به گزارش خبرگزاری شبستان، حضرت زینب (س) بانوی قهرمانی که پس از شهادت امام حسین، ارائه نهضت عاشورا را به دوش کشید و پرچمدار این قیام بود در روز پنجم جمادى الاولى سال پنجم یا ششم هجرى قمرى در شهر مدینه منوّره تولد یافت و جهان را به قدوم خویش مزین فرمودند.
این بانوی بزرگوار در واقعه کربلا با دو فرزندش در کنار برادرش امام حسین(ع) حضور داشت و پس از شهادت امام حسین(ع)، ایشان بودند که پیام قیام برادر را به گوش تمام جهانیان ابلاغ کرد.
سخنان و خطبههای حضرت زینب(س) در کوفه و همچنین در دربار یزید، که همراه با استدلال به آیات قرآن بود، بیانگر دانش آن حضرت و از مهمترین و مؤثرترین خطبههای در دفاع از حقانیت حسین بن علی می باشد.
حضرت زینب (س) بانوی مهربان و صبور کربلا، ستون خیمه عاشورا و فریاد افشاگرانه ی تاریخ ، در روز پانزدهم ماه رجب ، سال 62قمری دیده از جهان فروبست. و مزار ملكوتى آن حضرت اینك زیارتگاه عاشقان وارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت علیهم السلام مى باشد.
کتاب «بانوی کربلا» که به قلم «عایشه بت الشاطی» نگارش شده، گزارشى داستان گونه از زندگى پر فراز و نشيب و عبـرت آمـوز حضرت زینب(س) می باشد. ايـن كـتـاب تـنـهـا تاريخ نيست اگرچه تمام مطالب آن از مدارك تاريخى صحيح گرفتـه شـده همچنـين اين كتاب رمان محض نيست اگرچه در نگارش به سبك رمانى درآمده است . لـيـكـن شـرح حـال بـانـويـى است كه براى وى مقدر شده بـود كـه درعصـرى زنـدگى كنـد كـه از پـيش آمدهاى بزرگ پر باشد.
در بخشی از کتاب«بانوی کربلا» که از سوی مرکز انتشارات دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم منتشر شده، می خوانیم:
«همه سرها را از خوارى و پشيمانى به زير انداختند و تا زينب سخن مى گفت چنين بودند .مـابعد اى اهل كوفه ! گريه مى كنيد؟! هرگز اشك هاى شما نايستد و شيونتان آرام نگيرد.مثل شـمـا مـثل زنى است كه هر چه رشته است پنبه كند .شما ايمان خود را بازيچه فساد قرار داديد و بدانيد كه بارى شوم بر دوش كشيديد .آرى , بـه خـدا چـنين است بايد بيشتر بگرييد وكمتر بخنديد .شما چنان خود را ننگين كرديد كـه شـسـتــن نـتـوانـيــد و ننـگ كشـتن نـواده خـاتم پيغمبـران و سـالارفرستادگان را چگونه مى توانيد بشوييد كسى كه نقطه اتكاى شما و چراغ راهنماى شما و سرور جوانـان اهـل بهشت بود .بدانيد كه به نادانى و پليدى جنايتى عظيم مرتكب شديد . آيا تعجب مى كنيد اگرآسمان خون ببارد؟ نـفـس پـليد شما جنايت كارى را نزد شما خوب جلوه داد تا خشـم خداى را براى شما بياورد و در عذاب الهى براى هميشه گرفتار باشيد .آيا مى دانيد چه جگرى را پاره پاره كرديد و چه خونى را ريختيد و چه پرده نشينى را پرده دريديـد؟ ! جـنــايتىبزرگ مرتكب شديد كه از عظمتش نزديك اس ت آسمان ها بشكافد و زمين از هم بپاشد و كوه ها خـرد شـود....»
کتاب «خصایص زینبیه» به قلم «سید نورالدین جزایری» یکی از پژوهشگران چیره دست قرن چهارده هجری نگارش شده و توسط انتشارات مسجد مقدس جمکران منتشر شده است. نویسنده در این کتاب، چهل ویژگی حضرت زینب(س) را ذکر کرده و پیرامون هر یک توضیح و تفسیری از احادیث و روایات و متون تاریخی آورده است.
چهل خصیصه ای که نویسنده در این کتاب و در قالب آن ها، ویژگی ها ی حضرت زینب را ارائه می کند عبارت اند از: «امتیازات راجع به ولادت حضرت زینب»،« تشخیص زمان ولادت» ، «اسامی و کنیه های حضرت زینب»، «شرح بعضی از القاب مبارک حضرت زینب» ،«عصمت حضرت زینب»،«حضرت زینب ولیة الله»،«راضی به قضاء الهی»،«امینة الله»،«عالمه غیر معلمه»، «محبوب رسول خدا»،«نائب مادر»،«شریک برادر»، «زاهده»، «عاقله»، «موثقه»، «کعبة الرزایا»،« فصاحت و بلاغت»، «شجاعت»، «عابده»، «باکیه»، «شمایل و دلایل دخت اسدالله»،«مجملی از مجاری احوال آن مکرمه»، «جهاد با نفس»، «در بوته امتحان»، «تعیین کامل و معرفت سرشار»، «محبت در زمره احباء الله»، «مقام خوف»، «رضا و تسلیم»،«شفاعت»،« ابتلای به بلاها»،« در زمره صابران»،«مواسات»،«غیرت»،«محب مخلص»،«نائب خاص برادر»،«حافظ شئون و حدود»،«اهتمام به حفظ معصومین»،«آمر به معروف»،«پیام آور عاشورا و احیاگر نام کربلا»،«شباهتهای زینب به انبیاء الهی».
نویسنده همچنین انتهای کتابش را به شرح دو خطبه ازحضرت زینب در کوفه و شام اختصاص میدهد و شعری از شیخ محمد حسین بیرجندی قاینی به عنوان حسن ختام کتابش نقل میکند.
نظر شما