حجت الاسلام اکبری جدی، کارشناس و پژوهشگر در حوزه دین بر لزوم تلاش برای دست یابی جایگاه واقعی مسجد تاکید کرد و به خبرنگار مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان گفت: اصلی ترین محور فرهنگی در جامعه اقامه نماز جماعت است. از قدیم هم به همین شکل بوده است به طوری که شهرهایی که بر اساس معماری دینی طراحی شده اند. حول یک محور به نام مسجد جامع شکل گرفته اند. مسجد اصلی ترین و مرکزی ترین مرکز در شهر و اجتماع مسلمین به شمار می رفت و شهر و واحدهای مسکونی در اطراف مسجد شکل می گرفتند و مراسم های عبادی و سیاسی و اجتماعی در جامعه در مساجد انجام می شد و ارتباطات و فعالیت های مختلف بر اساس مسجد شکل می گرفت، به عبارت دیگر مسجد محلی برای ارتباط آحاد جامعه اسلامی بوده است.پیگیری این مسائل از طریق مساجد امروز در جامعه ما هم مورد توجه بود زیرا که مساجد مرکز اصلی فعالیت های فرهنگی و دینی بودند و کانون های دینی در کنار مساجد شکل می گیرند.
وی بیان کرد: امروز برای اینکه بخواهیم مساجد، منشأ اثر در جامعه دینی باشند و به عنوان معیار در شرایط متعارف تعریف و همان شرایط دوران دفاع مقدس را داشته باشند،توقع آرمان گرایانه است. چند عامل باعث شده است که مساجد به جایگاه اصلی خود دست نیابند. یکی از این عوامل معماری مسجد است. مسجد اگر بخواهد محل مراجعه و پررونق حضور مردم باشد باید به گونه ای طراحی شوند که مومنین با فضای مسجد ارتباط برقرار کنند.
وی گفت: لازم است،آموزش های لازم برای خادمین و هیئت امنای مسجد برگزار کنیم تا به با فناوری های روز آگاه شود زیرا که هیئت امنای مساجد در رونق مسجد بسیار مهم است. هیئت امناها اگر نگاه بسته داشته باشد موجب عدم جاذبه مندی به مسجد است.
عضو کمیسیون مشورتی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: در گذشته مساجد در محلی قرار می گرفتند که محل عبور و مرور انسان ها است و درب مسجد در تمام ساعات بر روی مردم باز بود اما متاسفانه در حال حاضر درب مساجد فقط در زمان اقامه نماز بر روی مردم باز است و در دیگر ساعات درب مساجد بر روی مردم بسته است. بسته بودن درب مسجد مردم را از چرخه حضور بیشتر در مسجد دور می کند.
حجت الاسلام اکبری جدی ساخت مسجد را در مکان مناسب را در جاذبه مندی مسجد مهم ارزیابی کرد و گفت: مسجد باید در محل های با صفا و جاذبه مند ساخته شود، تا بتواند در جذب مخاطب تاثیرگذار باشد.از طرفی در برنامه های مسجد باید نظم و انضباط حاکم باشد و نماز در مسجد سر وقت اقامه شود و روحانی مسجد ارتباط دوستانه ای با مردم برقرار کند اگر مسجد روحانی فعالی داشته باشد در جذب مردم به مسجد و نیز رونق بخشی به برنامه های مسجد تاثیرگذار است.
وی ادامه داد: کسانی که به مسجد رفت و آمد دارند رشد اخلاقی و رفتاری، فرهنگی و اجتماعی خواهند داشت، باید تلاش کرد به ویژه قشر جوان را از همان دوران کودکی با مسجد آشنا کرد تا از جشمه معارف آل الله که توسط مبلغان دین ارایه می شود بهره مند شوند.
نظر شما