به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از غرب گیلان، با حضور پر شور معتکفین دربهای 23 مسجد میزبان اعتکاف غرب گیلان در شهرستانهای ماسال، فومن، شفت و صومعهسرا گشایش یافت.
اعتکاف آغاز شد و انتظار عاشقان به سر آمد. روزهای خوش اعتکاف، روزهای خوش دل بریدن از دنیا و دل سپردن به حضرت حق. حال و هوای اعتکاف پر است از معنویت، صفا، صمیت، خداپرستی و عشق به یار حق.
معتکفین در مساجد جامع ماسال و شاندرمن، فومن، شفت و صومعهسرا گردهم آمدند و از بامداد سیزدهم رجب پا در وادی عرفانی ایام الابیض گذاردند تا به راز و نیاز با پرودگار خویش مشغول وند.
در برخی مساجد معتکفین از زمان نماز مغرب و عشاء در مسجد حضور یافته و با شرکت در جشن میلاد مولود کعبه، حضرت علی(علیهالسلام) برای معتکف شدن در بیت خدا آماده شدند.
سه روز اعتکاف از ایام خاصی است که خداوند، بهتر زندگی و بندگی کردن در راستای تبعیت از فرامینش را بر ایمان معتکفین میآموزد و کافیست فقط یکبار از نزدیک شاهد حال و هوای معتکفان باشیم. هر کسی گوشهای را برگزیده و با خدای خود راز و نیاز میکند و کمی آن طرفتر جوانی سر به سجده گذاشته و مدام کلمه "الهی العفو" را زمزمه میکند.
بار دیگر ضیافتی برپا شده وخوشا بحال آنان که به این مهمانی دعوت شده و سه روز بر سر خوان نعمت الهی نشسته و دل و جان خود را به نور ایمان صیقل میدهند.
اعتکاف فرصتی برای نورانی ساختن دل و بندگی در عرصه زندگی انسان معاصر است
حجتالاسلام اسماعیل صدیقی، امام جمعه صومعهسرا در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از صومعهسرا اظهار کرد: ماه رجب ماهی سراسر نور، فضیلت و رحمت بیکران الهی است آنچه بیشتر بر عظمت و احترام این ماه افزوده است، مناسبتهای آن است.
وی با بیان اینکه سنت حسنه اعتکاف یکی از بهترین مناسبتهای این ماه عزیز است، افزود: اعتکاف یک فرصت برای انسانهاست تا با خود خلوت و به زوایای قلبشان نظر کنند و آلودگیها را مانند طبیبی مشفق از صفحه دلشان بزدایند.
امام جمعه صومعهسرا با بیان اینکه مقام معظم رهبری«مدظله العالی» از اعتکاف به عنوان یکی از رویشهای انقلابی یاد میکنند، گفت: معتکف در اعتکاف از همه تعلقات دنیایی می برد و تمام وقت به عبادت می پردازد یعنی هدف همان است که در مناجات شعبانیه از خداوند می خواهیم «الهی هب لی کمال الانقطاع الیک» خدایا به من نهایت بریدگی وابستگی از غیرخودت را هدیه کن.
حجتالاسلام صدیقی با بیان اینکه اعتکاف فرصتی برای نورانی ساختن دل و بندگی در عرصه زندگی انسان معاصر است، تصریح کرد: اعتکاف یکی از صدها برنامه دقیقی است که خداوند برای شارژ کردن معنویتی بندگان خویش در بحرانهای روزگار در نظر گرفته است.
اعمال معتکف یک فضای تربیتی در اعتکاف به وجود میآورد
حجتالاسلام ولیرضا قربانی، مدیر حوزه علمیه فومن در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از فومن اظهار کرد: اعتکاف مرحلهای از زندگی انسان است که موقعیتی را برای تفکر، تعقل و نزدیکی به خدا و مبارزه با هوای نفس فراهم میکند.
وی با بیان اینکه فضای اعتکاف میتواند اعمال عبادی فرد را پر بارتر کند، افزود: انس با قرآن، قرائت ادعیه و اذکار و تفکر در اعتکاف یک فضای تربیتی برای معتکف ایجاد میکند که ثمرات خوبی دارد.
مدیر حوزه علمیه فومن گفت: نفسهای معتکفین گناه و کدورت و سیاهی را از فضای جامعه میزداید و یک فضای معنوی و نورانی در کشور به وجود میآورد.
حجتالاسلام قربانی با بیان اینکه انسان در اعتکاف از دنیا و غفلتهایی که سبب خودفراموشی است سه روز دور میشود و حالت بیداری درونی در وی ایجاد میگردد، تصریح کرد: دعاهایی که در اعتکاف زمزمه میشود به خصوص دعای ام داوود و اعمال روز سوم اعتکاف، قطعا مملکت را بیمه میکند و آثار و برکاتش فقط به معتکفین نمیرسد و غیرمعتکفین هم از آن بهرهمند میشوند.
اعتکاف ابزاری توانمند برای مقابله با دشمنان
زهره رمضانی، معتکف ماسالی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان با بیان اینکه امسال برای پنجمین بار است که در اعتکاف شرکت میکنم، خاطرنشان کرد: امیدوارم بتوانم همچون سنوات گذشته سه روز اعتکاف را به خوبی پشت سر بگذارم.
وی با بیان اینکه خلوت در اعتکاف را بسیار دوست دارم و برایم لذت بخش است، افزود: احساس میکنم انسانها نیاز دارند هر چند وقت یک بار به دور از مشغلههای روزمره با خود و خدای خود خلوت کنند و به کارهای خود بیندیشد.
این معتکف ماسالی گفت: اعتکاف هر چند یک آیین معنوی است، ولی میتواند تبدیل به ابزاری توانمند برای مقابله با دشمنان باشد وقتی دشمنان حضور پیوسته نوجوانان و جوانان را میبینند یاس و سردرگمی نصیبشان میشود.
رمضانی تصریح کرد: از خدا تعجیل در فرج امام زمان (عج) و سلامتی و طول عمر برای مقام معظم رهبری و سلامتی، آرامش و امنیت را برای مسلمانان دنیا خواستارم.
امیرحسین، جوان 20 سالهایست که برای اولین بار در مسجد آیتالله ضیابری ضیابر معتکف شده، او در مورد احساسش به خبرنگار خبرگزاری شبستان میگوید: حیرانی، گیجی، مبهوت بودن احساسی است که من هم اکنون دارم، بیشتر احساس غربت میکنم، غربتی که توامان با آرامش مطلق است.
وی با بیان اینکه فکر نمیکردم خداوند من را بطلبد تا سه روز مهمانش باشم، گفت: این شروع تازهای بر یک بیداری است که هر قدم شیفته تر و هر نفس هراسان تر شوم.
این جوان معتکف 20 ساله افزود: به دلیل دور بودن مسیرم، از نماز مغرب و عشا در مسجد حاضر شدهام تا بتوانم به عنوان معتکف 3 روز در مسجد بمانم و اعمال این ایام را به جا آورم باشد که مورد قبول حضرت حق قرار گیرد.
نظر شما