به گزارش خبرگزاری شبستان به نقل از دیلی بیزنس جمهوری اسلامی ایران در اجلاس نفتی دوحه که با هدف فریز نفتی برگزار شد شرکت نکرد و همین عدم حضور تهران در این جلسه تاثیر گذار بر قیمت های جهانی نفت تاثیر منفی گذاشت و منجر به سقوط قیمت ها بعد از یک دوره کوتاه ثبات شد.
نباید از نظر دور داشت که عربستان سعودی پیش از این تاکید کرده بود در صورتی به طرح فریز نفتی خواهد پیوست که تمامی اعضا از جمله جمهوری اسلامی نیز آن را اجرایی کنند.
آنطور که گزارش ها نشان می دهد قیمت جهانی نفت بار دیگر به زیر 40 دلار برای هر بشکه سقوط کرد که این مساله تولید کنندگانی مانند نیجریه ، ونزوئلا و روسیه را باردیگر به چالش می کشد.
بازگشت ایران به بازارهای جهانی نفت تاثیرات گسترده ای در سطح تولید و قیمت ها بر جای گذاشت به طوری که اکنون این کشور قصد دارد میزان تولید نفت خود را به پیش تحریم های بین المللی که در سال 2012 برساند.
در همین حال با ورود ایران به این بازار در حال حاضر به ظرفیت های نفت موجود در جهان 700 هزار بشکه اضافه شده است که این مساله نیز به نوبه خود در عدم تعادل میان بازار مصرف و میزان تولید موثر است.
نشست دوحه بر بازارهای نفت در آسیا نیز بی تاثیر نبود به طوری که قیمت ها در هنگ کنگ 1.3 درصد کاهش و در ژاپن نیز 3 درصد پایین آمد .
در همین حال نفت برنت نیز به زیر 41 دلار برای هر بشکه رسید که این مساله نیز نمی تواند دائمی و قابل برنامه ریزی باشد.
با ورود به ماه های گرم سال هم تا اکتبر 2016 شاهد تغییرات اندک در بازارهای انرژی جهانی خواهیم بود به همین منظور نفت وضعیت بحرانی خود را ادامه خواهد داد.
نظر شما