توجه ما در بازار فیلم بر خریداران است/ اگر بازار سود نداشت کمپانی‌های خارجی هزینه نمی‌کردند

خبرگزاری شبستان: امیر اسفندیاری گفت: با توجه به اینکه کمپانی های خارجی در بازار فیلم حضور دارند، توجه بیشتر ما روی خریداران است و برنامه و کار اختصاصی ما همان اکران فیلم های داخلی برای خارجی هاست.

«امیر اسفندیاری» معاون امور بین‌الملل سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر در گفت‌وگو با خبرنگار سینمایی شبستان درباره بازار فیلم و برنامه‌های آن بیان کرد: بازار فیلم در این دوره جشنواره جهانی فیلم فجر از ساعت 12 تا 21 فعال است و تا اختتامیه نیز کار این بخش ادامه خواهد داشت. ‌

 

وی در پاسخ به اینکه با توجه به وضعیت موجود بازار فیلم، در نهایت این بخش به صدور فیلم‌های ایرانی منتج می شود یا به ورود فیلم‌های خارجی؟، گفت: بازار فیلم‌های ایرانی دوره ای را طی کرد و در واقع این بخش برای دیده شدن بیشتر فیلم های ایرانی راه اندازی شد، به این صورت که به تهیه‌کنندگان ایرانی غرفه دادیم و یکسری خریدار خارجی را نیز دعوت کردیم تا بازار فیلم شکل گرفت. سال 1376 اولین بازار فیلم جشنواره فجر در هتل لاله راه اندازی شد و بعد در سال 1382 با توجه به اینکه صحبتهایی شده بود که چرا یک بازار بین المللی نداریم که در سطح منطقه مطرح باشد، از تعدادی فروشنده خارجی نیز دعوت به حضور کردیم و هدفی 5 ساله نیز برای خودمان تعریف کردیم تا مهمترین بازار منطقه شویم که خوشبختانه این اتفاق هم افتاد و بعد از 5 سال ما بیش از 80 غرفه داشتیم.

 

معاون امور بین‌الملل سی و چهارمین جشنواره جهانی فیلم فجر با بیان اینکه بازار فیلم جای خود را در میان کشورهای منطقه باز کرده است، تاکید کرد: یکی از نکات مهم و پراهمیت بازار در کشورهای دیگر، صرف هزینه بالا به منظور ماندگاری و ادامه کار آن است که خوشبختانه بازار فیلم ایران تاکنون به کار خود ادامه داده است.

 

وی در ادامه توضیح داد: بعد از آن دوره صحبتهایی شد که بازار ایران به جای اینکه فیلمهای ایرانی را صادر کند، خارجی ها در حال فروش فیلمهایشان هستند؛ که البته به نظر من این موضوع اشکالی ندارد و در بازار فعالیت های بسیاری انجام می شود که یکی از آنها نیز فروش فیلم است.

 

اسفندیاری با بیان اینکه بازار فیلمی که انتظار می رفت داشته باشیم را داریم، گفت: اما با توجه به اتفاقی که در سال گذشته افتاد و خیلی کوچک بود، به این نتیجه رسیدیم که بازار متوسطی را در نظر بگیریم؛ یعنی با توجه به اینکه کمپانی های خارجی در آن حضور دارند، توجه بیشتر ما روی خریداران است و همان برنامه و کار اختصاصی فیلم فجر که اکران فیلمهای داخلی برای خارجی ها داریم. در حال حاضر نمی توان در مورد بازار این دوره نظر داد و باید در روز پایانی جشنواره در مورد آن صحبت کنیم.

 

وی در مورد سود و منفعت شرکتهای حاضر در بازار فیلم نیز بیان کرد: در هیچ بازار فیلمی، کسی برای سالهای متوالی شرکت نمی کند و مهمتر اینکه هزینه کند و چیزی عایدش نشود. ما در بازارهای گذشته حداقل چیزی که در ذهنم است بالغ بر سه میلیون دلار مبادلات فیلم بود که بخش عمده این مقدار، به خرید صداوسیما بر می گشت که به نظر من اشکالی ندارد چراکه ارزآوری برای مملکت دارد. کمپانی های ایرانی نیز میانگین چیزی حدود 300 الی 500 هزار دلار فروش داشتند.

 

اسفندیاری در پایان صحبتهایش در این مورد گفت: نوزدهمین دوره بازار فیلم در حال برگزاری است و اگر منفعتی در آن وجود نداشت، هیچ کمپانی حاضر نمی شد هزینه کند و به بازاری بیاید که منفعتی برایش نداشته باشد. بنابراین نشان می دهد بازار ایران بازاری موفق است و امیدوارم امسال با توجه به تغییراتی که داشتیم بازخورد بهتری را شاهد باشیم.

 

 

کد خبر 538024

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha