به گزارش خبرنگار کتاب شبستان، فقه الحديث دانشی است که به بررسي متن حديث ميپردازد وبا ارائه مباني و سير منطقي فهم آن، ما را به مقصود اصلي گوينده حديث نزديک ميگرداند.
اين مباني و شيوهها که از قواعد ادبي، اصولي و کلامي و ديگر قوانين عقلي و عقلايي استخراج شده است، ما را در يافتن معناي اصلي حديث و فهم درست و برتر مقصود آن و نيز جاي دادنش در يک نظام همگون اعتقادي ياري ميرساند؛ به گونهاي که به ساختار به هم پيوسته مجموعه احاديث، خللي وارد نيايد.
در واقع دانش فقه الحدیث کمک می کند تا بتوان آن معاني را كه معصوم عليه السلام در نظر داشته درك كرده و در نهايت به آن مقصودي كه او در نظر داشته رسید. همچنين با دانستن اين علم مي توان بين احاديث متعارض، به گونه اي برخورد كرد كه از تمامي آن ها يك معناي واحد به دست آورد.
کتاب « درسنامه فقه الحدیث» مجموعه ای منظم و ارائه دهنده ی مسیر فهم حدیث از آغازین مرحله تا واپسین گام آن می باشد. و علارغم این که این کتاب به هیچ روی کسی را از خواندن همواره حدیث بینیاز نمیکند اما دربردارنده ی مفاهیمی برای درک و فهم هرچه بهتر احادیث است.
برخی از عناوین و موضوعاتی که در این اثر به ان ها پرداخته شده است عبارت اند از: «تعریف فقه الحدیث»، «جایگاه فقه الحدیث»، «ضرورت فقه الحدیث»،« فایده و کاربرد فقه الحدیث»، «سیر اجمالی و پیش نیازهای فهم»،« فهم مفردات»، «فهم ترکیبات»، «اسباب ورود حدیث» و « تشکیل خانواده حدیث و بهرهگیری از دستاوردهای بشری».
گفتنی است کتاب حاضر را انتشارات دارالحدیث با شمارگان پانصد نسخه، 255 صفحه و با بهای یازده هزار تومان چاپ کرده و به بازار کتاب فرستاده است.
نظر شما