شتاب جامعه به سمت پیری جمعیت تهدیدی جدی است

خبرگزاری شبستان: مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز با بیان این که در حال حاضر ۶ درصد از جمعیت ایران پیر هستند، گفت: پیش بینی می شود در سال ۱۴۲۰ هجری شمسی تعداد افراد سالخورده ایران به بیش از ۲۰ درصد برسد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از البرز، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی استانداری البرز، حمیدرضا عسگری مورودی با بیان این مطلب در مراسم اختتامیه استانی پنجمین جشنواره «نوجوان سالم و ابتکارات» که در کانون امام علی(ع) کرج برگزار شد، اظهار داشت: جمعیت ایران به سمت پیری پیش می رود و با این روند ، طی دو دهۀ آینده صحنه جامعه تقریباً از حضور پر رونق جوان و نوجوان کاسته می شود.

وی تأکید کرد: در حال حاضر نزدیک به یک سوم از جمعیت ایران یعنی 25 میلیون نفر جوان هستند و شتاب جامعه به سمت پیری تهدیدی مهم محسوب می شود.

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز، اوج سرمایۀ آدمی را دوره نوجوانی و جوانی دانست و عنوان کرد: برخلاف برخی تصورات غلط و پنداشت نادرست که جوانی را دوران جهالت و ناداني مي دانند، این دورادر مکتب اسلام دوران تلاش و تفكر است و پیامبر اکرم(ص) جوانی را همسنگ وزارت توصیف کرده اند.

 وی با اشاره به نقش آفرینی جوانان کشور طی چهار دهه گذشته، تصریح کرد: از مجموع 220 هزار شهید دوران دفاع مقدس، حدود 150 هزار شهید سرافراز در محدوده سنی 15 تا 30 سال قرار داشتند که به عبارتی می توان گفت؛ جوانان با عزم راسخ و پایمردی خود کشور را در مقطع حساس جنگ تحمیلی از یک شکست قطعی نجات دادند. 

عسگری مورودی بهترین آوردۀ علم را بازدارندگی از لغزش ها و انحرافات دانست و افزود؛ اولین مزیت ورود دانش آموزان به عرصۀ پیشگیری از وقوع جرائم، حفظ دین و شخصیت آن ها است. 

وی گفت: در کلام امیرمؤمنان نیز تأکید شده است که جوانان آبروی خود را با ادب و دین شان را با دانش صیانت کنند. 

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز در همین راستا خاطر نشان کرد: حدود 80 درصد زندانیان در استان البرز دارای تحصیلات پایین و سطح آموزش زیر دیپلم هستند. 

وی فرصت سازی برای جوانان در عرصه های مختلف علمی، هنری و ورزشی را یک ضرورت استراتژیک برای کشور برشمرد و عنوان داشت: این متغیر از زوال سرمایه ها پیشگیری و موجبات تعالی جامعه را فراهم می آورد. 

مدیرکل اجتماعی فرهنگی استانداری البرز در ارائه تحلیلی آسیب شناسانه از روند مقابله با آسیب ها در دهه های گذشته، اذعان داشت: نقطه آغاز پیشگیری و مبارزه با آسیب ها، خانه و خانواده است، در حالی که ما مقابله را از خیابان ها شروع کردیم که یکی از عوارض این نوع رویکرد، چندلایه ساختن جامعه است. 

وی تصریح کرد؛ این که پلیس در خط مقدم مقابله با پدیده اعتیاد قرار گیرد، چندان مؤثر و نتیجه بخش نخواهد بود و در جنگ تحمیلی نیز به عنوان سمبل ایستادگی ملی در برابر هجمه ای سنگین، دفع تجاوز بر توان مردمی استوار بوده است. 

حمیدرضا عسگری مورودی با اشاره به اهمیت و نقش محوری نهاد خانواده در تربیت و جهت گیری استعداد فرزندان گفت: خانواده پایه ای ترین نهاد برای شکل گیری شخصیت فرزندان است و به هر میزان که روابط گرم، عاطفی و دین مدارانه در خانواده حاکم باشد، ضریب مقاومت افراد در برابر آسیب ها افزایش می یابد.

 وی با ابراز نگرانی از شدت یافتن روابط دیجیتالی و کم رنگ شدن فضای گفتگوی مستقیم در خانواده و جامعه، اظهار داشت؛ متأسفانه در حال حاضر خانه ها با فاصله گیری تدریجی از کارکرد اصلی خود، تبدیل به خوابگاه برای افراد خانواده شده‌اند.

کد خبر 538234

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha