حال و هوای مساجد در میزبانی از معتکفان/ سفري ۳ روزه  از خويش به خانه دوست

خبرگزاری شبستان: از صبح گاه سیزدهم رجب، مساجد خراسان جنوبي شاهد حضورعاشقانی است که به قصد اقامتی سه روزه، در این مکان مقدس آمده اند تا به دور ازدنیا و جلوه های دل فریب آن، از خانه خویش به خانه دوست سفر کنند.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی؛ بیرجند این روزها حال و هوای عاشقی به خود گرفته است و مسجد محمد رسوالله (صلی الله علیه و آله و سلم) این شهرستان یکی از ۲۳۵ مسجد استان است که امسال میزبان معتکفان است.

 

از صبح گاه سیزدهم رجب، مساجد شاهد حضورعاشقان شیفته ای است که به قصد اقامتی سه روزه، در این مکان مقدس حضور می یابند و به دور ازدنیا و جلوه های دل فریب آن، در سفری از خانه خویش به خانه دوست شرکت جسته و به راز و نیازِ با خدای بی نیازِ بنده نواز می پردازند.

 

وارد مسجد محمد رسول الله که می‌شوی هر کس خلوتی برای خود دارد و معتکفین با معبود خود مشغول راز و نیاز هستند، برخی به تنهایی گوشه‌ای را برای خود انتخاب کرده اند، زیر لب دعا و قرآن را زمزمه می‌کنند، برخی دیگر تسبیحی در دست دارند و ذکر می‌گویند و برخی دیگر در قالب گروه‌هایی دعا قرائت می‌کنند.

 

فاطمه حیدری از جمله معتکفین است که در گوشه‌ای از مسجد بخاطر دیسک کمرش به دیوار تکیه داده و با تسبیح که در دست دارد در حال ذکر گفتن است در گفتگو با خبرنگار شبستان گفت: امسال برای دومین بار است توفیق شرکت در مراسم اعتکاف را دارد.

 

وی با اشاره به اینکه سواد خواندن و نوشتن ندارد تا قرآن و دعاهای مختلف مفاتیح را بخواند و در این خصوص همیشه غصه می‌خورد، ادامه داد: با این وجود خیلی علاقه دارم که در این مراسم معنوی شرکت کنم تا حداقل از ذکر گفتن و روزه گرفتن در مسجد که خانه خداست خود را محروم نکنم.

 

این بانو 56 ساله اعتکاف را فرصتی برای خلوت با خدا به دور از روزمرگی و غفلت‌های دنیایی می‌داند و بیان داشت: خدا را شکر چندین سال است که مردم خیلی از این مراسم استقبال می‌کنند و مساجدی که برای اعتکاف در نظر می‌گیرند هر سال بیشتر می‌شود و بسیاری از معتکفان جوانان و نوجوانانی هستند.

 

وی در پایان با تاکید بر اینکه نباید وقت خود را در این سه روز با صحبت کردن هدر دهیم چرا که زمان هیچ گاه به عقب برنخواهد گشت از معتکفان درخواست کرد در حق یکدیگر دعا کنند.

 

 

صدیقه هاشمی از دیگر معتکفان است که برای نخستین بار توفیق شرکت در مراسم اعتکاف را پیدا کرده و از حال و هوای اعتکاف در گفتگو با خبرنگار شبستان این چنین گفت: از اینکه در اعتکاف شرکت کردم بسیار خوشحالم و امیدوارم در این ماه خدا به گونه ای عمل کنم که بدی ها را از خود دور سازم.

 

وی که به همراه دو خواهر دیگر خود در مسجد محمد رسوالله بیرجند معتکف شده، افزود: امسال از سخنان دیگران در مورد حال و هوای معنوی اعتکاف اشتیاق پیدا کردم تا در این مراسم  شرکت کنم تا من نیز این حس را تجربه کنم.

 

هاشمی که از شلوغی و استقبال مردم از اعتکاف در مسجد تعجب کرده، عنوان کرد: با اینکه به ما گفته بودند دو ساعت قبل از سحر در مسجد حضور یابیم اما به اصرار خواهرانم شب یک ساعت بعد از نماز مغرب و عشاء برای گذاشتن وسایل شخصی آمدیم اما باورم نمی شد که همان ابتدای امر به سختی بتوانیم جای برای نشستن پیدا کنیم.

 

وی گفت: امیدوارم در پایان این سه روز که در مسجد حضور یافته‌ام حال و هوای معنوی خاصی پیدا کنم و به آرامش خاطر و قلب برسم تا دست خالی بیرون نروم.

 

فاطمه پرویزی نوجوان دیگری است که برای سومین سال است که در اين مراسم معنوي شرکت می‌کند و در گفتگو با خبرنگار شبستان می‌گويد: 3 روز نزديک شدن به خدا لذت بخش است و اين لذت را با زبان و شنيدن نمي توان لمس کرد و بايد در اين مراسم معنوي حضور پيدا کني تا به شيرينی گفته های من برسی.

 

وی که در حال آماده کردن سجاده خود برای خواندن نماز و اعمال شبهاي ليله الرغايب است، افزود: اين جا از اقشار مختلف مردم و از دختر 9 ساله تا پیرزن 70 ساله در اين مسجد گرد هم می آیند و همه سر يک سفره افطار می‌کنیم.

 

 

پرویزی ادامه داد: مراسم اعتکاف یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌هایی است که در قالب آن جوانانی مثل من می توانند حضور یابند و در کنار مبارزه با هواهای نفسانی و اندوختن سرمایه معنوی به نوعی تمرین بندگی کنند.

 

این نوجوان معتکف با اشاره به اینکه هرسال سعی می‌کنم با بیان حال و هوای مراسم معنوی اعتکاف دوستانم را برای شرکت در اعتکاف با خود همراه کنم، گفت: اميدوارم با استغفار به درگاه احدیت همه معتکفین از این فرصت طلایی برای خودسازی خود بهره کافی را ببرند و منزه از گناه از مساجد خارج شوند.

 

آری باید گفت اعتکاف، توقفى ناآگاهانه در مسجد نیست. صرف درنگ و مکث و «حبس خویشتن‏» در مسجد، بدون عشق به عبادت و قصد قربت نیست. اعتکاف، دوره کوتاه مدت خودسازى است که حداقل سه روز طول مى‏کشد و انسان را از حاکمیت غریزه‏ها،عادت‏ها و اشتغالات معمول زندگى آزاد مى‏سازد.


اعتکاف، محو خودخواهى در امواج بلند خداگرایى و خدمت‏ به امت اسلامى است. اعتکاف، برون رفتن از خانه خویش و مصمم شدن بر حضور در خانه حضرت حق است.عبادتى مستحبى و تقرب جویانه و داوطلبانه است که روزه روز سوم آن رنگ وجوب مى‏گیرد.

 

و چه زیبا مقام معظم رهبری در توصیه‌ای به معتکفین فرمودند:« توصیه‌ى من این است که در این سه روزى که شما در مسجد هستید، تمرین مراقبت از خود بکنید. حرف که مى‌زنید، غذا که مى‌خورید، معاشرت که مى‌کنید، کتاب که مى‌خوانید، فکر که مى‌کنید، نقشه که براى آینده مى‌کشید، در همه‌ى این چیزها مراقب باشید رضاى الهى و خواست الهى را بر هواى نفستان مقدم بدارید؛ تسلیم هواى نفس نشوید. تمرین این چیزها در این سه روز مى‌تواند درسى باشد براى خود آن عزیزان و براى ماها که این‌جا نشسته‌ایم و با غبطه نگاه مى‌کنیم به حال جوانان عزیزمان که در حال اعتکاف هستند. با عملِ خودتان به ما هم یاد بدهید».

 

گفتنی است؛ مراسم پرفیض اعتکاف هر ساله از اذان صبح روز سیزدهم تا اذان مغرب روز پانزدهم ماه مبارک رجب در مساجد برگزار می شود و معتکفین در این مدت، به دور از مشکلات و دغدغه های دنیوی، با معبود خود به راز و نیاز می پردازند.

 

 

گزارش: زهرا مهرور

 

 

کد خبر 537768

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha