خبرگزاری شبستان – گروه سیاسی: کره جنوبی دومین رشد سریع اقتصادی دنیا در چهار دهه اخیر را دارا بوده است. در کره جنوبی از سال ۱۹۶۳ و فقط ظرف مدت ۴۰ سال، درآمد سرانه بر حسب قدرت خرید، چیزی نزدیک به ۱۴ برابر افزایش یافت. دست یافتن به نتیجهای مشابه برای بریتانیا بیش از دو سده (بین اواخر سده هجدهم و زمان حاضر) و برای آمریکا در حدود یک و نیم سده (از سده ۱۸۶۰ تاکنون) زمان برد. این پیشرفت قابل توجه که کره جنوبی را در کمتر از نیم قرن بدل به کشوری پیشرفته و ثروتمند کرد، اغلب معجزه رودخانه هان نامیده میشود و در مجامع بینالمللی، صفت «ببر آسیا» را برای این کشور به ارمغان آورده است.
بنابراین گزارش، در سال ۱۹۹۶ کره جنوبی عضو «سازمان همکاری اقتصادی و توسعه» (پیمانی برای رشد اقتصادی بیشتر) شد. کره جنوبی همانند بسیاری دیگر از همسایههای آسیایی خود، متحمل بحران اقتصادی سال ۱۹۹۷ آسیا شد؛ اما این کشور قادر شد که دوباره برخیزد و پس از یک ترمیم سریع به رشد خود به سوی تبدیل شدن به یکی از قدرتهای عمده اقتصادی جهان ادامه دهد. کره جنوبی بهواسطه شرکتهای چندملیتی با فناوری پیشرفته مانند سامسونگ و هیوندای-کیا و الجی، هفتمین صادرکننده بزرگ جهان است.
این گزارش می افزاید: ایران قبل از تحریمها بزگترین صادر کننده نفت به کره جنوبی بود و کره جنوبی نیز بزرگترین صادرکننده تجهیزات و ابزارآلات اتومبیل سازی به ایران بود. روابط این دوکشور توسعه یافتهترین رابطه شرق با غرب آسیا بود. پس از تحریم ها هر دو کشور بدنبال توسعه روابط تجاری برآمدند و در همین زمینه نیز رییس جمهور کره جنوبی اردیبهشت ماه به ایران سفر می کند.
بنابراین گزارش، مرضيه رياحي، مديركل آسيا و اقيانوسيه معاونت بين الملل و بازرگاني وزارت نفت در این زمینه به شانا گفته است: "براساس برنامه ريزي انجام شده، پارك گئون هي، رئيس جمهور كره جنوبي ارديبهشت ماه امسال به ايران سفر مي كند و همزمان دو كشور سه يادداشت تفاهم در بخش انرژي امضا می کنند. افزون بر امضاي يك يادداشت تفاهم در ديدار وزيران نفت و انرژي دو كشور، دو تفاهمنامه نيز با شركت ملي صادرات گاز ايران و شركت ملي گاز ايران با طرف هاي كره جنوبي امضا مي شود. افزايش برداشت نفت خام از چاه هاي ايران، سرمايه گذاري در چارچوب انتقال فناوري، سرمايه گذاري درمورد پروژه هاي خط انتقال سراسري گاز (آي گت ٩ و ١١)، ميني ال.ان.جي و ال.ان.جي و همكاري هاي پتروشيمي مهمترين بخش هاي همكاري ميان دو كشور است.
یادآور می شود: ارزش مبادلات غيرنفتي ايران و كره جنوبي در سال 2013 چهار ميليارد و 100 ميليون دلار اعلام شد و از اين رقم بيش از 300 ميليون دلار صادرات ايران به كره جنوبي و سه ميليارد و 800 ميليون دلار واردات از كره صورت گرفت. محاسبه صادرات نفت خام ايران به كره جنوبي موجب مي شود كه حجم تجارت دو كشور در اين سال به رقم 9 ميليارد و 200ميليون دلار برسد.
نظر شما