مهدی مطهرنیا در گفتگو با شبستان در خصوص موج بیداری ملت ها در اروپا در ادامه بیداری اسلامی جهان عرب اظهار داشت: آنچه که امروز در جهان عرب در حال پدیدار شدن است، سالها پیش تحت رودررویی دانایی ملت ها در برابر قدرت دولت ها مطرح بوده است.
وی افزود: اکنون این مسئله به عصر ریزرسانه هایی می رسد که هر فرد با کمترین زمان و اندک ترین وسایل مورد نیاز، خود به رسانه تبدیل شده و تبادل اطلاعات و آگاهی ها خرد جمعی را گسترش بخشده و در نهایت عصری آغاز می شود که می توانیم آن را "نوتطبیق گرایی" بنامیم.
این کارشناس مسائل بین الملل تصریح کرد: ما اکنون در دورانی هستیم که دانایی ملت ها رویکردی مقایسه گرایانه پیدا کرده و خود را با گذشته و حال عقب مانده اش نسبت به دیگران می سنجد و به دنبال دلیل می گردد.
مطهرنیا سوء مدیریت دولت ها در مدیریت منابع برای رسیدن به پیشرفت و تعالی بیشتر را نخستین دلیل عنوان و خاطرنشان کرد: بنابراین اعتراضات سیاسی محصول این دانایی محوری و سوگیری نوتطبیق گرایی است که دولت ها و سیاستمداران کشورهای مختلفی را که نمی توانند پاسخگوی سرعت شگفت آور تبدیل خواسته های حقیقی مردم به نیازهای واقعی باشند، با چالش رو به رو می سازد.
وی با تاکید بر اینکه این مسئله نه خاور میانه می شناسد نه مغرب زمین و نه مشرق و نه آسیای خاوری بیان داشت: این موج فزاینده دیر یا زود همه کشورها را تحت نفوذ خود قرار خواهد داد و اگر راهبران کشورها نتوانند خود را با تقاضاهای فزاینده تطبیق دهند، بی تردید با چالش رو به رو می شوند.
این کارشناس مسائل بین الملل گفت: ریشه همه این چالش ها دررشد دانایی محوری ملت ها و سوگیری خرد جمعی آنها به سمت بی کفایتی دولت هاست.
مطهرنیا در خصوص نتایج جنبش های اعتراضی ملت های اروپا نیز تصریح کرد: هر تغییری به ثبات مطلوب می اندیشد، بنابراین آنچه مهم است این است که جامعه بشری بر اساس دانایی خود در دوران درهم پیچیدگی عناصر زمان و مکان، به مدیریت مطلوب تر زمان و مکان می اندیشد و خواهان آن است که رهبران تحولات را درک کرده و به خوبی بتوانند آینده زمان را مدیریت کنند.
پایان پیام/
نظر شما