به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری شبستان، سورنا ستاری، معاون علم و فناوری ریاست جمهوری در همایش پنجمین سمپوزیوم جهانی جراحی مغز و اعصاب که در برج میلاد برگزار شد خطاب به مدعوین خارجی گفت: همه شما دانش را در ایران از طریق رسانه ها منحصر به پیشرفت های مربوط به انرژی هسته ای می دانید ولی واقعیت این است از ابتدای دولت آقای دکتر روحانی بحث اقتصاد دانش بنیان پیش کشیده شده است.
وی افزود: کشور ایران پنج هزار سابقه تاریخ، تمدن، تجارت و کارآفرینی دارد. این کشور در کنار همه توانمندی ها یک توانمندی فوق العاده ای به نام نیروی انسانی دارد.
ستاری تصریح کرد: در حال حاضر 32 میلیون جوان بین 20 تا 40 سال و قریب 5 میلیون دانشجو در کشور ما وجود دارد.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری ادامه داد: تعداد مهندسان در کشور ما معادل تعداد مهندس در آمریکا است و ما در دنیا رتبه چهارم داشتن فارغ التحصیلان مهندسی را در رشته های مختلف داریم.
وی تاکید کرد: ما می خواهیم ثابت کنیم سرمایه این مملکت نفت و گاز آن نیست، ما بزرگترین ذخایر هیدروکربنی دنیا را داریم اما باید بدانیم فرهنگی که فروش نفت خام را برای این مملکت آورد، کارآفرینی و نوآوری و خلاقیت و اعتماد به نفس را از همه ما گرفته است.
وی اضافه کرد: اعتماد به نفس را در جوانان از بین برده ایم، بنا به این شیوه ای که اعتبار برای کشور تامین کرده ایم.
وی خاطرنشان کرد: آن چیزی که این مملکت را نجات می دهد نیروی انسانی آن است و آینده درخشان ایران نیز در دستان نیروی انسانی خواهد بود.
وی با اشاره به قابلیت های فوق العاده نیروی انسانی در کشور گفت: مطمئنم در بسیاری از کشورهای دنیا نیروی انسانی اندازه جمعیت کشور ما توانمندی فوق العاده ای ندارد.
ستاری یادآور شد: اگر امروز سمپوزیم جهانی مغز و اعصاب در ایران برگزار می شود اساسی ترین محور آن حضور پروفسور سمیعی است. وی نه چاه نفت دارد نه پنت هاوس در بالای شهر اما دلیل حضور همه در این همایش پروفسور سمیعی است. ایشان تنها یک شخصیت علمی هستند اما برای خود یک دیپلماسی علمی و وزارت خارجه هستند.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم از متخصصان ایرانی خارج از کشور استفاده جدی داشته باشیم.
وی افزود: بزرگترین مرکز درمانی مغز و اعصاب در تهران طی چند ماه آینده مورد بهره برداری قرار می گیرد یعنی استفاده از سرمایه هایی که میلیاردها تومان برای آنها خرج شده است و اکنون موقع آن رسیده تا از ظرفیت هایشان استفاده کنیم.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: نمی دانم عمر تاریخ چقدر است اما از روز اول تاریخ ما بوده ایم، ما کشوری با تمدن هستیم. قرن های اخیر به دلیل اینکه از نیروی انسانی غفلت کردیم، افت داشته ایم.
وی تصریح کرد: ما با تاکید بر نیروی انسانی می توانیم قله های موفقیت را فتح کنیم.
وی افزود: در حوزه مغز و اعصاب برنامه مفصلی در دولت در حال اجرا است و اولین آزمایشگاه مجهز پژوهشی را در دانشگاه تهران طی دو ماه آینده راه اندازی می کنیم. همچنین ستاد علوم شناختی در معاونت علم و فناوری وجود دارد که به صورت جدی فعالیت می کند.
وی ادامه داد: قطعا پروژه هایی همانند مرکز علوم مغز و اعصاب تهران یکی از پایه های جدی آینده برای تحقیقات ما خواهد بود.
وی با بیان اینکه بیش از 2800 مرکز پژوهشی در کشور وجود دارد، گفت: امیدواریم همه آنها بتوانند این قابلیت را پیدا کنند که محصولات را به بازار عرضه کنند و زندگی مردم را بهبود ببخشند.
ستاری بیان کرد: آنچه در سال های اخیر باعث شد بر تحریم ها فائق شویم نیروی انسانی بوده است. بیش از 40 سال است که در تحریم ها بوده ایم. در سال های تحریم یاد گرفته ایم که چگونه به نیروی انسانی تکیه کنیم.
معاون علم و فناوری ریاست جمهوری تصریح کرد: خوشحالم کمتر از 20 درصد بودجه دولت وابسته به نفت است. زمانی بین 85 تا 95 درصد وابسته به نفت بودیم. ما اکنون یاد گرفته ایم چگونه بر نیروی انسانی سرمایه گذاری کنیم و آینده خود را بسازیم.
وی در پایان اعلام آمادگی کرد تا پروژه های مشترک با پزشکان خارجی و ایرانیان خارج از کشور، معاونت علم و فناوری داشته باشد.
نظر شما