به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان و به نقل از روابط عمومی فرمانداری، محمدعلی توحیدی، فرماندار کرمان در کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان، اقتصاد کشورهای منطقه را اقتصادی ضعیف توصیف کرد که با کاهش قیمت نفت به هم می ریزد در حالیکه اگر اقتصاد قوی و مقاوم باشد در آن تزلزلی به وجود نمی آید.
اقتصاد مقاومتی باید برای ما مسئولین از نان شب هم واجب تر باشد
وی افزود: بحث اقتصاد مقاومتی باید برای ما مسئولین از نان شب هم واجب تر باشد چرا که نگاه مردم به ما و اقدامات ما در این زمینه است و تدوین و اجرای برخی از سیاست های اقتصادی کشور به وِیژه در بخش کشاورزی نیز در همین مسیر است به طور مثال یکی از سیاست هایی که دنبال شد کاشت سیر در شهداد، منطقه ای که از لحاظ اقتصادی مشکلات فراوانی دارد بود.
توحیدی گفت: درحال حاضر 280 هکتار از اراضی بخش شهداد زیر کشت سیر است و برآورد برداشت 15 هزار تن سیر با درآمد دهها میلیارد تومان برای کشاورزان شهداد پیش بینی می شود؛ چنین منطقه ای که از نظر اقتصادی مشکلات زیادی دارد با وجود ظرفیت های فراوانی همچون آب و زمین مستعد با ادامه سیاست کاشت سیر قطعاً در آینده ای نزدیک به یکی از قطب های تولید سیر در کشور تبدیل خواهد شد و به یاری خداوند دانش فرآوری آن را نیز در دستور کار قرار خواهیم داد.
وی افزایش و کاهش قیمت نفت را با اجرای چنین سیاست هایی در اقتصاد کشور و نهایتاً در زندگی مردم بی تأثیر دانست و با اذعان به اینکه ما مسئولین نتوانستیم مردم را به درستی هدایت کنیم، اجرای برخی سیاست ها را غیرکارشناسانه و انجام آزمون سعی و خطا توصیف کرد و خواستار شناسایی ظرفیت و قابلیت های مناطق توسط مسئولین و هدایت درست و صحیح مردم به سمت آنها شد و اظهار داشت: در شهرهای محروم مردم با مشکلات اقتصادی درگیر هستند؛ ما مسئولیم، اگر هدایت و شناخت ما درست باشد وضع معیشتی مردم هم بهتر خواهد شد و اگر وضعیت مردم خوب باشد کار مدیران هم بسیار راحت تر خواهد بود.
از تمام ارکان مؤثر در اقتصاد مقاومتی باید استفاده شود
فرماندار کرمان با استناد به صحبت های جهانگیری، معاون اول رییس محترم جمهور و فرمانده ستاد اقتصاد مقاومتی کشور تصریح کرد: وی 14 دستگاه را موظف کردند که برای اقتصاد مقاومتی فعالیت کنند؛ این دستگاه ها هر کدام در حیطه تخصصی خودشان نظر کارشناسی داده و فعالیت می کنند و دستگاه هایی مانند فرمانداری، بسیج و بخشداری ها دستگاه تخصصی نیستند و مسئولیت مستقیم اجرا ندارند؛ نظارت می کنند و کار دستگاه های تخصصی را تسریع کرده وآنها را یاری می کنند.
وی جلسات بسیج با مسئولین مربوطه در بخش ها را در راستای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی مثبت ارزیابی کرد و از بخشداران خواست از تمام ارکان مؤثر در اقتصاد مقاومتی، دهیاران، شوراها به ویژه مساجد استفاده کنند همچنین طرح های نیمه تمام و غیرفعال خود را اعلام و برای راه اندازی آنها دستگاه ها را پای کار آورده تا هزینه های مصرف شده به بار بنشیند.
رئیس کارگروه اقتصاد مقاومتی شهرستان کرمان با تأکید بر اینکه زمان اقدام و عمل است نه شعار و حرف؛ بخشداران و مدیران ادارات بخش ها را مسئول و پاسخگو در حوزه کاری خودشان دانست و خواستار هوشیاری و اشراف لحظه ای و کامل آنها بر کارها و ارزیابی و ارائه گزارش عملکرد دقیق با عدد و ارقام در هر حوزه درخصوص وضعیت پیشرفت اقتصاد مقاومتی شد و خاطر نشان کرد: همانطور که دشمن شمشیر را از رو بسته مسئولین هم باید هوشیار و جدی باشند؛ عربستان از هیچ حربه و دسیسه ای برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی دریغ نمی کند حتی اگر به قیمت نابودی خودش باشد.
زیبنده نیست روستائیان مایحتاج خود را از شهر خریداری کنند
وی فاصله گرفتن بودجه کشور از اتکاء به نفت را حاصل سیاست های صحیح نظام در طول سال های انقلاب توصیف کرد و مناسب ترین گزینه به جای نفت را اقتصاد مقاومتی دانست و از مسئولین خواست آن را سرلوحه کار خود قرار و از خرید و استفاده محصولات خارجی در ادارات و دستگاه های دولتی خودداری کنند.
توحیدی افزود: متاسفانه بسیاری از روستائیان مایحتاج ضروری سبد غذایی خود را از شهر خریداری می کنند؛ این زیبنده نیست؛ مسئولین الگوسازی و حمایت کنند و نشان دهند می شود، می توانیم اگر که بخواهیم، تأکید می کنم هر حرکتی که می تواند اقتصاد مقاومتی را تقویت کند رسالت شرعی، قانونی، اداری و اخلاقی ما است.
افزایش تولید و صادرات و ایجاد اشتغال، از مهمترین راههای موفقیت در اقتصاد مقاومتی
مهرابیان دبیر کمیته برنامه ریزی شهرستان کرمان، افزایش تولید و صادرات و ایجاد اشتغال را از مهمترین راههای موفقیت در اقتصاد مقاومتی خواند و اظهار داشت: باید به صورت عملیاتی موضوعات را بررسی کرد، تمام زوایای کار را در نظر گرفته و کارشناسی شده اقدام نمائیم تا انشاءالله شهرستان کرمان از این حیث نمونه شود و حرفی برای گفتن داشته باشد.
سرهنگ یحیایی، فرمانده ناحیه امیرالمؤمنین (علیه السلام) سپاه شهرستان کرمان هم گفت: مقام معظم رهبری در شهریور سال 93 بحث صنایع کشاورزی را به عنوان یک بخش راهبردی معرفی کردند در همین راستا در بسیج قریب به سه سال است که اقتصاد مقاومتی در حال پیگیری و انجام است، در سال 93 در عرصه های مختلف 304 نفر برای اخذ تسهیلات اشتغال زایی معرفی شدند که از این تعداد 260 نفر تسهیلات دریافت کرده و وارد عرصه تولید و کار در بخش کشاورزی و فرآورده های جنبی شده اند ، در سال 94 نیز تعداد 186 نفر در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی به بانک های عامل معرفی و تسهیلات دریافت کرده اند.
رویکرد سال جاری سپاه، قطب بندی صنایع تبدیلی
سرهنگ پاداش، مسئول بسیج سازندگی سپاه ثارالله کرمان، تأکیدات مقام معظم رهبری را گویای اهمیت بالای اقتصاد مقاومتی عنوان کرد و بیان داشت : امسال تأکید ما ورود به عرصه صنایع تبدیلی است ،در سال گذشته 16 میلیارد تومان و در سال 93 نیز 6 میلیارد تومان در راستای اهداف اقتصاد مقاومتی در استان تسهیلات پرداخت شده است.
وی رویکرد سال جاری سپاه را قطب بندی صنایع تبدیلی اعلام کرد و یکی از مشکلات مربوطه را بحث بازاریابی و فروش دانست و خواستار همکاری عملیاتی دستگاه های اجرایی با همان نگاه جهادی که مدنظر مقام معظم رهبری است شد.
وی افزود : قطب بندی به این معناست که یک یا چند روستا به طور مشخص روی یک محصول، کار تبدیلی انجام دهند؛ به عنوان مثال در بخش شهداد قطب تولید و فرآوری سیر را پیگیری می کنیم.
خواسته های بسیج در خصوص اقتصاد مقاومتی
سرهنگ مهدوی، رئیس کارگروه اقتصادی سپاه شهرستان کرمان هم خواسته های بسیج را در خصوص اقتصاد مقاومتی « اعلام پتانسیل های موجود شهرستان به تفکیک هر بخش، اعلام توانمندی های موجود در جامعه هدف، اعلام و تعریف انجام زمانبندی کار، مشخص شده کار و تعیین تکلیف زمان های مازاد ، آموزش توانمندی ها، رفع مشکلات موجود در صدور مجوزها، انجام نظارت و وجود رابطه با جامعه هدف جهت رفع سریع مشکلات احتمالی» اعلام کرد.
نظر شما