تیمور سپهوند، رئیس هیئت نظارت برانتخابات استان لرستان در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در خرم آباد، افزود: هیئت نظارت بر انتخابات استان لرستان آماده برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
وی با اشاره به اینکه بیش ازچهار هزار ناظر در مرحله دوم انتخابات نظارت دارند، افزود: هیئت های نظارت بر انتخابات استان لرستان در بخش ها و شهرستان های تابع مشغول چینش ناظران در شعب اخذ رای هستند.
سپهوند، اظهار داشت: در انتخابات هفت اسفند 94 بهترین وجه در بعد اجرایی و نظارتی در استان انجام شد و توانستیم در مرحله اول، انتخابات دهمین دوره مجلس خبرگان و پنجمین دوره شورای اسلامی را به نحو بسیار خوبی نظارت کنیم.
وی ادامه داد: در مرحله اول انتخابات مجلس شورای اسلامی در بعد صحت و سلامت انتخابات و اجرای ان از جمله استان هایی بودیم که در جلسات اولیه شورای نگهبان که پرونده های حوزه های انتخابیه در ان بررسی می شد پرونده های حوزه های انتخابی استان لرستان مورد بحث و بررسی قرار گرفت و صحت و سلامت آن به تأیید شورای نگهبان رسید.
سپهوند، با اشاره به اینکه در مرحله اول انتخابات بالغ بر هزار و 400 شعبه اخذ رأی داشتیم، ادامه داد: در مجموع در استان چهار نماینده در دور اول حائز اکثریت آرا شدند و در سه حوزه اصلی و دو حوزه فرعی در انتخابات 7 اسفند 94 به دور دوم کشیده شد.
وی ادامه داد: در این سه حوزه اصلی بنا بر این است که پنج نماینده دیگر برای پنج کرسی مجلس شورای اسلامی لرستان انتخاب شوند، حوزه انتخابی خرم آباد، دوره چگنی،حوزه انتخابیه شهرستان بروجرد دورود و ازنا در دهم اردیبهشت 95 مرحله دوم انتخابات برگزار خواهد شد انشاالله انتخاباتی باشکوه و حضور حداکثری و رقابت سالم انجام خواهد شد.
سپهوند، با اشاره به اینکه در حال حاضر 10 کاندید در این سه حوزه با هم رقابت خواهند کرد، ادامه داد: پنج نفر از آنها برای مجلس شورای اسلامی انتخاب می شود.
رئیس هیئت نظارت برانتخابات استان لرستان، بیان کرد: در خرم آباد 289 شعبه اخذ رآی داریم در حوزه انتخابیه دوره چگنی 54 شعبه اخذ رأی داریم که مجموعا 343 در خرم آباد و دوره چگنی شعبه اخذ رأی مسؤول اخذ آرا مردم خواهند شد.
وی افزود: در حوزه انتخابیه بروجرد 238 شعبه، دورود 113 شعبه و ازنا 75 شعبه که در مجموع 769 شعبه اخذ رأی در استان در شرف آمادگی کامل قرار دارند.
سپهوند، بیان کرد: هیئت اجرایی و نظارت مجاز هستند بازنگری در کمیت و کیفیت شعبه های اخذ رأی انجام دهند و اگر نیاز باشد به شعبه های اخذ رأی افزوده شود.
وی با بیان اینکه مشکل خاصی در بین دستگاه های اجرایی و نظارتی وجود ندارد و هماهنگی خوبی در استان دایر است، بیان کرد: متولیان اصلی انتخابات هیأت های اجرایی و هیأت های نظارت هستند و مابقی دستگاه ها باید در چارچوب وظایف تعریف شده خود در جهت کمک با هیئت نظارت و اجرایی حرکت کنند، نه اینکه با اعمال نفوذها و اعمال رفتارها در فرایند انتخابات دخالت نابجا صورت دهند بلکه باید تلاش باشند این دو مجموعه را کمک کنند تا انتخابات به نحو احسن برگزار شود.
سپهوند، ادامه داد: در انتخابات مرحله اول فعالیت برخی مجموعه ها را در مسائلی مشاهده می کردیم که ناخواسته یا خواسته مشکلاتی ایجاد کرده اما قابلیت نداشت که بخواهد تأثیری بر انتخابات بگذارد تقاضای دوستانه داریم در جهت کمک به هیئت اجرایی و نظارت حرکت کنند.
وی خاطرنشان کرد: در بخش نظارتی بالغ بر 4 هزار نیرو برای برگزاری انتخابات در بعد نظارت در روند انتخابات آماده کردیم و هیت های نظارت ما در بخش ها و شهرستان های تابع مشغول چینش این افراد در شعب اخذ رای هستند.
سپهوند، بیان کرد: در شعبه ها ناظر مسؤول و ناظرین شعب اخذ رای سرناظر و هیئت نظارت استان بازرسین ثابت در تمام شعب چینش کردند برای اینکه صحت و سلامت انتخابات را تضمین کنیم این کار را انجام دادیم در کنار ناظر مسؤول بازرس ثابت حضور دارد در شعبه و گزارش کامل را به شورای نگهبان ارائه می دهد برای رفع ابهامات و هدایت مطلوب بازرسین تیم های ناظرین سیار نیز آماده کردیم که به بازرسین ثابت مراجعه می کنند گزارش ها را از بازرسین و ناظران می گیرند.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان لرستان، اذعان داشت: افزون بر ان در اطراف شعب اخذ رای تیم هایی در نظر گرفتیم که خیابان و اطراف شعب را کنترل می کنند که از اقدامات نامطلوب و نادرست در خرید و فروش اخذ رای جلوگیری شود.
وی بیان کرد: تخلف برخی کاندیدا در انجام امور تبلیغات است برخی از این افراد کارهای خلاف قانون و فراتر از قانون می خواهند انجام دهند که با هماهنگی دادستان، شهرداری و نیروی انتظامی در جهت برخورد با تخلفات اقدامات خود را انجام می دهند، در سطح شهر خرم آباد فضای خوبی برای برگزاری انتخابات حاکم است و هیت نظارت با اهتمام جدی در اجرای وظایف خود مصمم است و امیدواریم بتوانیم با عوامل اجرایی و سایر دستگاه ها انتخابات خوبی نظارت و اجرا کنیم.
سپهوند، بیان کرد: طبق قانون انتخابات تمام کسانی که در مرحله اول نتوانستند در انتخابات شرکت کنند می توانند در هر شهرستان و شعبه ای حضور پیدا کنند و دسته دوم کسانی که در حوزه انتخابیه شرکت کردند و آن حوزه به مرحله دوم کشیده شده می توانند در مرحله دوم شرکت کنند و افرادی که حوزه انتخابیه آنان تعیین تکلیف شده نمی توانند به حوزه انتخابیه دیگر مراجعه کنند ، خلاف قانون است.
وی ادامه داد: برای کنترل این مساله شورای نگهبان تمهیداتی در نظر گرفته و در کنار هیئت اجرایی سامانه کنترل شناسنامه در شعب اخذ رای هست که چند ویژگی دارد، با کد ملی معین می کند که این فرد در مرحله اول انتخابات شرکت کرده یا نه و دوم نشان می دهد که شخص در کدام حوزه انتخابیه شرکت کرده است.
وی افزود: برای کنترل این افراد به صحنه انتخابات ناظر مشخصی تعریف کردیم علاوه بر این که کاربر اجرایی کنترل می کند ناظر شورای نگهبان نیز کنترل می کند همچنین یک ناظر در هر شعبه تعریف کردیم که شناسنامه افراد را کنترل می کند که قسمتی که در مرحله اول مهر خورده مربوط به کدام شهرستان است.
رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان لرستان، بیان کرد: دستگاه های خاص نظارت در اختیار ناظر قرار دارد که از ورود افراد غیر در صحنه انتخابات جلوگیری کند.
نظر شما