یک عضو منتخب انجمن کتابخانه های عمومی بخش الموت شرقی و عضو فعال کتابخانه این بخش به خبرنگار شبستان از قزوین، گفت: محیط زیبا، منظم و آرامش بخش یک کتابخانه موجب می شود مراجعه کنندگان به ویژه بانوان با اطمینان بیشتری اوقات خود را در کتابخانه سپری کرده و حضوری پررنگ تر در این مکان داشته باشند.
معصومه مولایی الموتی ادامه داد: برخورد دوستانه و توام با ادب و احترام مسئولان کتابخانه نیز مهم ترین عامل افزایش انگیزه اعضا به مطالعه و امانت گرفتن کتاب است زیرا هنگامی که یک کتابدار با صداقت و صبوری به راهنمایی مراجعه کننده پرداخته و بهترین گزینه ها را برای مطالعه به وی معرفی می کند در حقیقت موجب افزایش انگیزه مطالعه در فرد می شود.
مولایی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه محوطه اطراف کتابخانه نیز در نگرش مردم نسبت به کتابخانه موثر است احداث کتابخانه در بوستان ها و یا زیباسازی فضای بیرونی کتابخانه موجب جلب هرچه بیشتر تمامی اقشار جامعه به کتابخانه می شود.
این عضو فعال کتابخانه گفت: در شهرهای کوچک و مناطق محروم که نوجوانان به ویژه بانوان از امکانات کافی برای پرکردن اوقات فراغت خود بهره مند نیستند، کتابخانه ها می توانند با برگزاری برنامه های مختلف فرهنگی و یا دوره های آموزشی خلاء های موجود را برطرف کنند.
مولایی تاکید کرد: در شهرهای کوچک و مناطق دورافتاده که به دلیل سختی مسیر، مربیان رشته های مختلف هنری ، ادبی و ورزشی تمایلی به رفت و آمد در این مناطق ندارند غنی سازی کتاب های کتابخانه متناسب با نیاز و خواسته مردم ان منطقه، از ضروریات است.
این عضو کتابخانه اضافه کرد: در الموت شرقی بانوان استقبال خوبی از کتابخانه دارند و در مسابقات کتابخوانی نیز شرکت می کنند ، ولی بسیاری از این افرادعلاقه مند به مطالعه کتاب های اموزشی در رشته های مختلف هنری و خانه داری هستند تا بتوانند در کنار مطالعه کتاب، فعالیت های هنری مفید را نیز فراگرفته و در زندگی خانوادگی به کار گیرند.
مولایی اظهار داشت: با توجه به مسایل مذکور چنانچه مسئولان مربوطه با درنظر گرفتن شرایط اقلیمی و فرهنگ مردم یک منطقه اقدام به توزیع کتاب در این مناطق نمایند به طور قطع سرانه مطالعه افزایش بیشتری یافته و امکان استفاده اقشار مختلف مردم از کتابخانه فراهم می شود.
وی همچنین تامین و غنی سازی لوح های فشرده آموزشی با موضوعات مختلف در کتابخانه ها را از دیگر نیازهای کتابخانه ها ذکر کرد و افزود: تهیه این لوح های فشرده برای افراد مستلزم صرف هزینه است ولی در صورتی که این منابع در کتابخانه وجود داشته باشد فرد تنها از طریق پرداخت حق عضویت کتابخانه از این امکانات بهره مند می شود.
مولایی پیشنهاد داد: با توجه به اینکه برخی از افراد در روستاها و مناطق محروم کم سواد هستند در صورتی که لوح های فشرده کتاب گویا در کتابخانه ها وجود داشته باشد این افراد می توانند با مراجعه به کتابخانه و دریافت این لوح های فشرده از داستان ها و مضامین کتاب های ارزشمند و غنی موجود در کتابخانه ها مطلع شوند.
این عضو فعال کتابخانه ادامه داد: چه بسا شنیدن مطالب این کتاب ها، موجب ایجاد انگیزه تحصیل علم و دانش در فرد شده و نقشی تعیین کننده در زندگی حال و آینده وی داشته باشد.
مولایی با اشاره به احداث دانشکده های علمی کاربردی در بسیاری از نقاط کشور، اضافه کرد: خوشبختانه امروزه بسیاری از شهرهای کوچک نیز دارای دانشکده و مراکز آموزشی پیشرفته هستند که این امر لزوم برخورداری کتابخانه ها از کتاب های مورد نیاز دانشجویان در این مناطق را افزایش می دهد.
این عضو منتخب انجمن کتابخانه های عمومی بخش الموت شرقی در پایان از برخورد خوب و همکاری دلسوزانه مسئولان کتابخانه خواجه نصیرالدین طوسی معلم کلایه تقدیر کرد و افزود: کتابدارانی که این گونه با انگیزه و متعهد به مردم خدمت می کنند شایسته تقدیر هستند.
پایان پیام/
نظر شما