به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از گرگان، ابراهیم کریمی، مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی گلستان، امروز (8 اردیبهشت) در جلسه کارگروه توسعه صادرات غیرنفتی استان گفت: یکی از مشکلات در حوزه صادرات صنایع دستی عدم ثبت و ضبط آمارهاست. براساس آماری که از 12 صادرکننده دریافت کردیم میزان صادرات صنایع دستی از استان بیش از 3 میلیون دلار بوده که به صورت چمدانی و واسطه ای انجام شده است.
وی افزود: یکی از نیازمندی های استان در این زمینه پایانه تخصصی صادرات صنایع دستی بوده که این مسئله امروز مصوب شد. چون تجربه ای در این باره نداریم نیاز به کار کارشناسی داریم و باید برای برون رفت از مشکلات و وضع موجود راهکاری پیدا کنیم.
محمود فرمانی، مدیرکل استاندارد استان هم در این جلسه با بیان اینکه برخی از صادرکنندگان، توجهی به کیفیت و استاندارد کالاها ندارند، گفت: باید به استاندارد بودن و کیفیت کالا توجه داشته باشیم، در این صورت صادرات اتفاق می افتد اما مقطعی خواهد بود.
وی افزود: کارگاه های آموزشی که سالانه برای صادرکنندگان برگزار می شود باید در آن ها حتماً دوره آموزشی استاندارد و قوانین و مقررات این حوزه نیز لحاظ شود.
فرمانی گفت: برخی از واحدهای تولیدی با اصول صادرات در حوزه استاندارد آشنایی ندارند و همین مسئله موجب می شود کالایی صادر شود که کشور مقصد را نسبت به سایر کالاهای کشور بدبین کند.
حسین پیشقدم، رئیس سازمان مدیریت و برنامه و بودجه استانداری نیز در این جلسه با بیان اینکه از سال 84 تا 94 صادرات استان با رشد همراه بوده است، اعلام کرد: در این بازه زمانی ارزش وزنی صادرات غیر نفتی استان 262 درصد و از نظر ارزش دلاری 542 درصد رشد پیدا کرده است.
وی افزود: همچنین در سال گذشته نسبت به سال 92 نیز از نظر میزان وزنی 77 درصد و از نظر ارزش دلاری رشدی 12 درصدی را شاهد بوده ایم.
پیشقدم تصریح کرد: برای اینکه صادرات غیرنفتی استان توسعه پیدا کند، باید آینده پژوهی را در دستور کار قرار بدهیم و نیازهای واقعی بازارهای هدف و ظرفیت های موجود به درستی شناسایی شوند.
نظر شما