«كيم هيونمين» نماینده کره جنوبی در جشنواره فجر و برنامهريز و نماينده جشنواره بينالمللى پوسان درباره جشنواره جهانی فیلم فجر به خبرنگار سینمایی شبستان گفت: در جشنواره فیلم پوسان مشغول به کار هستم که بزرگترین فستیوال در آسیا است و چون این جشنواره در اکتبر برگزار می شود، ترجیح دادم به جشنواره فجر بیایم و به دنبال فیلمسازانی جوان و نه چندان ناشناخته بگردم تا در فستیوال پوسان حضور داشته باشند. در جشنواره پوسان بیش از 300 فیلم اکران می شود.
وی در پاسخ به اینکه اگر به جشنواره جهانی فجر دعوت نمی شدید، آیا داوطلب شرکت در آن بودید؟ اظهار کرد: به صورت رسمی به جشنواره فجر دعوت شدیم اما احتمال اینکه بدون دعوتنامه هم به جشنواره می آمدیم زیاد بود چون اينجا هستم تا استعدادهاى جوان و تازه كار سينماى ايران را شناسايى كنم تا در كره جنوبى روى ساخته هاى آنها سرمايه گذارى كنيم
.
برنامهريز و نماينده جشنواره بينالمللى پوسان بیان کرد: جشنواره پوسان یک بخش رقابتى نيز به برنامه خود افزوده كه در هر دوره برگزاری در این بخش حدود ١٠ فيلم ايرانى با محصولاتى از ساير نقاط جهان رقابت میکنند. فیلمهای ایرانی این بخش همیشه جزو آثار شاخص به شمار رفته و موفقیتهای بسیار را هم کسب میکنند. به طور مثال در دوره گذشته جشنواره بوسان، مهدى محقق، كارگردان با استعداد ايرانى جايزهاى را به خود اختصاص داد.
وی در پاسخ به اینکه جشنواره فیلم فجر را چگونه ارزیابی می کند و اینکه چه چیزهایی به آن اضافه شود، بهتر می شود؟ گفت: در مقایسه با سال گذشته خیلی بهتر شده است؛ آنچه در این دوره بسیار باعث خوشحالی است، نظم حاکم بر روند برگزاری جشنواره بود، خوشبختانه در همه روزها، برنامههای نمایش فیلمها، کارگاهها و سایر بخشهای جشنواره به بهترین نحو ممکن برنامهریزی و اطلاعرسانی شد.
كيم هيونمين با ابراز تعجب از حضور تماشاگران در سانس های پایانی جشنواره، به پردیس چارسو اشاره کرد و افزود: همچنین مکان جدید برپایی جشنواره بسيار مدرن، منظم، و در دسترس است. ايده برپا كردن باشگاه طرفداران اين جشنواره نيز شگفتانگيز است زيرا اين امكان را به دوستداران سينما و سازندگان فيلم مىدهد كه به صورت مستقیم باهم تبادل نظر داشته باشند. همچنین كارت خريد آزاد از فودكورت چهارسو هم ایدهای جالب بود.
وی در ارزیابی سینمای ایران به شبستان گفت: به طور کلی سینمای ایران از همه جهات خوب است اما دیالوگ ها در فیلم ها زیاد است که البته به خاطر انتقال اطلاعات و پیام فیلم است. نکته مهم در سینمای ایران این است که بیشتر به دنبال فیلم های هنری هستند تا تجاری.
كيم هيونمين در پاسخ به این سوال که به عنوان یک مخاطب عادی آیا اگر فیلم های ایرانی در سینما اکران می شد، به تماشای آنها می رفت، توضیح داد: بله اگر در سینما اکران می شد، حتما به تماشای آنها می رفتم اما مشکلی که وجود دارد، این است که سینماهای کشور من بیشتر فیلم های هالیوودی و تجاری را نمایش می دهند و خیلی سخت است که پخش کننده ها را قانع کرد تا فیلم های هنری ایرانی را انتخاب کنند.
وی درباره جشنواره فیلم پوسان و دلیل اینکه چرا این جشنواره بزرگترین جشنواره آسیا به حساب می آید، توضیح داد: علت اینکه پوسان یکی از بزرگترین فستیوال ها است به این بر می گردد که هیچ محدودیتی در اکران آثار وجود ندارد و حتی اگر دولت کره با پخش فیلم مخالف باشد، ما آن را اکران می کنیم حتی بعد از حادثه غرق شدن کشتی در دریا، مستندی اکران شد که دولت با آن مخالف بود اما مدیر فستیوال آن را اکران کرد. با وجود اینکه این فستیوال غیردولتی است اما دولت بودجه آن را می پردازد و به دلیل پخش آن مستند، این بودجه قطع شده است و فشار زیادی روی ما است که برخی فیلمها را بتوانیم پخش کنیم.
برنامهريز جشنواره بينالمللى پوسان خاطرنشان کرد: در هر صورت ما از چین، هنگ کنگ و کشورهای آسیایی دیگر جلوتر هستیم و هر سال این فستیوال بزرگتر می شود که علت آن به پخش همه انواع آثار بر می گردد.
گفتوگو: محمدصالح حجت الاسلامی
نظر شما