به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان مستقر در ستاد انتخابات کشور، محمد حسین مقیمی عصر امروز در نشست خبری خود در محل ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه دور دوم انتخابات در 55 حوزه و 21 استان برگزار شد، اظهار کرد: 136 نفر برای 68 کرسی باقی مانده به رقابت پرداختند و تبلیغات نیز از دو اردیبهشت تا 9 اردیبهشت به مدت یک هفته ادامه داشت.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: انتخابات در روز جمعه تا ساعت 18 ادامه یافت و دو بار با اجازه وزیر کشور تمدید شد و بعد از آن تمدید زمان انتخابات به استانداری تفویض شد و در نهایت ساعت 22 کار حوزه ها به پایان رسید و بلافاصله شمارش آرا آغاز شد و از ساعت یک بامداد روز شنبه هم نتایج مشخص شد و ما آن را اعلام کردیم.
به گفته مقیمی در دور دوم انتخابات 4 زن و 64 مرد انتخاب شدند که کمترین سن آنها 32 و بیشترین سن آنها 66 سال است و پنج نفر هم از اهل سنت انتخاب شدند.
مقیمی در بخش دیگری از اظهارات خود با اشاره به نحوه شکل گیری ستاد انتخابات کشور اظهار کرد: رعایت حق الناس و اجرای قانون و رعایت بیطرفی سه اصل مورد توجه ما بود که در تمام جلسات خود از فرمانداران و بخشداران و استانداران خواستیم تا به این موارد توجه کنند. ما از فرمانداران دو بار آزمون گرفتیم تا از تسلط آنها بر قانون انتخابات مطمئن شویم.
معاون سیاسی وزیر کشور در ادامه با اشاره به همکاری وزارت کشور و شورای نگهبان برای برگزاری انتخابات گفت: ما با شورای نگهبان جلسات مستمری داشتیم و به جز مورد برگزاری انتخابات الکترونیکی در سایر مسائل به جمع بندی رسیدیم و مشکلی با شورای نگهبان نداشتیم.
رئیس ستاد انتخابات کشور با بیان اینکه در این دور از انتخابات تقریبا تمام احزاب و گروههای سیاسی حضور چشمگیری در انتخابات داشتند و تبلیغات خودرا در یک فضای آرام انجام دادند، خاطر نشان کرد: همه گروهها توانستند جلسات متعددی را برگزار کرده و برنامههای خود را تبلیغ کنند. اکنون در بین منتخبین مردم در مجلس همه گروهها و احزاب شناسنامه دار نماینده دارند. ما خانه احزاب را نیز بازگشایی کردیم و فضا را برای حضور احزاب مهیا کردیم به گونهای که هیچ تشکل شناسنامه داری نمیتواند ادعا کند که نتوانسته برنامههای خود را در ایام انتخابات اجرا کند.
مقیمی درباره اظهارات حداد عادل درباره دخالت دولت در انتخابات نیز خاطر نشان کرد: وزیر کشور از ما خواستند که مجریان انتخابات بی طرفی خود را حفظ کنند. حتی وزیر کشور از مسئولان اجرایی که می خواستند در انتخابات شرکت کنند درخواست کرد که زودتر استعفای خود را اعلام کنند. طبق قانون فقط هیأتهای اجرایِی، نظارت و نیروهای مسلح نمیتوانند در انتخابات شرکت کنند و جز آنها، کارمندان دولتی میتوانند برای داوطلبان تبلیغ کنند اما این کار را باید در ساعات غیراداری انجام داده و نباید از امکانات دولتی یا نام حقوقی خود استفاده کنند که این موارد در طول انتخابات رعایت شد و اینگونه فعالیت هم به معنای دخالت دولتی در انتخابات نیست.
وی با اشاره به وضعیت امنیتی کشور در دوران انتخابات گفت: علیرغم تهدیداتی که انجام میشد به دلیل حضور به موقع نیروهای مسلح و نیروهای امنیتی، امنیت بسیار خوبی داشتیم. تامین نظم حوزهها هم به عهده نیروی انتظامی بود که در برخی موارد سپاه و بسیج هم به آنها کمک میکرد به جز دو سه برخورد جزئی ما انتخابات بدون چالشی داشتیم که آن دو سه مورد هم به خوبی مدیریت شد.
رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه با بیان اینکه برای هر کرسی مجلس 20 نفر با هم رقابت کردند که این امر نشانه علاقه مردم به مشارکت در سرنوشت خود است، افزود: در دور اول حدود یک میلیون نفر و دور دوم حدود 330 هزار نفر اجرای انتخابات را بر عهده داشتند. در دور اول هم 65 هزار بازرس وزارت کشور وجود داشت.
مقیمی در ادامه گفت: بعد از اعلام نتایج انتخابات ما هیچ موضوع خاصی نداشتیم و همه قوانین و نظم را رعایت کردند که این اتفاق امروز هم رخ داد.
به گفته مقیمی در دور اول مشارکت 62 درصد بود و در دور دوم هم حدود 59 درصد از کسانی که در دور اول رای دادند در انتخابات شرکت کردند.
رئیس ستاد انتخابات کشور در پاسخ به پرسشی در مورد میزان تخلفات انتخاباتی اظهار کرد: همه نوع تخلف انتخاباتی وجود دارد اما مهم اثرگذاری این انتخابات هستند و کسانی که در مظان اتهام هستند احضار میشود و اگر جرم آنها ثابت شود طبق مقررات با آنها برخورد خواهد شد.
وی درباره جابجایی استانداران و فرمانداران به خاطر برگزاری انتخابات گفت: ما از همه مجریان انتخابات تشکر میکنیم زیرا در همه 207 حوزه هیچ مشکل امنیتی و اجرایی نداشتیم و شورای نگهبان نتیجه همه حوزهها را تایید کرد. بنابراین وقتی انتخابات خوب برگزار میشود دلیلی ندارد کسی به خاطر انتخابات جابجا شود ولی اگر کسی نتواند سایر مسئولیتهای خود را انجام دهد، تصمیم دیگری گرفته می شود.
مقیمی درپایان عملکرد اکثر بخشداران و فرمانداران در انتخابات را بسیار خوب ارزیابی کرد.
به گزارش شبستان، دقایقی پس از اظهار نظر رئیس ستاد انتخابات کشور، نتایج حوزه های انتخابیه میاندوآب، شاهین دژ و شیراز هم مشخص شد تا فقط بماند نتیجه نهایی حوزه انتخابیه ممسنی.
نظر شما