خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ قصه تعطیلی و رکود در کارخانجات شهرکهای صنعتی استان یکی دو سالی است که به مهمترین خبرهای بخش صنایع خراسان جنوبی تبدیل شده است.
بسیاری از کارخانجات استان به دلیل نبود سرمایه در گردش، نرخ بالای تسهیلات بانکی، رکود بازارهای هدف و قوانین و مقررات دست و پاگیر ادارات بیمه و مالیات در سالهای اخیر به تعطیلی کشیده شده و بسیاری از کارگران بیکار شدهاند.
اصحاب رسانه خراسان جنوبی نیز بارها این مشکلات را با قلم خود به مسئولان استان یادآور شدهاند، علیرغم برگزاری جلسات و نشستهای بسیار و پیگیریهای فراوان اما هنوز هم درد صنایع استان تسکین نیافته است.
استاندار و جمعی از مسئولان خراسان جنوبی امروز به مناسبت هفته کار و کارگر از برخی واحدهای تولیدی و صنعتی فعال در شهرک صنعتی بیرجند بازدید کردند. استاندار خراسان جنوبی در این بازدید ابتدا به شرکت درنمای شرق رفت تا از نزدیک روند تولید در این کارخانه را شاهد باشد.
پس از بازدید از قسمتهای مختلف این کارخانه، علیرضا الهیاری به جمع خبرنگاران آمد تا گزارشی از روند کار تولیدی در این واحد را ارائه دهد.
وی اظهار داشت: کارخانه درنمای شرق در زمینه تولید مبلمان اداری و دکوراسیون داخلی با 35 نیروی انسانی فعالیت دارد.
مدیرعامل کارخانه درنمای شرق که در صحبتهایش اعتقاد راسخی به توکل بر خداوند داشت، گفت: سرمایه اولیه این کارخانه توکل بر خداوند است؛ ما یقین داریم خدا وجود دارد و رزق دست اوست، ما در این کارخانه شعار را به عمل تبدیل کردهایم.
الهیاری ادامه داد: نخستین مسئله مهم برای این واحد تولیدی داشتن خلاقیت در کار است، نگاه ما رو به جلو است و همواره به دنبال بازارهای جدید برای ارائه تولید خود هستیم.
وی با اشاره به افزایش دفاتر فروش این کارخانه، افزود: شرایط کسادی بازار نباید تولیدکننده را ناامید کند چراکه واحدی موفق است که در شرایط کساد، بازارها را کشف کند و به تولید خود ادامه دهد.
مدیرعامل کارخانه درنمای شرق با بیان اینکه همواره سعی کردهایم مشکلات را مدیریت کنیم، اذعان داشت: بیمه تأمین اجتماعی برای این کارخانه نیز حدود 30 میلیون تومان جریمه لحاظ کرده اما ناله کردن در این موارد کاری از پیش نمیبرد بنابراین همواره با مدرک و قانون مشکلات را برطرف کردهایم.
الهیاری اظهار داشت: ارائه وام، یارانه و تسهیلات خوب است اما به عنوان کاتالیزور، برای تولیدکننده فروش محصولات اهمیت دارد که در این راستا ادارات باید با خرید محصولات داخل استان از تولیدکنندگان حمایت عملی کنند.
وی با بیان اینکه تکنولوژی این کارخانه روز اروپاست و هیچگاه از کیفیت کار کم نکردهایم، ادامه داد: بنده خود کارگر بودهام و کار را از کارگری آغاز کردهام و با فراز و نشیبهای یک کارخانه بزرگ شدهام.
مدیرعامل کارخانه درنمای شرق گفت: مشکل اصلی صنعت کشور این است که افراد غیرصنعتی وارد آن شدهاند و میخواهند با وام کاری را دست و پا کنند اما هرکس یک واحد تولیدی را با وام تأسیس کرد اشتباه کرده و شکست میخورد.
الهیاری ضمن تشکر از استانداری خراسان جنوبی، خاطرنشان کرد: مبلمان اداری ساختمان جدید استانداری خراسان جنوبی توسط این کارخانه تولید و نصب شده که این حرکت حمایتی از داخل استان جای تقدیر دارد.
استاندار و مسئولان خراسان جنوبی پس از بازدید از کارخانه درنمای شرق و کارخانه سنگ پاسارگاد، به کارخانه چاپ و بستهبندی مینای سرخ رفتند.
مدیر پشتیبانی و فنی این کارخانه اظهار داشت: این شرکت ظرفیت تولید 450 تن در ماه را دارد اما در حال حاضر با 10 درصد از ظرفیت تولیدی خود مشغول به فعالیت است.
مجتبی پورحسنی سرمایه اولیه شرکت را 20 میلیارد تومان اعلام کرد و افزود: در دوران تحریم نتوانستیم ماشینآلات موردنیاز را وارد کشور کنیم و به دلیل نوسانات ارز و نرخ بالای سود بانکی ظرفیت تولید بسیار کمتر از میزان اصلی آن است.
وی با بیان اینکه این شرکت مشکل سرمایه در گردش دارد و نیازمند 5 میلیارد تومان اعتبار است، ادامه داد: این شرکت در حال حاضر با 26 نیروی انسانی فعالیت دارد در حالی که نیاز اولیه ما 56 نفر هستند.
مدیر پشتیبانی و فنی کارخانه مینای سرخ اذعان داشت: تقاضا برای محصولات این کارخانه بیش از توانمندی عرضه است چراکه بازار افغانستان بازار بسیار پرتقاضایی برای این محصول به حساب میآید.
پورحسنی یادآور شد: 75 درصد از محصولات کارخانه به افغانستان و اخیراً به ترکمنستان و تاجیکستان صادر میشود و 25 درصد مابقی در داخل استان و شهرهای اطراف به فروش میرسد.
وی افزود: در بازدید امروز استاندار از این کارخانه مقرر شد برای سرمایه در گردش موردنیاز جدولی تهیه و به مسئولان اقتصادی استان ارائه شود تا برای آن تصمیمگیریهای لازم اخذ شود.
گفتنی است؛ در پایان بازدید از این کارخانه، برخی کارگران و پرسنل نمونه آن، با اهدای هدایایی مورد تجلیل و تقدیر قرار گرفتند.
کارخانه سامان فولاد و شرکت طاق بیست چهارمین و آخرین واحد تولیدی در شهرک صنعتی بیرجند بود که امروز مورد بازدید مسئولان اقتصادی استان قرار گرفت.
مدیرعامل شرکت سامان فولاد و رئیس هیئت مدیره شرکت طاق بیست در این بازدید در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: این کارخانه به تولیدات فولادی اعم از جوش پیچ و مهرهای، انواع سوله و جرثقیلهای سقفی با مواد اولیه آهنآلات و پروفیل فعالیت میکند.
حمیدرضا صباغ با بیان اینکه مواد اولیه از استانهای اصفهان، اهواز و تهران تأمین میشود، بیان داشت: در حال حاضر 80 نفر به صورت مستقیم و 20 تا 25 نفر در قسمت نصب مشغول به فعالیت هستند؛ این کارخانه به صورت سفارشی تولید میکند و ظرفیت تولید آن در ماه 300 تن است.
وی ادامه داد: توان تولید در این کارخانه بیش از دوبرابر ظرفیت اسمی است اما تولید در این کارخانه به صورت سریالی نیست بلکه ماهیانه به اندازه سفارش تولید میشود.
مدیرعامل شرکت سامان فولاد و رئیس هیئت مدیره شرکت طاق بیست گفت: تولیدات این کارخانه به دلیل هزینه بالای حمل و نقل به خارج از کشور صادر نمیشود اما سعی شده تا بازار شرق کشور را پوشش دهیم.
صباغ با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی استان، خاطرنشان کرد: برخی از مشکلات به وجود آمده مربوط به خود تولیدکنندگان است، تسهیلات دردی را دوا نمیکند بلکه باید قدرت این را داشت تا تسهیلات موجود را به درستی مدیریت کرد تا سرمایه چندین برابر شود.
نظر شما