حفاظت از محیط زیست یک واجب اخلاقی است

خبرگزاری شبستان: وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه شرط پایداری توسعه، انسانی بودن آن است، گفت: حفاظت از محیط زیست یک واجب اخلاقی و رسالتی مقدس برای همه وجدان های بیدار در سطح جهان از هر فرهنگ و مذهب است.

به گزارش خبرنگار محیط زیست شبستان، محمد فرهادی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم اختتامیه دومین همایش بین المللی محیط زیست، دین و فرهنگ با اشاره به اینکه حفظ محیط زیست موضوعی جهانی است، گفت: وقتی موضوعی جهانی است به همگان مربوط می شود و پیشرفت های اجتماعی و فناورانه ما باید با توان طبیعت و محیط سازگار باشد.


وی خاطرنشان کرد: سال گذشته در اجلاس رهبران جهان در سازمان ملل متحد برای تصویب دستور کار 2030 این تعهد جمعی به میان آمد که تفاهم بین فرهنگ ها، احترام متقابل و حفظ مسئولیت مشترک هماهنگ ترویج شود و رهبران حاضر یادآور شدند که جهان ما جهان تنوع طبیعی و فرهنگی است و همه فرهنگ ها و تمدن ها نه تنها می توانند در روند توسعه پایدار سهیم شوند بلکه باید هم چنین باشد.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری بیان کرد: سند دستور کار 2030 آشکارا اعلام می کند که یک شرط لازم و اساسی برای بهره مندی همه انسان ها از زندگی سعادتمندانه این است که پیشرفت های اجتماعی و فناورانه ما با توان طبیعت سازگار باشد.


فرهادی تصریح کرد: در این سند تاکید شد با فرهنگ سازی، مدیریت پایدار منابع طبیعی و اقدام عاجل در باب مشکل تغییرات آب و هوا، کره زمین را از فرسودگی و تخریب محافظت کنیم تا بتواند برای نسل حاضر و نسل های آینده همچنان مادری کند.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سال 1998 یونسکو در همایش بین المللی سیاست های فرهنگی برای توسعه در استکهلم نتیجه گرفت که شرط پایداری، توسعه انسانی بودن آن است و مولفه های فرهنگ که به توسعه چهره انسانی می بخشد.


وی گفت: در آخرین سال های قرن بیستم که در آن سوی جهان از برخورد تمدن ها سخن گفته شد کشور ما گفتگوی فرهنگ ها و تمدن ها را در مجمع عمومی سازمان ملل مطرح کرد که سال 2000 به پیشنهاد یونسکو سال جهانی فرهنگ صلح نام گرفت.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ادامه داد: در سپتامبر همان سال یونسکو اولین اجلاس برای گفتگوی تمدن ها را در مقر سازمان ملل در نیویورک با مشارکت ایران و 11 رئیس کشور دیگر ترتیب داد که در پی پیشنهاد ایران سال 2001 سال جهانی گفت و گوی فرهنگ ها و تمدن ها نام گرفت و در همان سال کنفرانس عمومی یونسکو اعلامیه جهانی تنوع فرهنگی را تصویب کرد.

فرهادی با بیان اینکه رئیس جمهور ایران در اولین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل در سال 2013 قطعنامه جهان علیه خشونت و افراطی گری را پیشنهاد کرد که با استقبال همگان تصویب شد،‌ افزود: مجموعه این اسناد و ابزارهای مصوب بین المللی نشان می دهد که وجدان عمومی متفکران و اهل نظر در سطح جهانی زیان های غفلت های قرن بیستمی از نقش مولفه فرهنگ در توسعه را دریافته و در صدد راهی برای جبران است که برگزاری این همایش دو روزه نیز تاییدی بر این عزم جهانی است.


وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه موضوع اجلاس حاکی از آن است که برای حل بحران های زیست محیطی باید از باورهای معنوی و فرهنگ اعتقادی جوامع انسانی کمک گرفت و این راه را با گفت و گوی میان فرهنگ ها هموارتر کرد، اذعان داشت: بسیار مهم است که اصلاح الگوی زندگی اقتصادی و مصرفی کنونی جوامع بشری همراه با زدودن نابرابری های اجتماعی و حفاظت از محیط زیست همگی با هم در صدد اندیشگی ما برای طراحی مسیر توسعه آینده جای گرفته اند.


 

کد خبر 538740

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha