به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از اصفهان، حجت الاسلام محمد علی حبیبی، کارشناس تربیت کودک و نوجوان، صبح امروز(30 فروردین) در نشست تربیت دینی کودک و نوجوان در حوزه علمیه فاطمه الزهراء(س) نایین با اشاره به اهمیت بازی و تربیت کودکان، نقش والدین در بازی کودکان را مورد تأکید قرار داد و مؤلفه هایی را در بازی کودکان عنوان کرد.
وی اظهار داشت: استفاده از همه نوع بازی برای بچه ها، توجه به اینکه ما همبازی کودک هستیم نه کودک همبازی ما، خرید اسباب بازی های ارزان قیمت برای کودکان، بازی خانوادگی با بچه ها، اجازه دادن به کودک تا گاهی تنها بازی کند، خاک بازی با کودکان مؤلفه هایی بازی کودکان است.
حجت الاسلام حبیبی، بازی را راهروی معنویت برای کودکان عنوان کرد و گفت: والدین می توانند با تدبیر خود در قالب بازی های کودکانه احکام دین را به کودک آموزش دهند.
وی همچنین از بازی به عنوان رقیبی خوب برای مقابله با هجمه های فرهنگی نام برد و بازی با کودکان را در حکم دانشگاهی برای کودک دانست که در آن مهارتهای فکری، استدلالی، احساسی، عاطفی کودک رشد کرده و همینطور باعث رشد مغز و مقدمه ای برای رشد اجتماعی کودکان می شود.
حجت الاسلام حبیبی در ادامه مباحث خود ضمن معرفی کتاب «غیر از خدا هیچ کس نبود» که از جمله کتابهایی است که حاوی داستانهای قرآنی و آموزنده برای کودکان است، آموزش با بازی، آموزش با گفتن داستانهای شاد آموزنده و آموزش همراه با پاداش دادن را، سه راه اساسی جهت آموزش به کودکان عنوان کردند.
وی در پایان با اشاره به روایتی از پیامبر اکرم(ص) در مورد علل دوست داشتن بچه ها، نکاتی در مورد تربیت کودکان را نیز یاد آور شد و تصریح کرد: پیامبر اکرم(ص) فرمود: بچه ها را دوست دارم چون زیاد گریه می کنند، زمانی که قهر کنند سریع آشتی می کنند، هرچه درست می کنند به آن دل نمی بندند و زود خراب می کنند، هرچه برایشان تهیه کنی ذخیره نمی کنند و در خاک می غلطند و با خاک بازی می کنند.
نظر شما