آمریکا در صف خرید محصولات پتروشیمی ایران

خبرگزاری شبستان:بعد از لغو تحریم ها؛ کشورها و شرکت های اروپایی بسیاری بودند وهستند که آمادگی خود را برای سرمایه گذاری دراین حوزه اعلام کرده اند. حال در لیست کشورهای مشتاق برای حضور و سرمایه گذاری در این حوزه؛ نام شرکت های آمریکایی نیز به چشم می خورد.

خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران؛ شرکت دولتی صنایع شیمیایی و پتروشیمی که زیرمجموعه‌ای از وزارت نفت ایران است. این شرکت وظیفه مدیریت و گسترش عملیات صنایع شیمیایی و پتروشیمیایی کشور را بر عهده دارد. در سال ۱۳۴۳ شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران، کار خود را با افتتاح "واحد تولیدی کود شیمیایی شیراز" شروع کرد و هم‌اینک پس از شرکت سابیک دومین تولید کننده فرآورده‌های پتروشیمی در خاورمیانه می‌باشد. پتروشیمی ایران در سالهای متمادی پیشرفت بسیاری داشته و بعد از لغو تحریم ها؛ کشورها و شرکت های اروپایی بسیاری بودند و هستند که آمادگی خود را برای سرمایه گذاری در این حوزه اعلام کرده اند. حال در لیست کشورهای مشتاق برای حضور و سرمایه گذاری در این حوزه؛ نام شرکت های آمریکایی نیز به چشم می خورد.

 

بنابراین گزارش، مسعود جبراییلی، مدیرعامل مجتمع پتروشیمی آبادان به ایرنا گفته است: "یك شركت معتبر آمریكایی از طریق شعبه اروپایی خود، خواستار خرید محصولات پتروشیمی ایران شده است. تا پایان به نتیجه رسیدن مذاكره ها نمی توان نام این شركت آمریكایی را اعلام كرد. این شركت آمریكایی فعال در زمینه تامین مواد پتروشیمی، از طریق شعبه اروپایی خود خواستار خرید محصولات ایران شده و مذاكره هایی را انجام داده است. درخواست این شركت آمریكایی در زمینه محصولات «پی وی سی» بوده است. قرار است كه مذاكره جدی با این شركت به زودی برگزار شود. پس از اجرایی شدن برجام و رفع تحریم ها، موانع همكاری و مشاركت با شركت های معتبر برطرف و با هیات های متعدد خارجی مذاكره هایی انجام شده است كه از جمله می توان به گفت وگو با بسیاری از شركت های اروپایی و آسیایی در زمینه صادرات محصولات، تامین فاینانس و منابع مالی و جذب فناوری اشاره كرد. شركت های اسپانیایی، ایتالیایی و هندی برای خرید محصولات درخواست هایی را مطرح كرده اند. همچنین گفت وگو هایی نیز با شركت های آلمانی، ایتالیایی و اسپانیایی برای جذب سرمایه گذاری انجام شده كه در صورت رفع موانع، سال آینده میلادی اجرایی خواهد شد."

 

این گزارش می افزاید: چندی پیش، مرضیه شاهدائی، مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی از مذاكره با شركت های آمریكایی برای حضور در صنعت پتروشیمی ایران خبر داده بود. معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی به ابراز علاقه دو سازنده آمریكایی برای فروش تجهیزات در ایران اشاره كرده و گفته بود: این شركت ها به دنبال راه اندازی دفتر نمایندگی در ایران هستند. به دلیل نگرانی هایی كه در آمریكا نسبت به همكاری مستقیم با ایران وجود دارد، برخی شركت های آمریكایی از طریق شعبه های خود در سایر مناطق و واسطه های اروپایی با ایران مذاكره هایی را انجام می دهند.

 

یادآور می شود: بعد از کشف نفت و استخراج آن در ایران لزوم احداث کارخانه های بالا دست مبدل جهت جلوگیری از خام فروشی در کشور احساس شد و بعد از تاسیس پالایشگاه آبادان به عنوان نخستین پالایشگاه ایران و با توجه به وجود گاز فراوان همراه با نفت استخراجی و همچنین کشف میادین گازی در سال های بعد کشور نیاز به محصولات پتروشیمی را احساس کرد و در سال ۱۳۴۲ انستیتو نفت فرانسه از طریق سازمان برنامه و بودجه مامور شد تا مکان یابی ایجاد صنایع پتروشیمی در ایران را بررسی کند و با توجه به نزدیکی آبادان به میادین نفتی و همجین وجود خط لوله های نفت از قبل احداث شده برای پالایشگاه آبادان و دسترسی به منابع آب شیرین دائمی بدلیل مجاورت آبادان با رودخانه اروند رود این مطالعات منجر انتخاب شهر آبادان و به تاسیس شرکت سهامی پتروشیمی آبادان با مشارکت ۷۴ درصد سهم شرکت ملی پتروشیمی و ۲۶ درصد سهم شرکت ب اف گودریج آمریکا شد و در سال ۱۳۴۶ به دلیل اینکه در داخل کشور هیچگونه تجربه ساخت مجمتع های پتروشیمی وجود نداشت عملیات ساختمانی مجتمع توسط شرکت لاماس آمریکا آغاز و تنها دو سال بعد در سال۱۳۴۸ رسماً به بهره برداری رسید.

 

ظرفیت اولیه پتروشیمی آبادان ۵۴ هزارتن در سال بود که شامل تولیدسالانه ۲۰۰۰۰ تن پی وی سی ، ۱۰۰۰۰ تن دودسیل بنزن و ۲۴۰۰۰ تن سود سوز آور بوده‌است. در سال ۱۳۵۴ طرح گسترش به منظور افزایش تولید پی وی سی به۶۰۰۰۰ تن در سال به اجرا در آمد. مجتمع پتروشیمی آبادان بعد از انقلاب ۵۷ به فعالیت خود بدون وقفه خاصی ادامه داد اما با شروع جنگ تحمیلی و هم مرز بودن شهر آبادان با کشور عراق به طور روزانه هدف اصابت تعداد زیادی راکت و موشکهای عراقی قرار گرفت و به طور کامل ویران شد اما در سال ۱۳۶۷ پس از پایان جنگ عملیات بازسازی پتروشیمی آبادان آغاز شد و مهندسان متخصص مجتمع توانستند آن را مجدداً راه اندازی و وارد چرخه تولید کشور بکنند. در حال حاضر مهمترین محصول تولیدی این پتروشیمی پی وی سی است که تولید این محصول در سال ۱۳۸۴ به حدود ۶۰۰۰۰ تن افزایش یافت.و با توجه به سرمایه گذاری و برنامه ریزی مدیران این مجتمع جهت توسعه و گسترش آن و رسیدن به تولید سالانه ۱۱۰۰۰۰ تن پی وی سی جز اهداف طرح توسعه مجتمع در طی چند سال آینده می‌باشد.

کد خبر 539265

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha