به گزارش خبرگزاری شبستان از مشهد، حجتالاسلام محسن قرائتی، شب گذشته (1 مرداد) در آیین اختتامیه دوره سوم چهارمین همایش سراسری فرهنگی و آموزشی اندیشههای آسمانی که در تالار ابن هیثم دانشگاه تربیت معلم شهید بهشتی مشهد برگزار شد، با تاکید بر ارتقای مطالعه و افزایش آگاهی های مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد به عنوان رهبران این مراکز، گفت: همراهی، همدلی و همسویی هیئت امنا، مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد و اعضای کانون ها در واقع راهبردی برای حضور بیشتر نوجوانان و جوانان به مساجد است.
وی خطاب به مدیران مسئول کانون های فرهنگی هنری مساجد با بیان اینکه دوره های آموزشی فرهنگی چهارمین همایش اندیشه های آسمانی در واقع بایستی جرقه ای برای حرکت و پویایی شما در مسیر تحقق اهداف متعالی و پیشرفت باشد، تصریح کرد: تحقیق، مطالعه و پژوهش همان ابزارهای مجهز شدن شما به فرآیندهای مدیریت موفق در امور فعالیت های فرهنگی با گستره مخاطب جوان است.
حجت الاسلام قرائتی با بیان اینکه بعضی از تعاریف در فرهنگ ما به درستی تفهیم نشده است، افزود: برای برآورده کردن نیازهای فرهنگی، اجتماعی و ... مخاطبان مساجد، شما مدیران کانون های فرهنگی هنری مساجد نباید از علم آموزی و افزایش دانش غافل شوید و مدام به دنبال ارتقای سطح آگاهی های خودتان باشید.
وی در تعریف هنر، بیان داشت: هر اثر هنری که برای مخاطب قابل فهم همراه با اثرگذاری و نشاط فکری و جسمی باشد در واقع آن اثر همان هنری است که بعضی اوقات در تعریف آن حتی خود هنرمندان و هنرشناسان نیز به بیراهه می روند و کار رابرای خود و مخاطب دشوار می سازند.
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با اشاره به اینکه علم بدون تزکیه سودمند نیست، تصریح کرد: اگر علم به تنهایی پاسخگوی نیازهای اصلی جوامع باشد بایستی در کشورهایی که دانشگاه در آنها فراوان است آمار جرم و جنایات به حداقل برسد اما این درحالی است که در کشورهای پیشرفته امروز، در واقع اخلاق حلقه مفقوده است.
علم همراه با تزکیه انسان را به سعادت و کمال می رساند
وی با اشاره به سیمای تعلیم و تربیت در جامعه امروز، گفت: خداوند درقرآن هر جا سخن از اقراء آوره است با کلمه سجده کن ختم شده است و این به آن معناست که علم بدون تزکیه و اخلاق سودمند نیست و این دو در کنار هم انسان را به سعادت و کمال می رسانند و این همان چیزی است که در جوامع پیشرفته غربی اثبات شده است، آنان که از لحاظ علمی در قله صعود قرار دارند و توجهی به اخلاق نداشته اند، امروز در بن بست اخلاقی گرفتار شده اند.
قرائتی نقش آموزش و پرورش در بیان نیازهای نسل جوان کشور را مهم ارزیابی کرد و گفت: در حال حاضر و در بخش قابل توجهی از کتابهای دانش آموزان و دانشجویان که ارائه میشود، مطالبی گنجانده شده است که در رشد و تعالی دانش آموزان نقش بسزایی ندارد و با حذف اینگونه مطالب اتفاق خاصی رخ نمیدهد.
برپایی نماز و رونق مساجد، بیمه نسل نو در برابر ناتوی فرهنگی دشمن
رئیس ستاد اقامه نماز کشور با تاکید بر راهکارهای جذب نوجوانان و جوانان به مساجد، گفت: برپایی نماز و رونق مساجد، بیمه نسل نو در برابر ناتوی فرهنگی دشمن است.
وی با اشاره به سیره عملی امام(ره) گفت: برای جذب نوجوانان و جوانان نیازی به پول و جایزه نیست، در واقع تواضع و محبت نسبت به نیازها و خواسته های آنان در واقع کاربردی ترین اصول تربیتی سازنده برای پرورش فضایل اخلاقی و نهادینه کردن فرایض دینی مانند نماز در بیان نسل نو است.
حجت الاسلام قرائتی با اشاره به ازدواج به عنوان یکی از مهم ترین نیازهای جوانان، گفت: در حال حاضر در کشور ما شاهد ارائه آداب و رسوم اشتباه از سوی خانوادهها هستیم که این امر به بالارفتن سن ازدواج در میان جوانان دامن زده است.
وی با تاکید به ضرورت ازدواج به هنگام جوانان، گفت: ازدواج یکی از مسائل اساسی در زندگی بشری است که حتی میتوان از آن به عنوان سومین ضرورت زندگی پس از اکسیژن، غذا و آب یاد کرد.
چهارمین همایش سراسری" اندیشه های آسمانی" با شرکت چهار هزار نفر از مدیران منتخب کانون های فرهنگی و هنری مساجد کشور از بیست و ( 1 تیر) تا ( 8 مرداد) سال جاری در مشهد در حال برگزاری است.
گفتنی است، شرکت کنندگان در این همایش ها در قالب پنج گروه 800 نفره از استان های سراسر کشور حضوردارند که در مرحله سوم شرکت کنندگان از استان های تهران،همدان، یزد، هرمزگان و سیستان و بلوچستان هستند و در2 حوزه اندیشه ها و مهارت ها، شامل 6 جلسه همایش، چهار جلسه کارگاه و سه جلسه مشاوره و هم اندیشی با مباحث و مسائل لازم، از سخنرانی مسئولان و اساتید شاخص حوزه و دانشگاه کشور بهره مند شدند.
پایان پیام/
نظر شما