبرگزاری شبستان:انتشارات امیرکبیر(شکوفه) داستان های «مومولی مومو»،«عنکبوت بی تار»و«نرمولک بی ادب» نوشته ی «طاهره ایبد» را که قصه هایی آموزنده برای کودکان است، منتشر کرد.

به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، داستان و قصه نقش بسیار مهمی در تکوین شخصیت کودک دارد. از طریق قصه ها و داستان های خوب، کودک به بسیاری از ارزش های اخلاقی پی می برد. پایداری، شجاعت، نوع دوستی، امیدواری، آزادگی، جوانمردی، طرفداری از حق و حقیقت و ... ارزش هایی هستند که هسته ی مرکزی بسیاری از قصه ها و داستان ها را تشکیل می دهند.

پرورش حس زیبایی شناسی در کودک، متوجه ساختن کودک به دنیایی که اطرافش را فرا گرفته، پرورش عادات مفید در وی و تشویق حس استقلال طلبی و خلاقیت کودک هدف های اصلی طرح قصه های خوب برای کودکان است.

داستان «مومولی مومو»  نوشته ی «طاهره ایبد» که قصه ای آموزنده است، همراه با تصاویر زیبا کودک را وارد دنیای حیوانات خانگی می کند. و در فضایی در خور فهم و تخیل کودک به بیان پیام هایی برای کمک به رشد شخصیت کودک و فراگیری رفتارهای مثبت  در او می پردازد.  در این داستان حیوانات خانگی هر کدام وظایف و مسئولیت های خاصی برعهده دارند، درست مثل اعضای یک خانواده و کودک به راحتی با شخصیت های داستان می تواند هم ذات پنداری کند.

 قصه درباره ی خروسی است که بیمار شده و از دیگر دوستانش کمک می خواهد تا کار او که بیدار کردن اهالی خانه است ، به عهده بگیرند اما حالا چه کسی به جای او این کار را می کند و آیا اصلا می تواند قوقولی قوقو کند....

در این داستان کودک می آموزد که چه خوب است  زمانی که یکی از اعضای خانواده به دلیلی  به کمک احتیاج دارد تا مسئولیت او روی زمین نماند،  دیگران کمک کنند تا کار او نیز انجام شود.

در قسمتی از این داستان می خوانیم:

«خروس مریض شده و حالا نمی تواند صبح زود قوقولی قوقو کند. از حیوانات دیگر خانه کمک می خواهد تا مسئولیت او را به عهده گیرند، فقط گربه است که به او جواب رد نمی دهد. اما گربه به جای قوقولی قوقو مومولی مومو می کند....»

«عنکبوت بی تار» عنوان قصه ی دیگری از این نویسنده است که داستانی عبرت آموز را بیان می کند، این قصه درباره ی عنکبوت طمع کاری است که علارغم سیر بودن با دیدن یک کرم ابریشم کوچک، تصمیم می گیرد تا او را به عنوان غذایش بخورد. و برای خوردن کرم کوچک نقشه ای می کشد تا او را فریب داده و به دام اندازد، اما نقشه ی عنکبوت بدجنس به خودش برگشته و او را اسیر می کند....

در قسمتی از داستان«عنکبوت بی تار»  می خوانیم:

«عنکبوت فکر کرد کاش می شد او را به طرف دامش بکشد. دام از کرم خیلی دور بود.

کرم دوباره نگاهش کرد و گفت:هنوز که اینجایی! کار و زندگی نداری؟!

عنکبوت نقشه ای ‌کشید. گفت: چیزه... امروز هر کاری می‌کنم تارم نمی آید.می شود به من یک کم تار بدهی؟

کرم ابریشم دست از بافتن کشید. با چشم های سیاهش به عنکبوت خیره شد.

عنکبوت دستپاچه گفت: باور کن!

کرم ابریشم دوباره مشغول بافتن شد و گفت:چرا باید بهت تار بدهم؟!

عنکبوت گفت: خب...خب ممکن است یک روز هم تار تو تمام بشود، آن وقت من به تو تار می دهم.

کرم ابریشم باز به چشم های عنکبوت زل زد و گفت:به یک شرط!

عنکبوت گفت: چه شرطی؟!

کرم ابریشم گفت: به شرطی که مثل من ببافی.

عنکبوت با خودش گفت: تار را که بافتم، او را توی تار می کشم و می خورم....»

«نرمولک بی ادب» عنوان قصه ای دیگر است که  در حس و حالی کودکانه و با شیوه ای در خور درک و تخیل کودکان داستانی از یک کودک و ابری که به زور به خانه اش برده بود تا با او بازی کند را روایت  می کند.

«نرمولک بی ادب»  ماجرای کودک بازیگوشی است که ابری کوچک را با خودش به خانه می برد تا همبازی اش شود و به اصرارهای ابر که از او می خواست تا بگذارد به آسمان برگردد توجهی نمی کند اما ابر کوچولو به او درسی می دهد تا دیگر تصمیم نگیرد ابرها را به خانه ببرد...

در قسمتی از این داستان می خوانیم:

«هوا ابری بود. می رفتیم خانه. یک ابر فسقلی از کنارم رد شد. خورد به صورتم. خیلی نرم بود. خنک هم بود. من پشت سر مامان بودم. تندی دویدم و دمش را گرفتم. زور زد در برود. سفت گرفتمش. خودش را کشید بالا. کشیدمش پایین. محکم بغلش کردم. خیلی فسقلی و نرم بود. اسمش را گذاشتم نرمولک. مثل ماهی توی بغلم وول می خورد. محکم محکم نگهش داشتم. گفت:  ولم کن!

صدایش پنبه ای بود. خیلی یواش بود. گفتم: می خواهم ببرمت خانه. می لرزید. شاید سردش بود. نه نبود. ابرها سردشان نمی شود. قرمز شد. داد زد: تو حق نداری مرا ببری! من باید برگردم توی آسمان!  گفتم: چند روز بازی می کنیم بعد برو.... »

گفتنی است «طاهره ایبد» نویسنده ی داستان های کودک و نوجوان است و آثار بسیاری در این حوزه نگارش کرده است. ایبد که از سال 61 در کانون پرورش فکری کودکان و نوجوان، تبلیغات اسلامی و... فعالیت داشته تاکنون بیش از 60 اثر در حوزه ی ادبیات کودک و نوجوان و بزرگسالان تالیف نموده و علاوه بر کسب جوایز متعدد در جشنواره های مختلف، به عنوان داور نیز در جشنواره های کودک و نوجوان حضور داشته است. برخی از جوایزی که این نویسنده در کارنامه دارد عبارت اند از:

«شاخه‌ی شکسته؛ اثر برتر جشنواره‌ی ادبیات داستانی وزارت ارشاد» ، «باغچه‌ی توی گلدان؛ اثر برگزیده‌ی کتاب سال مجله‌ی سروش و اثر مناسب شورای کتاب کودک» ، «نخل سوخته؛ اثر برگزیده‌ی جشنواره‌ی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان» ، «دور گردون؛ اثر برگزیده‌ی جشنواره‌ی ادب پایداری» ، «چهل پنجره؛ اثر برگزیده‌ی کتاب سال کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان و کتاب سال مجله‌ی سلام بچه‌ها» ، «به هوای گل سرخ؛ اثر برگزیده‌ی کتاب سال مجله‌ی سلام بچه‌ها» ، «نویسنده‌ی برتر در حوزه‌ی نگارش مسائل دختران، جشنواره‌ی بیست سال بیست نویسنده».

کد خبر 540291

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha