حجت الاسلام شاه آبادی، امام جماعت مسجدالائمه تجریش در گفت وگو با خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، با اشاره به جریان ساخت این مسجد چهل ساله گفت: زمینی که مسجد در آن بنا شد حدود چهار دهه قبل از سوی فردی به نام کوروس مهر وقف شد و اهالی محل نیز دست به دست هم دادند و مسجد را تاسیس کردند به طوری که کارگران ساختمانی، گچ کار، جوشکار همه و همه از اهالی محله بودند. بنا و ساختمان این مسجد با وجود اینکه از نظر معماری ویژگی خاصی نداشت و تنها شامل یک شبستان بود اما از استحکام خوبی برخوردار بود.
وی ادامه داد: با این وجود اما با گذشت حدود چهار دهه از زمان ساخت مسجد، تقریبا از دو سال قبل بود که بخش های داخلی مسجد رو به تخریب نهاد و با اینکه به دفعات این بخش ها مرمت و ترمیم شد اما باز هم به دلیل فرسودگی با مشکل مواجه بودیم تا جایی که در دیداری که چند مهندس از بنای مسجد داشتند وضعیت ساختمان را خطرناک دانسته و امکان ریزش های بیشتر را پیش بینی کردند در نتیجه اقدام به ساخت دوباره مسجد کردیم.
امام جماعت مسجدالائمه با اشاره به اینکه اکنون مسجد در حال ساخت است و نماز جماعت در یک سوله اقامه می شود گفت: احتمالا رقمی بالغ بر یک میلیارد تومان برای اتمام و تکمیل ساختمان مسجد نیاز داریم اما آنچه که مشخص است تکمیل شبستان مسجد تا ماه رمضان است و اگر بودجه به دست مان برسد تلاش داریم تا پایان سال ساختمان مسجد را تکمیل کنیم که با تحقق این امر فضا به نسبت گذشته تفاوت فراوانی خواهد داشت، در گذشته مسجدالائمه تنها متشکل از یک شبستان بود و حتی اتاق امام جماعت نداشتیم و تمامی کلاس ها در همان فضای کوچک برگزار می شد.
حجت الاسلام شاه آبادی تصریح کرد: با احتساب فضایی که به حیاط مسجد اختصاص یافته بود و اکنون در نقشه جدید به شبستان الحاق شده است، فضای بزرگ تری در اختیار خواهیم داشت و در مجموع مسجد در چهار طبقه در زیربنایی بالغ بر هزار و ششصد متر ساخته می شود.
وی در بخش دیگری از مباحث خود به راهکارهای جذب بیشتر جوانان به مسجد اشاره کرد و گفت: مهمترین عامل در راستای تحقق این مساله استمرار و محتوای برنامه های مسجدی است، برخورد خوب امام جماعت و هیات امنا با مأمومین به ویژه جوانان، پاکیزگی محیط مسجد، می تواند موثر باشد.
امام جماعت مسجدالائمه برخی از ویژگی های مسجد طراز اسلامی را برشمرده و ادامه داد: برنامه های تربیتی و فرهنگی به جز کارکردهای عبادی می تواند اثرگذار باشد. این برنامه ها باید هر روز برقرار بوده و آگاهی بخش باشد و شبهه زدایی کند، اکنون یک سری از جمعیت هستند که مسلمانند ولی اعتقادات خود را از کوچه و خیابان می گیرند و تا چیزی مرسوم می شود بدون اینکه تحقیق کنند به آن می پردازند و فکر می کنند دین همین است که برخی می گویند و خرافه ترویج می کنند مثلا بعد از ماه صفر دق الباب مسجد می کنند، شمع روشن می کنند و مواردی از این دست که اصلا در دین نیست و خرافات است. بنابراین امام جماعت مسجد در بسیاری از مباحث اعتقادی باید آگاهی دهد و شبهه زدایی کند.
حجت الاسلام شاه آبادی گفت: من حدود 10 سال است که در این مسجد حضور دارم، تمام تلاش ام این بوده است که در شرایط مختلف برنامه های مسجد سر وقت برگزار شود، حتی اکنون در شرایطی که مسجد در حال ساخت است در همان سوله کلاس های تقویتی را برای دانش آموزان در دروس پایه برگزار می کنیم تا فعالیت های جانبی مسجد همچنان برقرار باشد.
نظر شما