فعالیت ۲۰ نوع مهدکودک در سازمان بهزیستی همدان/ ایجاد رصدخانه سنجش سلامت در همدان

خبرگزاری شبستان:مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان گفت: استان همدان دارای ۲۰ نوع مهدکودک اعم از مهدهای قرآنی، مهد آدینه و... تحت نظر سازمان بهزیستی دارد .

به گزارش خبرگزاری شبستان از همدان، اکبر سوری، مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان امروز(9 اردیبهشت) در جمع خبرنگاران با بیان اینکه در زمینه سلامت اجتماعی حرکتی صورت نگرفته است، گفت: این در حالیست که از ظرفیت ها و پتانسیل های سلامت اجتماعی استفاده نکردیم.

 

وی افزود: هیچ مقوله ای در حال حاضر به اندازه آسیب های اجتماعی مسئولین را نگران نکرده چرا که شبیه خون های فرهنگی اعم از اعتیاد، طلاق ، خودکشی، بیکاری، بی تفاوتی و انزوای اجتماعی هر روز بیش از پیش در جامعه رواج پیدا می کند.

 

وی با اشاره به قانون گریزی، هنجار شکنی و جرائمی که در جامعه وجود دارد، تصریح کرد:15میلیون پرونده قضائی در ایران در نوبت بررسی هستند که این مهم حاکی از عدم  سلامت اجتماعی در جامعه است و بایستی در این زمینه برنامه ریزی شود و این در حالیست که در برنامه ششم توسعه دیده شود تا به جامعه ای متبوع برسیم.

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان با بیان اینکه مسائل و آسیب های اجتماعی مربوط به یک سازمان نیست، اظهار داشت: خلایی در سیاست های روشن در حوزه سلامت اجتماعی وجود دارد که مشکلات و آسیب های اجتماعی را عمیق کرده است.

 

سوری خاطرنشان کرد: فرهیختگان، دانشگاهیان و اصحاب رسانه باید در حوزه ارتقای سلامت اجتماعی  مداخله کنند تا بتوانیم بر استکبار جهانی و برنامه های که برای اقشار مختلف به ویژه جوانان دارد فائق بیائیم.

 

وی گفت: اورژانس اجتماعی مصداقی از رصد آسیب های اجتماعی و مداخله بیش از وقوع آسیب است که تمامی شهرها به آن مجهز هستند و اقدامات خوب و اساسی انجام می دهد.

 

مردم باید به زیستن را تجربه کنند

 

وی با بیان اینکه مردم باید به زیستن را تجربه کنند و برای به زیستن ساختارهای سلامت اجتماعی نیاز به بازسازی دارد ، ادامه داد: کمک به ارتقای کیفیت زندگی مردم زنان بد سرپرست و بی سرپرست و سلامت محوری با تاکید بر سلامت اجتماعی و توسعه برنامه های پیشگیرانه اجتماعی از جمله ساختارهای به زیستن است.

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان گفت: برای سلامت اجتماعی بایستی رعایت حقوق شهروندی افزایش یابد و باید سرمایه اجتماعی، اعتماد و مشارکت، انسجام اجتماعی، کاهش فساد ، شایسته سالاری و افزایش رضایت اجتماعی را ارتقا دهیم و چنین جامعه ای با همت مجلس شوای اسلامی، اساتید، معلمان، رسانه ها، مطبوعات، هنرمندان، فرهیختگان و متخصصان در راستای تصویب سلامت اجتماعی ساخته می شود.

 

سوری بیان داشت: رئیس انجمن مددکاری ایران وضعیت اجتماعی کشور ایران درسال 2015 را بررسی کرده است به طوری که در خصوص سلامت روانی اجتماعی 23 درصد مردم جامعه از سلامت اجتماعی برخوردار نیستند و با کوچکترین حرف و حرکت نسبت به هم پرخاش می کنند.

 

وی با اشاره به اینکه فضای مجازی تربیت افراد به ویژه کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر منفی خود قرار داده است، افزود: میانگین صحبت کردن در خانواده ها اگر منجر به دعوا و اختلاف نشود 10 الی 15 دقیقه در شبانه روز است که  این مسایل منجر به طلاق، از هم گسستگی اجتماعی و انزوا می شود و باید این فاصله ها را کم کنیم و رهایی از اعتیاد و طلاق و بیکاری را داشته باشیم و نگاه مردم را به سمت سلامت، عشق، محبت، دین و دیانت معطوف کنیم.

 

وی ابراز داشت: با ایجاد اورژانس اجتماعی در سازمان بهزیستی به دنبال سلامت اجتماعی در ابعاد روحی و روانی هستیم و قبل از وقوع مسائل اجتماعی سازمان بهزیستی مسایل را دنبال می کند.

 

سوری گفت: سازمان بهزیستی تنها به مددجویان و مددکاران خدمات ارائه نمی کند بلکه به تمام آحاد مردم خدمت می کند چرا که نهاد دولتی و مردمی است.

 

وی خاطرنشان کرد: روزانه یک میلیون تماس با اورژانس اجتماعی و مراکز مشاوره اجتماعی انجام می گیرد و بهزیستی به عنوان تخصصی ترین دستگاهی است که از بسیاری از معضلات اجتماعی پیشگیری می کنند.

 

وی افزود: 100 هزار و 112 تماس طی سال گذشته با خط 123 در استان همدان حاصل شده و حدود 7 هزار و 800 نفر مراجعه و خدمات دریافت کرده اند.

 

وی گفت: سال گذشته قریب به220 میلیون تومان در زمینه آزمایش ژنتیک هزینه شده است و این در حالیست که در سازمان بهزیستی برخی کمک ها به صورت رایگان و یارانه ای انجام می شود.

 

95 درصد مراکز و فعالیت های اجتماعی سازمان بهزیستی به بخش خصوصی واگذار شده است

 

وی با بیان اینکه 95 درصد مراکز و فعالیت های اجتماعی سازمان بهزیستی به بخش خصوصی واگذار شده است، اظهار داشت: این مراکز خدمت رسانی مطلوبی به آحاد مردم می کنند.

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان بیان داشت: تاکنون 150 همایش و جشنواره اعم از همایش نماز و طرح غنچه های هلال احمر، بازی، شادی و کودک ، خانواده با حضور بیش از 10 هزار نفر در 17 مهر ماه برگزارشده است.

 

سوری گفت: سازمان بهزیستی دارای هزار فعالیت است که اکثریت در جهت سلامت اجتماعی می باشند و بایستی در این زمینه دبیرخانه ای تشکیل شود که نظام مند و هدفمند پیش رود.

 

وی با اشاره به اینکه سالمندان ایران 40 برابر سالمندان جهان دغدغه دارند و خدمات به جوانان می دهند، تصریح کرد: این دغدغه مندی سالمندان در فرهنگ ما آمیخته و روحیه ایثارگری بالایی دارند و این در حالیست که میزان متوسط اقلام دارویی در سالمندان 3 الی 5 قلم در ایران اعلام شده است.

 

وی از طرح توانمند سازی سالمندان در حوزه معاونت توانبخشی در راستای پیشگیری و تاخیر امر سالمندی خبر داد و خاطرنشان کرد: در این طرح مهارت های زندگی در دوران سالمندی در شهرهای مختلف استان و مناطق دور دست انجام می گیرد.

 

استان همدان دارای 78 هزار معلول است

 

سوری بیان کرد: براساس سازمان جهانی بهداشت 10 درصد افراد جامعه را معلولان تشکیل می دهند و همچنین در سال 2015 تا 15 درصد اعلام شده  و اگر ملاک سنجش آی سی اف باشد استان همدان دارای 78 هزار نفر معلول است.

 

وی افزود: 35 هزار نفر تحت پوشش خدمات بهزیستی هستند و خدمات می گیرند و تمام افرادی که معلولیت دارند می توانند خدمات دریافت کنند.

 

وی با بیان اینکه معلولیت عبارت است اختلال و قطع ارتباط بین محیط و فرد است، گفت: سال گذشته 1500 پرونده معلولان به سازمان بهزیستی استان همدان اضافه شده است .

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان ابراز کرد: کل افراد جامعه ای هدف غربالگری و خدمات داده می شود و این در حالیست که توسط سازمان بهزیستی قریب 160 هزار نفر افراد خدمات می گیرند.

 

وی با اشاره به اینکه حدود 40 هزار بهبود یافته و معتاد در استان همدان اعلام شده است، عنوان کرد: 43 کمپ ترک اعتیاد تحت نظر بهزیستی فعالیت شبانه روزی دارند که دو کمپ ویژه زنان در شهرستان همدان و یک کمپ در شهرستان نهاوند فعالیت دارند.

 

وی گفت: باتوجه به اینکه چندین ارگان در زمینه مبارزه با مواد مخدر فعالیت می کنند و با عدم وجود بانک اطلاعاتی در خصوص معتادان مواجه ایم و در دو کمپ زنان 195 نفر سال گذشته مراجعه و خدمات گرفتند و این در حالیست که اعتیاد در بین زنان دارای شیوع بیشتری است.

 

وی اظهار داشت: کمپ ها بایستی دارای مسئول فنی و پزشک و از استانداردهای فضای خوبی برخوردار باشند .

 

ایجاد اشتغال برای 1130 مددجو

 

وی با اشاره به آمار خود اشتغالی در سازمان بهزیستی بیان داشت: یک هزار و 130 اشتغال در سال گذشته با استفاده از تسهیلاتی که بانک در اختیار بهزیستی قرار داده برای استفاده مددجویان قرار داده شده است.

 

وی در خصوص ارتباط سازمان بهزیستی به منظور حل معضلات اجتماعی با دادگستری، گفت: طی  توافقی با دادگستری تعدادی مددکار و روانشناس برای مداخله در مباحث طلاق های توافقی در دادگستری مستقر شدند.

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان بیان کرد: دو هزار و 657 نفر به کارشناسان مراجعه کردند که از این میزان 129 نفر منجر به سازش شده و یک هزار و 591 نفر به دادگستری برای طلاق ارجاع داده شدند و پرونده 298 نفر در دست اقدام و 140 نفر همکاری نکردند.

 

کانون ناشنوایان در شرف اخذ مجوز از بهزیستی است

 

مدیرکل سازمان بهزیستی همدان با اشاره به اینکه کانون ناشنوایان در شرف اخذ مجوز از سازمان بهزیستی است، گفت: اما این در حالیست که متولیان امر با وجود تاکیدات فراوان برای قانونی کردن خدمات ارائه شده، به سبب مشکلات داخلی نتوانسته‌اند تا کنون مجوزی اخذ کنند.

 

وی، اولویت سمعک‌گذاری با دانشجویان، دانش‌آموزان و افرادی که کاندیدای کاشت حلزون شده‌اند را دانست و افزود: سال گذشته استان همدان در کاشت حلزون رکورد دار کشور شده است به طوری که 50 عمل در همدان معرفی شد و 97 کمک هزینه و هزینه کاشت حلزون پرداخت شده است.

 

وی در خصوص ترویج فرهنگ قرآنی  در مهدهای کودک نیز گفت: اشاعه فرهنگ قرآنی طی دو سال اخیر در مهدهای کودک و مراکز برگزار می شود و با توجه به اینکه مجوز صدور مهدها در استان طبق قانون به سازمان بهزیستی داده شده و به سپاه اعلام کردیم که مهدهای  بهزیستی را قرآنی کنند.

 

وی خاطرنشان کرد: 14 هزار و 76 نفر معادل10 درصد کودکان در کشور و استان همدان از خدمات مهدهای کودک استفاده می کنند و 90 درصد کودکان از مهدهای کودک برخوردار نیستند.

 

سوری وی در خصوص مرکز حمایت و بازپروری زنان و دختران در معرض آسیب و آسیب‌دیده، گفت: سال گذشته هشت نفر از این افراد پذیرش شدند که بعد از مددکاری و کارهای روانشناسی و مشاوره‌های انجام گرفته، 6 نفر به خانواده بازگشتند، یک نفر هم به مرکز ذهنی دختران بالای 14 سال سپرده شد و یک نفر دیگر هم به علت بحرانی بودن مأمن خانواده، امکان بازگشت ندارد.

 

وی ادامه داد: این افراد ممکن است فقط به علت فشارهای خانوادگی و مسائل مربوط به آن به دامان بهزیستی آورده شوند بنابراین باید آنها را سریع‌تر خودکفا کنیم و با ارائه مهارت‌های مختلف، ارزیابی کلی شخصیتی و حرفه‌ای و با حمایت‌های سازمان برایشان فرصت شغلی ایجاد کنیم تا هویت اجتماعی پیدا کنند و بسیاری از آنها هم که مشکلاتی در خانواده دارند با مداخلاتی که توسط کادر تخصصی صورت می‌گیرد، درصدد مرتفع کردن مشکلات آن شخص هستیم تا در دامن خانواده زندگی کنند.

 

به گفته سوری، کارتن‌خواب‌ها به بهزیستی ارتباطی ندارد و شهرداری مسئول ساماندهی آنهاست اما ما جورکش سایر سازمان‌ها بوده و نسبت به شناسایی آنها اقدام می‌کنیم و چنانچه سالمند باشند به مراکز سالمندی تحویل می‌دهیم در غیر این صورت در مراکز بهزیستی نگهداری می‌شوند همچنین ساماندهی متکدیان مربوط به شهرداری است.

 

20 نوع مهدکودک تحت نظر سازمان بهزیستی فعالیت می کنند

 

مدیرکل سازمان بهزیستی استان همدان افزود: سازمان بهزیستی استان همدان در سال 92 دارای 400 مهدکودک در سال 93 دارای 350 کهدکودک  و در سال 94 دارای 315 مهدکودک است.

 

وی با اشاره به اینکه 850 مرکز و مهدکودک و ان جی او در سازمان بهزیستی فعال است، بیان داشت: سازمان بهزیستی دارای 20 نوع مهدکودک شامل آدینه مهد، مهدهای سایر، پاره وقت، شبانه روزی، روزانه، قرآنی و روستائی است.

 

وی ابراز داشت: 158 مهدکودک شهری و 157 مهدکودک روستائی در استان همدان فعال هستند  به طوری که با احتساب 30 مهد متفرقه در مجموع 345 مهدکودک در استان همدان فعال است.

 

 

 

 

 

 

کد خبر 539728

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha